Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, дали некој може да ми кажи повеќе за магистерските студии по проектен менаџмент на ФЕИТ? Дали е задолжително да се оди на предавања(бидејќи не сум од Скопје), дали може плаќањето да се изврши на рати, ваше искуство?

Не е задолжително да се оди на предавање, во договор со професорите можеш и кога сакаш да полагаш. За на рати може, една другарка на две рати го имаше семестарот.

Здраво, дали некој може да ми кажи повеќе за магистерските студии по проектен менаџмент на ФЕИТ? Дали е задолжително да се оди на предавања(бидејќи не сум од Скопје), дали може плаќањето да се изврши на рати, ваше искуство?

магистерските на феит ти се гола вода.. нит нешто ќе научиш ни нешто ќе видиш, само парите ќе си ги дадеш за еден лист хартија за зголемување на егото.
Има многу попаметни начини да потрошиш 2000 евра на вистинско знаење.

Ако веќе толку си сигурен дека сакаш мастер диплома на феит (од билокои причини)
Магистерските се пријауваат во септември или во јануари. цената е 1500 евра ама имаш некои дополнителни трошоци. Во зависност од тоа колку студенти се имате пријавено за еден ПРЕДМЕТ тој може да биде менторски или стандарден. Стандардниот си е стандарден, си одиш на предавања и потоа на крајот полагаш испит, ако е менторски (помалкку од 5 студенти) одиш и се договараш со менторот (професорот) тој ти дава материјали и ти закажува датум кога полагате испит.
Плаќањето е надвапати по 750 евра.

Ja sum 4godina gimnazija, ama ne sum na matematicko podracje, ja ucam samo zadolzitelnata matematika neli, ama mozam da kazam deka ja razbiram matematikata solidno,a programiranje pojma nemam.. ucev samo vo 1va godina... I sea sakam da se zapisam na FEIT no neznam tocno na koj smer.. a isto i strav mi e :D nekoi mislenja? preporaki?

Ja sum 4godina gimnazija, ama ne sum na matematicko podracje, ja ucam samo zadolzitelnata matematika neli, ama mozam da kazam deka ja razbiram matematikata solidno,a programiranje pojma nemam.. ucev samo vo 1va godina... I sea sakam da se zapisam na FEIT no neznam tocno na koj smer.. a isto i strav mi e :D nekoi mislenja? preporaki?

ТКИИ доста се базира на математика, програмирање само во прва год. имаш, како и во сите смерови што е впрочем. Телекомуникации се смета за онака поженски смер, ако ти значи тоа нешто.

Moze li nekoj poveke da mi kaze za izbornite predmeti vo 2 semestar. Gledam deka celo vreme se poklopuvaat terminite za ispit na MathLab i kompjuterski alatki, a sakav tie da gi izberam a sega ne znam dali elektrotehnicki materijali ili komunikaciski vestini.

Moze li nekoj poveke da mi kaze za izbornite predmeti vo 2 semestar. Gledam deka celo vreme se poklopuvaat terminite za ispit na MathLab i kompjuterski alatki, a sakav tie da gi izberam a sega ne znam dali elektrotehnicki materijali ili komunikaciski vestini.
Компјутерски алатки се полага на 4 дела,не се поклопува со ништо.Најкорисни се според мене заедно со матлаб,на лабараториски се учат.Комуникациски е исто лабав многу,електротехнички матријали имаш теорија.

Kako izboren vo vtor semestar imam da izberam: pia 2 i strukturi so programiranje. Po programata sto otvoriv, gledam deka isti raboti se ucat. Ima li nesto razlika i otprilika koja e tezinata i na dvata?

Некој да ми каже фирми во Македонијава каде што се бараат хардверски и електронски решенија, микроконтролери и сл?

Некој да ми каже фирми во Македонијава каде што се бараат хардверски и електронски решенија, микроконтролери и сл?
HiTech im e osnovna dejnost toa,
seavus embedded
а и сите други фирми што се занимаваат со електроника и/или висока технологија им треба инжинери на ниска струја за цртање и проверка на шеми, купување и продавање на електронски компоненти. Не ми текнува сеа на називи на фирми. Ако ти е прашањето дали се барани инжинерите за ниска струја на пазарот на труд, одговорот е да.

Zdravo, dali ima nekoj sto se razbira vo radix compliment, diminished compliment, signed magnitude, ili dava privaten cas (mi treba malku za 5-6 zadaci ) da gi razraborime samo. Sto treba ke si platam. Fala odnapred.

Дечки, ако може некој да ми одговори поупатен:
јас сум од ФИНКИ и имам потреба од стручна литература за одреден предмет. Бидејќи немаме зграда, а не па библиотека, колегите често се служат со книги од вашиов факултет. Дали единствениот начин да се земе книга е да се биде студент на Феит или може да се плати некаква членарина за да може регуларно да се земаат книги?

Дечки, ако може некој да ми одговори поупатен:
јас сум од ФИНКИ и имам потреба од стручна литература за одреден предмет. Бидејќи немаме зграда, а не па библиотека, колегите често се служат со книги од вашиов факултет. Дали единствениот начин да се земе книга е да се биде студент на Феит или може да се плати некаква членарина за да може регуларно да се земаат книги?
јок саде студенти на електро и машински. ама зато постојат колеги, побарај од некој што го знаеш ќе ти заврши работа.

Да не знае некој enrollment key за Современи процесорски архитектури?

Пробувај комбинации со spa, feit и 2014 (или 2015). Можно е и кирилица да се.

Тешки ли се тестовите по Матлаб?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom