Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Нека сподели некој искуство за озогласениот МПС :D Што е толку проблематично околу предметов?
Дека е Тентов професор :D ама не слушај муабети, јас сум немала никаков проблем со него, учи си и види ти како ќе пројдеш :)

Тентов ми беше асистент во 1991/92:vozbud: и беше многу коректен човек.не ми се верува дека се има сменето од тогаш.Проф. беше З.Зогравски кој исто беше коректен(малку се дигаше,ама фер чоек).Макрадули имаше контрасти-ако си добар со него врвиш ОК;ако нешто не си му симпатичен:tapp:

Луге да ве прашам нешто , дали некој памти што е прва година, некој прашања од колоквиумите ( прв,втор) и од испитите по физика ?? многу ке му бидам благодарен :)

Луге да ве прашам нешто , дали некој памти што е прва година, некој прашања од колоквиумите ( прв,втор) и од испитите по физика ?? многу ке му бидам благодарен :)
физика 1 или 2?

fizika 1 zaborev da napisam :D
е сеа се може да се падне ама од теорија највеќе има од законите за запазување на енергијата, импулсот, кинетичка, релативитет, лоренцови трансформации, контракција на должината и дилатација на времето, праволиниско движење, втор њутнов, сложување на бранови со исти правци, доплеров ефект и од таа темата со вртливо тело.

Ај некој ако можи да ми ги одговори овие прашања.
Прашања:
1) Какво движење е рамномерно променливо праволиниско движење , како гласат равенките за брзина и изминат пат кај овие движења?

2) Гравитациона сила - мегу кој тела дејствува и со кој закон се дефинира, напиши равенка

3) Како гласи законот за одбивање на светлина

4) Што е гранична (минимална) фрекфенција, а што гранична (максимална) бранова должина кај фотоелктричниот ефект. Со која равенка се поврзани ове две величини?

5)Како гласи законот за радиоактивно распаѓање?

Задачи:

1) Тело поаѓа од мирување и се движи рамномерно забрзано . За време од 5s телото изминува пат од 100м. Колкава ке биде брзината на телото по време од 15с ?

2) Елонгацијата на материјална точка се менува по законот
- _______П(пи)
y=15sin --------- t cm.
-________12

-Да се определи амплитудата , кружната фрекфенција, почетната фаза, фрекфенцијата и периодот на осцилирање ?

КЕ ВИ БИДАМ БЛАГОДАРЕН ДОКОЛКУ МИ ПОМОЖИТЕ МАКАР И СО ЕДНО ПРАШАЊЕ .. ФАЛА

Ај некој ако можи да ми ги одговори овие прашања.
Прашања:
1) Какво движење е рамномерно променливо праволиниско движење , како гласат равенките за брзина и изминат пат кај овие движења?

2) Гравитациона сила - мегу кој тела дејствува и со кој закон се дефинира, напиши равенка

3) Како гласи законот за одбивање на светлина

4) Што е гранична (минимална) фрекфенција, а што гранична (максимална) бранова должина кај фотоелктричниот ефект. Со која равенка се поврзани ове две величини?

5)Како гласи законот за радиоактивно распаѓање?

Задачи:

1) Тело поаѓа од мирување и се движи рамномерно забрзано . За време од 5s телото изминува пат од 100м. Колкава ке биде брзината на телото по време од 15с ?

2) Елонгацијата на материјална точка се менува по законот
- _______П(пи)
y=15sin --------- t cm.
-________12

-Да се определи амплитудата , кружната фрекфенција, почетната фаза, фрекфенцијата и периодот на осцилирање ?

КЕ ВИ БИДАМ БЛАГОДАРЕН ДОКОЛКУ МИ ПОМОЖИТЕ МАКАР И СО ЕДНО ПРАШАЊЕ .. ФАЛА
Хахаха, човеку, овие прашања ( теоретски ) ги има в книга али тебе те мрзи да отвориш книга ! :D Мислам дека овие прашања ги прочитав !

За задачите си немам везе, математика никогаш и не ми одело :D

Хахаха, човеку, овие прашања ( теоретски ) ги има в книга али тебе те мрзи да отвориш книга ! :D Мислам дека овие прашања ги прочитав !

За задачите си немам везе, математика никогаш и не ми одело :D

само овие прашања ми требат, ако знаеш помогни , ако не немораш..

Незнам брат, баталив јас ! :D

јас брат полагам физика утре не се ни надевам мн мн али ке појдам на испит сега ми ги пратија прашањава па можи ке имам среќа ке ми ги одговори некој , па и можи тие ке се паднат хахах

Сега ти ги пратија прашањата ? Ха хахаха, а утре полагаш ? хахахах, што не си ги побарал прашањата порано ?

јас брат полагам физика утре не се ни надевам мн мн али ке појдам на испит сега ми ги пратија прашањава па можи ке имам среќа ке ми ги одговори некој , па и можи тие ке се паднат хахах
џабе чекаш, никој нема да се замара со прашањава, подобро земи најдиги сам во учебникот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom