Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Па сакам ТКИИ или КХИЕ на Феит ама проблемот ми е матурата дека не полагам математика .Знам сеа работава е што бара медицинар на Феит ама сакам а и ми иде информатиката и со компјутерите .

На ФИНКИ тешко да влезеш ако не полагаш математика, а на ФЕИТ сигурно влегуваш. Ама ако не ти иде математика ептен ќе заглавиш на ФЕИТ

E vaka nema vrska matura mat.Vlegov vo drzavna kvota so angliski.informatika.makedonski I filozofija a isto I moi poznati koleski,skolski itn.pozz I ne se sekiraj

Iма некој кој завршил електро на КСИА, па да ни сподели искуства со аплицирања на работа, можности, способности, побарувачка итн итн конкретно за тој смер ? :)

383017_595594710451763_918541093_n.png

Очајнички обиди на ФЕИТ за привлекување студенти. Укради го фонтот од ФИНКИ, нивниот color-code, стилот на брошури, вметни некоја лоша шега, и имаш налив од студенти во новата 2013/2014. :facepalm:

:pos: леле до која беда дојдоа :/

Ај нека ми пише некој што му предава Зајкова математика моментално

Вака...планирам да се запишувам на ФЕИТ, па ме интересираат две работи. Прво, колкав е процентот на студенти што одпрва ги завршуваат додипломските студии на ФЕИТ, тие четири години.., мада сигурно има и разлика за кој смер, али еве за ТК, КХИЕ, КТИ..? И тие таквите, каков тип луѓе се, не излагаат од дома или..? :D
И второ, сакам да се запишам на Компјутерско хардверско инженерство и електроника (КХИЕ). Може отприлика да долови некој што би работел со ова, а не би биле на одмет и компании во кои би можел да работам? Фала однапред :D

Дали има шанси да ме примат на ФЕИТ со полагани македонски,англиски екстерни и биологија и филозофија интерни,и со просек 5,00 сите 4 год.?

Дали има шанси да ме примат на ФЕИТ со полагани македонски,англиски екстерни и биологија и филозофија интерни,и со просек 5,00 сите 4 год.?

Втор рок мислам сигурно.За прв не знам.:)

без математика неможиш на прв рок... а за втор рок државната квота че биди исполнета на попопуларните смерови.

а и патем .. ако не те бидува математика шо че се мачиш на електро

без математика неможиш на прв рок... а за втор рок државната квота че биди исполнета на попопуларните смерови.

а и патем .. ако не те бидува математика шо че се мачиш на електро

Нема врска штом има просек 5.00, оди на електро, ќе се помачи многу повеќе но битно има работна навика, навика за учење. Лошото е ако ја нема..

Вака...планирам да се запишувам на ФЕИТ, па ме интересираат две работи. Прво, колкав е процентот на студенти што одпрва ги завршуваат додипломските студии на ФЕИТ, тие четири години.., мада сигурно има и разлика за кој смер, али еве за ТК, КХИЕ, КТИ..? И тие таквите, каков тип луѓе се, не излагаат од дома или..? :D
И второ, сакам да се запишам на Компјутерско хардверско инженерство и електроника (КХИЕ). Може отприлика да долови некој што би работел со ова, а не би биле на одмет и компании во кои би можел да работам? Фала однапред :D
1. зависи колку ти оди математика и физика
првите две години ти се општи: математика, физика, електроника, програмирање.
гледај на овие да не заглавиш, оти многу од колегиве шо или се откажале или утнале една година/две се баш поради овие предмети.
Така да ако те бидува математика и ги земиш од прво запишување немаш гаље.
Ама ако не те бидува математика и презапишиш некоја од математиките, гадно си се заебал, оти математиките ти влечат многу предмети (т.е. ако не положиш математика неможиш да полагаш предмети од 2 или од 3 година, со што утнуваш 1 година)
2. За тоа колку имаш време слободно зависи од тебе. Ако ти си ги совладал интегралите уште во средно, тогаш че си имаш повеќе слободно време.
Ако си го ладел таквото кога професорката предавала во средно за интеграли и мислиш тоа знакчето напред е чингелајче, или во животот немаш слушнато за интеграл, тогаш бато че треба салам да посветиш време на математиките, ама салам време.
3. Во врска со времето, имаме и ние слободно време, ама сигурно не како колегите од Општествените факултети.
4.
Инженерите од овој профил својата кариера ќе можат да ја изградат во компаниите кои дизајнираат комплетни решенија базирани на микропроцесорски системи (вградливи системи за аквизиција на податоци, мобилни уреди, микроконтролери за контрола и управување во индустријата, комуникациска опрема и друго), но и во секоја компанија во чија работа се користи компјутерска и друга електронска опрема.

патем кај бевте сите за отворениот ден? во автоматика институтот поминаа само 40 тина деца ..
--- надополнето: 3 мај 2013 во 18:08 ---
Нема врска штом има просек 5.00, оди на електро, ќе се помачи многу повеќе но битно има работна навика, навика за учење. Лошото е ако ја нема..
ако е тапа математика .. че си ја остај младоста на апсен

Ако си го ладел таквото кога професорката предавала во средно за интеграли и мислиш тоа знакчето напред е чингелајче, или во животот немаш слушнато за интеграл, тогаш бато че треба салам да посветиш време на математиките, ама салам време.

патем кај бевте сите за отворениот ден? во автоматика институтот поминаа само 40 тина деца ..

Математика сакам и доста ми иде верувам, во Орце сум 4та, со интегралите стојам во многу добри односи хахах :D професоркава сеа последен месец не пука со тестови, ни вика, гајле ми е за матура, ќе си најдете време, интеграли мора да знаете :D исто и физика сакам..онака кон се и сешто сум отворен, али природниве науки ми се доминантни :D аа за отворениот ден, незнам кај биле момчињата и девојчињата идни електраши.. фала инаку за одговорот :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom