Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Новиве смерови се направени само за да го олеснат електро, и да влечат повеќе луѓе (пошто ФИНКИ им ги собра сите). Програмата е прекретенска, исфрлени се битни предмети, а и има право таа Колемишевска, како бе може некој да разбере како функционира нешто, ако не чита теорија? Сите бегаат од теорија, гледаат само да набубаат тип на задачи за да положат. Според мене, ова ќе резултира со многу сиромашно поткован кадар, кој нема да знае да си ја работи работата. Али ако, на ФЕИТ им е битно да грабнат што повеќе студенти, а какви студенти ќе искочат од ФЕИТ не им е битно...

тотално се согласувам, мило ми е што сум по старата hard core шема :)

Грешите многу, му треба на факултетов ремонт од корен со програмата. Ова со ревидирањето на програмата беше ок но мал чекор. Далеку е со текот на технологијата. Ние сме инженери, треба да не учат да работиме и да се снаоѓаме во простории како систем сала, а не да бубаме напамет теории. Не ти требаат теории во инженерство, само долга пракса. Ви кажува колешка која веќе 5-6 месеца работи хонорарно во таква фирма и тоа што го работам досеа не ни го имаат ни спомнато на факултетов.

Грешите многу, му треба на факултетов ремонт од корен со програмата. Ова со ревидирањето на програмата беше ок но мал чекор. Далеку е со текот на технологијата. Ние сме инженери, треба да не учат да работиме и да се снаоѓаме во простории како систем сала, а не да бубаме напамет теории. Не ти требаат теории во инженерство, само долга пракса. Ви кажува колешка која веќе 5-6 месеца работи хонорарно во таква фирма и тоа што го работам досеа не ни го имаат ни спомнато на факултетов.
Дека му треба ремонт не се сложувам, бидејќи има предмети кои едноставно не можат да бидат исфрлени, и се јадрото на факултетот. Според мене треба подобрување во организацијата, построги критериуми, професори кои ќе се понашаат ко да се професори и ќе предаваат со сласт, а не зошто зимаат плата за тоа и пошто мора да предаваат, воведување на нов систем на оценување (додавање на усно испрашување, за да се види кој колку разбира реално, и да си ја добие реалната оценка којашто ја заслужува), итн. Теоријата нема потреба да се буба, напротив, сите работи се толку поврзани меѓусебно, односно треба да се сфаќа. Многу луѓе теоријата ја доживуваат како стихотворба. Тоа е многу погрешно. Единствено се сложувам со тоа дека теоријата по математиките кај некои професорки е многу обемна, и нема потреба за тоа, не сме на ПМФ. Инаку, ако не е тајна, за која фирма станува збор? :)

Само кој да ја објасни...
Е и тука си во право, пример професорот по СИС и ОДПС диктира формули, а ништо не објаснува, не знам како може таков човек да е професор, али тоа е. Ако се потрудиш сам, со читање, барање на нет, гледање туторијали на youtube, може да си изградиш база на знаење.

Има некој тука да е на електротехничкиот во Радовиш?4год. завршувам па добро би ми дошле некои информации во врска со фак.,ако има некој да ми прати материјали,што се учи отприлика,како одат работите,потенцијални можности за вработување и сл....:)

Колеги полагал некој кај Тунеска математика 4? За теорија ни кажа некој книга на англиски.. сака да каже дека ќе треба да и преведувам??? :vozbud:

Колеги полагал некој кај Тунеска математика 4? За теорија ни кажа некој книга на англиски.. сака да каже дека ќе треба да и преведувам??? :vozbud:

Таа ти е ако сакаш нешто повеќе, или нешто подобро да ти се разјасни. Инаку она тоа што го кажува на час мислам дека е доволно за усниот дел.

Луѓе да не ја има некој кај него земено од библитеката на ФЕИТ книгата Модерни Оперативни Системи од Таненабаум и да е во план да ја враќа, да се договориме во исто време, одма ја да ја земам оти тенка е работата со книгиве нешто. Инаку книгава е за Системски Софтвер, 6ти семестар, ИКИ, а не знам можеби и некој друг предмет. Поздрав.

Dali nekoj gi ima ispitnite prashanja od kaj Verka za Fizika 2?

Му има предавано на некој Андова Весна?

Мене сега мат 4 ми предава, иако на ниту еден час и немам отидено

знам :D ми треба некој претходно што има слушано математика кај неа да каже за колоквиуми и дали вреди да се иде на консултации. Вака е катастрофа на час.

.... Има некој член шо не би му било проблем да земам книги под негов/нејзин алијас(индекс) од електро? FINKI student попатем....

Дечки има некој шо слушаше линеарни кај Бабаче 2012/13? ако има да ми кажете клуч од предметот на портал за да спуштам материјали, частам пивце после :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom