Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
пробај LT2012, мали, големи, латиница, кирилица ќе се упали некако хаха.

пробај LT2012, мали, големи, латиница, кирилица ќе се упали некако хаха.

Пробав 200-250 комбинации досега... Секоја чест на Бабаче за имагинацијата :) али не се давам, ќе го најдам!! :)

Има тука некој од прва да ми каже до каде ќе бил колоквиумот физика 2? Фала :)

атомска физика. радиоактивни зраци.
Да не преполагаш?
--- надополнето: 11 април 2013 во 13:50 ---
Да не преполагаш?

Да не преполагаш?
--- надополнето: 11 април 2013 во 13:50 ---

Да не преполагаш?
Не за мене, за една другарка :)

Го поставив прашањево и у друга тема, еве овде уште еднаш со надеж дека ке добијам побрз одговор. Кога уклучувам усб ова ми излага: Error the specific module can not be found. Може ли да се повратат податоците или директно на формат?

Го поставив прашањево и у друга тема, еве овде уште еднаш со надеж дека ке добијам побрз одговор. Кога уклучувам усб ова ми излага: Error the specific module can not be found. Може ли да се повратат податоците или директно на формат?

Пробај на друга УСБ порта на компјутерот, па на друг компјутер, па пиши што бива...

Дечки здраво ,матурантка сум завршувам во средното медицинско училиште и сакам да се запишам на Финки или Феит меѓутоа проблемот е што матура не полагам математика а и математика имам учено само во 1 и 2 година дали воопшто постои шанса да влезам на некој од смеровите на овие факултети ?

Дечки здраво ,матурантка сум завршувам во средното медицинско училиште и сакам да се запишам на Финки или Феит меѓутоа проблемот е што матура не полагам математика а и математика имам учено само во 1 и 2 година дали воопшто постои шанса да влезам на некој од смеровите на овие факултети ?
Што знаеш од математика? Ако си силно решена, барем иди кај професор да те потспреми малце, тригонометрија и интеграли поготово .

А за кој смер сакаш?

Што знаеш од математика? Ако си силно решена, барем иди кај професор да те потспреми малце, тригонометрија и интеграли поготово .

А за кој смер сакаш?
Па сакам ТКИИ или КХИЕ на Феит ама проблемот ми е матурата дека не полагам математика .Знам сеа работава е што бара медицинар на Феит ама сакам а и ми иде информатиката и со компјутерите .

Па сакам ТКИИ или КХИЕ на Феит ама проблемот ми е матурата дека не полагам математика .Знам сеа работава е што бара медицинар на Феит ама сакам а и ми иде информатиката и со компјутерите .
Реално, да правиме муабет... ФИНКИ е многу полесен од ФЕИТ, пошто таму нема математика колку на електро.
ТКИИ (телекомуникации) ти е базиран на математика т.е. дисктретни системи, дискретни сигнали.
дигитално процесирање на сигнали , дигитално процесирање на информации се два предмети од ТК кои се задолжителни за сите смерови
јас како математичар од КСИА неможев да ги смислам и да ги положам, а не пак некој што нема слушано математика , а посебно интеграли.
Ако си ептен решена , летово трк на часови да ги совладаш барем интегралите и изводите. Ако не си ептен решена ќе ти речам да не си го губиш времето и сесиите на ФЕИТ.
ФЕИТ=математика + физика + програмирање. ова не ти го велам за да те обезхрабрам, туку добронамерно е пошто знам многу деца што се откажаа од Електро кога им дојде потешко, само си изгубија време од животот.
Ако сакаш програмирање толку (а си слаба математика) оди на ФИНКИ, мислам дека имаше еден смер без математики.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom