Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Uvid ke ima na 10.01.2011 vo 12 casot.

Profesorkata ke dava potpisi na 10.01.2011 od 11:00 do 12:00.

Pozdrav i Srekni praznici,
Ivan

Инаку, треба да се бираат изборни предмети, па ако може мислење и искуства за следниве предмети од парен семестар. Ме интересира ако може за секој да ми објасните што и како се учи, колку е корисно тоа што се учи, како се полага, дали вршат тортура или лесно се полага предметот...

Визуелно програмирање
Менаџмент и инженерска економика
Безжични компјутерски мрежи
Мрежни стандарди и уреди
Алгоритми за анализа на податоци
Електронска и мобилна комерција
Методи на програмирање
Јавни мобилни мрежи - Ова како што разбрав, Андроид програмирање се учело?
Мобилни информациони системи
Безбедност и заштита на компјутерски системи
Интелигентни информациони системи

Инаку да напоменам само, гледам да идам што подалеку од теорија, а што повеќе практично учење, задачи, програми... :)

Инаку, треба да се бираат изборни предмети, па ако може мислење и искуства за следниве предмети од парен семестар. Ме интересира ако може за секој да ми објасните што и како се учи, колку е корисно тоа што се учи, како се полага, дали вршат тортура или лесно се полага предметот...

Визуелно програмирање
Менаџмент и инженерска економика
Безжични компјутерски мрежи
Мрежни стандарди и уреди
Алгоритми за анализа на податоци
Електронска и мобилна комерција
Методи на програмирање
Јавни мобилни мрежи - Ова како што разбрав, Андроид програмирање се учело?
Мобилни информациони системи
Безбедност и заштита на компјутерски системи
Интелигентни информациони системи

Инаку да напоменам само, гледам да идам што подалеку од теорија, а што повеќе практично учење, задачи, програми... :)

Ако ти е до програмирање тогаш би ти го препорачал Визуелно. Лесно е а башка имаш и Кориснички Интерфејси како задолжителен и двата се во вижуал студио и ќе ти биде добро двата да ги имаш од еднаш.

Менаџмент и инженерска економика за мене беше тешко срање ако ти е до лесно положување тогаш запиши го али (бар за мене) е многу глуп предмет (и нема ни п од програмирање)

Него ај коа сме кај тоа, кога треба да се завери/запише семестар?

Електротехника има резултати на FeitLe, конечно :)

А физика и програмирање да дадеа резултати немаше да биде лошо...

Ако ти е до програмирање тогаш би ти го препорачал Визуелно. Лесно е а башка имаш и Кориснички Интерфејси како задолжителен и двата се во вижуал студио и ќе ти биде добро двата да ги имаш од еднаш.

Менаџмент и инженерска економика за мене беше тешко срање ако ти е до лесно положување тогаш запиши го али (бар за мене) е многу глуп предмет (и нема ни п од програмирање)

Него ај коа сме кај тоа, кога треба да се завери/запише семестар?
А што се учи на визуелно поточно?

има некој задачи по ООП, решени - испитни, колоквиумски, или некој од инфо шо знае какви се паѓаа на претходниве сесии да ме упати да се доспремам уште 2-3 дена...некој совет за тоа на што да обрнам внимание, какви задачки да поднаучам, какви матријали да понесам со мене и слично... Фала однапред

А што се учи на визуелно поточно?

Баш сеа праев муабет со еден колега...
Ја го иам положено тој пред 2-3 години не памтам баш а и не ги чувам материјалите...
знам дека се работи во Visual Studio и е C++

КИ е исто само што е C#
у принцип на двете имаш ко на јавава драг и дроп и додавање евенти не е тешко ако ти идело јавата

само види води си евиденција таму, на крај коа ќе дипломираш треба да имаш 4 изборни од ИКИ 4 од ИНФО положено иначе неможеш да дипломираш... така да пошто најверојатно немаш до сега запишано ниту еден од инфо изборен ти препорачувам барем еден да ти биде од инфо

Вака сеа, ај да прашам нешто одамна не сум замарала ... немам слушано предмет што ми е услов за сите задолжителни во следниот семестар, па прашањето ми е дали можам да ги одберам изборните и плус изборен за кој немам услов од трета година (сега сум втора)? :) :smir:

Вака сеа, ај да прашам нешто одамна не сум замарала ... немам слушано предмет што ми е услов за сите задолжителни во следниот семестар, па прашањето ми е дали можам да ги одберам изборните и плус изборен за кој немам услов од трета година (сега сум втора)? :) :smir:

редоследот на запишување предмети ти е:
1. неположени предмети од тој семестар (презапишуваш)
2. редовни предмети - тие што ги исполнуваш условите
3. изборни предмети - тие што ги исполнуваш условите

редоследот на запишување предмети ти е:
1. неположени предмети од тој семестар (презапишуваш)
2. редовни предмети - тие што ги исполнуваш условите
3. изборни предмети - тие што ги исполнуваш условите

Нема врска што е од 6ти семестар, а јас запишувам 4?

Хммм.. малце е чудно ова. Обично тие што се услов за задолжителните предмети се и самите задолжителни предмети... Да не си грешка некоја?

--- надополнето ---

Нема врска што е од 6ти семестар, а јас запишувам 4?

Нема везе тоа само мора да се од парен семестар... може и од 8ми да е ако исполнуваш услови за него (положено или слушано тие предмети што се услов за него) можеш да го запишеш

Ај нека каже некој како е усното Математика2 кај Марија Кујмџиева . Од кои материјали се учи, кои прашања најчесто ги врти .. и тн :)

Баш сеа праев муабет со еден колега...
Ја го иам положено тој пред 2-3 години не памтам баш а и не ги чувам материјалите...
знам дека се работи во Visual Studio и е C++

КИ е исто само што е C#
у принцип на двете имаш ко на јавава драг и дроп и додавање евенти не е тешко ако ти идело јавата

само види води си евиденција таму, на крај коа ќе дипломираш треба да имаш 4 изборни од ИКИ 4 од ИНФО положено иначе неможеш да дипломираш... така да пошто најверојатно немаш до сега запишано ниту еден од инфо изборен ти препорачувам барем еден да ти биде од инфо

На инфо си иначе или ики? Знаеш ли нешто плус да ми кажеш за Јавни Мобилни Мрежи, 4та година ики е предметот... Ако е андроид програмирање како што разбрав, дефинитивно го зимам:)

Е сега за предметиве не те сфатив. Втора сум, чистам се на колоквиуми, што значи прва ми е стандард како за сите, втора имам 3 од Инфо задолжителни и 2 од ИКИ изборни, истото ќе биде и за наредниов семестар. Незнам како би било поинаку кога сите зимаме предмети од ИКИ зашто немаме наши:) Океј ми е комбинацијава или?

На инфо си иначе или ики? Знаеш ли нешто плус да ми кажеш за Јавни Мобилни Мрежи, 4та година ики е предметот... Ако е андроид програмирање како што разбрав, дефинитивно го зимам:)

Е сега за предметиве не те сфатив. Втора сум, чистам се на колоквиуми, што значи прва ми е стандард како за сите, втора имам 3 од Инфо задолжителни и 2 од ИКИ изборни, истото ќе биде и за наредниов семестар. Незнам како би било поинаку кога сите зимаме предмети од ИКИ зашто немаме наши:) Океј ми е комбинацијава или?

За да го запишеш тој услов е да го имаш положено комуникациски технологии. Еве ти пдф со услови за предметите.
http://www.feit.ukim.edu.mk/mk/stud...phs/00/document/preduslovi_informator_IKI.pdf

Иначе ти како сакаш чисти си ги предметите. На крај мораш да имаш положено 4 од 8те кои се изборни кај инфо и уште 4 од било кои изборни за кои имаш услов за да ги слушаш од ИКИ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom