Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Не е све така забавно и убоо....во електрониката....
или со други зборови .... глава боли ....
мноооогууу зезнатооооо...
мнооогууууу материјаллллл
многууу строги професориииии
многу електротехника=струи напони и слично...:helou:

за крај Марсоооооооо.....:)

Не е Марсооо туку е Марс само зошто е битолчанец и почнале сите Марсоо да го викаат на дијалект иначе самиот ни кажа Марс да го викаме:pos2:

Не е Марсооо туку е Марс само зошто е битолчанец и почнале сите Марсоо да го викаат на дијалект иначе самиот ни кажа Марс да го викаме:pos2:

Не цепидлачи.....:helou:

Оној што личи на Канго и цело време ги повторува истите шеги со самоубиства?
Ми предаваше на кратко, па ме префрлија кај Лошковска. :(

Оној што личи на Канго и цело време ги повторува истите шеги со самоубиства?
Ми предаваше на кратко, па ме префрлија кај Лошковска. :(

Да тој е ....
Што ти предавал.....?...

Структурирано програмирање. За жал, само воведот, после ни ги разместија групите.

Структурирано програмирање. За жал, само воведот, после ни ги разместија групите.

Чудно....структурирано програмирање..... и тоа Марсо....

Електрониките ги држи Марсо.....

Кацарска ми мава на живци. Арнаутовски-Тошева на лабораториски бетер е. Аман тие Основи на електротехникаааа, кошмар ми се.

Седете учете не туку се жалите на форум.

Кацарска ми мава на живци. Арнаутовски-Тошева на лабораториски бетер е. Аман тие Основи на електротехникаааа, кошмар ми се.

Ајде ајде не се жалете колешке....:helou:
чувајте си ги нервите за погорните години.....

Седете учете не туку се жалите на форум.

Тачно, марш сите на книга....:helou:

Леле, Марсо закон. Ми предаваше на почеток, после оваа Лошковска. Мнооогу е досадна, вени се сечат. Баш ми е криво шо не сум кај Марсо.

Божице,има таму една книга..од Петар Лазов.Кога ја издал ја прогласиле за најдобра во Југославија.
Секоја равенка,запис,закон или било какво правило(аксиома или сл.) ти се нумерирани во таа книга.
Нумерирани се во сите други книги,ама Лазов откога ќе го спомне еднаш некој закон,на пр:

О‘=Ѕ!....(3.52)

после веќе се служи само со (3.52).
И ти цела книга ќе ја поминеш читајќи го следново...

Значи,преку 3.52 надоврувајќи се на 4.20 и повикувајќи се на општата теорема на Лаплас 9.87 може лесно да се дојде до заклучок дека:
Мерцедес+Дрога=Кока Кола....(12.98)

Мошне смешно ама веруј ми поарна книга за вектори не постои.
Следете ги внимателно сите тие равенки(некогаш Лазов ќе те врати и три теми наназад за да видиш од каде излегува формулата) и сигурно ќе научиш.

Поштуем Петар Лазов, најјак проф по математика шо сум го сретнал у лајфот! Предавања упм, само што не може секој да го прати.
Употребуе најјаки фрази (кавадаречки) во објаснуење, едноставно првпат у живот ги слушаш и се мочаш од смеење!
Еве и изборен му зедов сеа да ме насмее човекот :)
Мислам дека бев и едниствениот што отиде кај него на консултации од цела генерација, а и пошироко (чисто ради заебанција, од ќеиф) :vozbud:

Значи се на се дојдовме до заклучок дека факултет треба.Ако не електро тогаш нека биде некој друг.Физичарите ги спомнав затоа што имам читано за мн работи дека тие ја решиле работата пред програмерите.А всушност зборот ми беше дека без математика небива програмер.Уште ако се определи на системско програмирање па ич!
Јасно е дека не завршува се со дипломирањето.Како што напомнав и претхоодно,факултетот ти дава основа за надградба и да знаеш кај да го најдеш она што ти треба.
За VB и ансембле па и пролг финтата е кој што работи.на некој жива глупост му е VB затоа што тој програмира сосема други работи.Зборот ми беше дека многу потешко е да се програмира во пролог и ансемблер одколку во VB.А 300000 реда програма секоја цест.само да не е програмава само со if и for и по некој while.Може и во една програма да се проверуваат 100 000 работи па сета таа програма да биде и 1 000 000 реда а да може да ја напише и мало дете.
Проблемот во македонија е што сите програмираат даночни програми кои се лесни за правење и немаат сложени математики.Штета што нема некој на форумов од Микросам да ви каже што е програмирање.

Пздрав

Брат ти си имаш комплекс :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom