Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Yep , така е =)

Ја колку што имам слушнато , сеуште нема ништо.Да имаше , сигурно ќе стоеше на web поралот на ФЕИТ.
Како професорите и асс на ИНФО?
Поздрав:smir:

Ако се однесува на кажаното од мојот пост за магистерските студии, го има на сајтот, го има во сите нивни брошури. Сакаш да ти покажам или ќе побараш сам? Ги имаш на сајтот брошурите.

Ајде ако не ти е тешко , да видам кај пишува за тие 2 години пост-дипломски :smir:

Оооо,нов колега на ЕРПС.Со среќа

фрасиер на епрс си?која генерација си зш и ја сум
иначе за тоа колку дипломираат незнам ама знам дека после прв семестар 30% се откажаа и се префрлија на фон,машински итн

фрасиер на епрс си?која генерација си зш и ја сум
иначе за тоа колку дипломираат незнам ама знам дека после прв семестар 30% се откажаа и се префрлија на фон,машински итн

Генерација 2004/05. Слабо дипломираат некако.Досега само 50 % од мојава генерација(од тие што не се откажаа) :kesa:

Државна не можам да влезам на ИКИ со 87,5 поени по моја претпоставка.
Прашање:
1. Дали сигурно ќе влезам во ПРИВАТНА квота во тие 55 души ?
2. Колку евра годишно е со кофинансирање ? 600е ?
:helou:

Прашање:

Кофинансирање да си заокружиш , при уписот , да не ризикуваш воопшто со државна?Минатата година бевме некаде 100 со 100.Со твоите поени се влегуваше во последните 15тина места во приватна квота на ИКИ .Ама оваа година скратиле од кофинансирање.Да 600 евра е.

Ајде ако не ти е тешко , да видам кај пишува за тие 2 години пост-дипломски :smir:
Не ми беше тешко, али неможам да ја најдам таа малата брошура што ни ја дадоа на отворениот ден каде што сите беа 4+1, а оваа 3+2.
Еве што има во другите 2 брошури.

На 15та страна во оваа брошура пишува дека има можност за продолжување на студиите

А во оваа брошура кај сите програми пишува дека се Додипломски, вклучувајќи го и инфо.

На отворениот ден исто така прашав за тоа 3+2, ми го потврдија неколку професори.

Прашање:

Со овие поени....најискрено тешко и за приватна на ИКИ. Да, 600 евра е со кофинансирање.

Дали оваа година ќе има слободно место во втор уписен рок на ИНФО? Еден мој другар сакат да се запишит, ама нема избрано соодветни предмети од матурата.

Дали оваа година ќе има слободно место во втор уписен рок на ИНФО? Еден мој другар сакат да се запишит, ама нема избрано соодветни предмети од матурата.

Никој неможе да знае тоа. Никој незнае колку ќе се пријават во првиот.
Според мене, нема шанси да останат празни места. Смер со доста голем интерес е, а примаат само 40 души вкупно во двете квоти.

НА КСИА има шанси да те примат со 80 бода ? државна или приватна не е важно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom