Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
^ е што е де! И мене таа ми остана комплетно празна! Геометриско претставување на изводи ми беше извежбано максимално, теореми за средна вредност исто, примена на изводи ни една задача на решив и баш тоа се падна!

Абе мора да стават таква некоја за да се заебеш.

Значи правоаголник со плоштина „а на квадрат“. Мене колку што ме учеле во основно, тоа е квадрат, а на квадратот сите страни му се исти. Ако некој знае што е финтата со задачата, нека не просветли.

Значи правоаголник со плоштина „а на квадрат“. Мене колку што ме учеле во основно, тоа е квадрат, а на квадратот сите страни му се исти. Ако некој знае што е финтата со задачата, нека не просветли.

Па баш тоа не бунеше сите, ама кажа после таа што не чуваше, дека а^2 е број, а квадратот е ставен за да не се добие негативна вредност....

Ај некој што бил на испит математика кај Билјана Тунеска и електротехника кај Грчев, нека пише што одприлика бараат за усно?
Вториов дел електротехника нема нешто многу за усно учење, повеќе се задачи...:salut:

Ај некој што бил на испит математика кај Билјана Тунеска и електротехника кај Грчев, нека пише што одприлика бараат за усно?
Вториов дел електротехника нема нешто многу за усно учење, повеќе се задачи...:salut:
Втор дел електротехника (важи за сите ова):
1. Услов за максимална моќност (ел коло, изведување, график)
2. Тевененова или Нортонова (со доказ)
3. Дадени се три равенки со три непознати, да се наведе од која формула е изведен бројот на равенките, да се каже секој член што претставува, што значат плусовите, а што минусите.

Втор дел електротехника (важи за сите ова):
1. Услов за максимална моќност (ел коло, изведување, график)
2. Тевененова или Нортонова (со доказ)
3. Дадени се три равенки со три непознати, да се наведе од која формула е изведен бројот на равенките, да се каже секој член што претставува, што значат плусовите, а што минусите.
Фала, а од првиот дел што се паѓа?

Ееее таа! Која е, што е?

Асистентка ми е мене по математика. Фина е се` само што лесно се збунува на табла кога ќе почнат да и довикуваат од позади е вака е е не е така е вака е онака е -.- Иначе многу знае :):):)

Да не ти е у пријатели на фб Сања? :)

Не бе, нигде ја нема на ФБ :)

Фала, а од првиот дел што се паѓа?

Да се напишат ознаките и мерните единици на следните величини (2 се дадени мислам), линии на ел. поле, гранични услови (слика, текст, изведување).

Не бе, нигде ја нема на ФБ :)

Па од кај ти е сликава жити се :)

Да се напишат ознаките и мерните единици на следните величини (2 се дадени мислам), линии на ел. поле, гранични услови (слика, текст, изведување).

Па од кај ти е сликава жити се :)

Со моќта на Гугл и сивиот череп :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom