Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Асусот е поарен, подобара подршка и понов процесор

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Еве од Сет и од Анхоч:

4eTyhcW.png

d1pPcnO.png

Варијантата од Анхоч има многу подобра графичка за иста цена (на вкупната цена мислам), како и појако напојување што ќе ти треба за картата, а ако идеш со 960 место 290 ќе заштедиш едно 5000 ден. односно ќе фати негде 700 евра. SSD ќе земеш понатаму.

Ne mu e potrebno povekje od 550w osven ako ponatamu ne ide na sli\crossfire

Сакам да склопам некоја конфигурација за гејминг од 40.000 до 45.000ден.Во сетек имам можност на рати да земам,па би бил ептен благодарен ако некој одвои време и ми предложи конфигурација за таа сума.

http://setec.mk/Computers-IT/PC-and-PC-equipment
:toe:

Bolje pc za tie pari nema da najdes http://ddstore.mk/products/DD-Gamer-Pro/pid/807893#.VeQSWiWqqkp

Секогаш купавање делови и склопување ПЦ сам е најевтино и најдобро

Совет за шопинг сакам да земам лаптоп до 20к 21к преку сила ако може да ми предложите некој со подобра графичка за тие пари ? Благодарам

Кога веќе падна муабетот за сам да си склопиш конфигурација ме интересира колку е комплициран самиот процес на склопување?
Напреден корисник сум, немам до сега склопувано сам, знам што каде оди (ете и youtube ќе се најде силом прилике) , ама се плашам кога ќе стиснам на power копчето дека може да се дигне некој облак :) ?
Дали со деловите ќе ги добијам сите потребни кабелчиња и колкав е ризикот?

Кога веќе падна муабетот за сам да си склопиш конфигурација ме интересира колку е комплициран самиот процес на склопување?
Напреден корисник сум, немам до сега склопувано сам, знам што каде оди (ете и youtube ќе се најде силом прилике) , ама се плашам кога ќе стиснам на power копчето дека може да се дигне некој облак :) ?
Дали со деловите ќе ги добијам сите потребни кабелчиња и колкав е ризикот?

Dosta lesno e i malce da se razbiras, go stavas procesorot vo socketot, go mestis kulerot, ja stavas maticnata vo kujkiste, stavas ram,graficka, povrzuvas napojuvanje hdd i gotovo. Za kabli ti trebaat samo kabel za napojuvanje, a za hdd neznam dali ide sata kabel so hard diskot. Rizik ima samo ako ostetis nesto ili pak da ne se soodvetni procesorot i socketot ili napojuvanjeto da ne e dovolno mokno za taa konfiguracija.

Благодарам за понудата само сакам да прашам дали ке можам некој од новите игри да ги играм на тој лаптоп како например фифа 16 и слично или требе многу повекје кеш :)
би требало да игра игри од тип на дота 2 , фифа, CS GO, а за понови игри како ГТА 5 тешко

би требало да игра игри од тип на дота 2 , фифа, CS GO, а за понови игри како ГТА 5 тешко
повекје ми е за фифа и може некој тип на cs minecraft и слично али gta call of duty takvi ne igram
гледам фифа 16 бара добра графика макар и пес 16

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom