Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво потребно ми е совет за склопување на конфигурација до 15000 со некој плус ;).
Значи еве пример каква е конфигурацијата која е замислена, некој што се разбира нека помага што да се менува ако е потребно.

Дали знаете каде може да се купи кабел за струја за playstation 4 ?

Здраво потребно ми е совет за склопување на конфигурација до 15000 со некој плус ;).
Значи еве пример каква е конфигурацијата која е замислена, некој што се разбира нека помага што да се менува ако е потребно.
Без графичка некој период :)
8e96ab064d447bfcf2376c95261c4f8a.jpg

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

fala za stranava, se mislev od amc da zimam graficka koa tuka 100 vida ima i od asus a ne od nekoj nepoznati so se kaj amc

Без графичка некој период :)

Куќиште и хард диск имам, рам доволно ми е 4гб за почеток, на што да се искористат останатите пари , каква графичка на пр.

Куќиште и хард диск имам, рам доволно ми е 4гб за почеток, на што да се искористат останатите пари , каква графичка на пр.
Графичка зависи до колку пари сакаш да даваш, и каков процесор имаш или сакаш да имаш, за да не испадне да имаш јака графичка а слаб процесор или па обратно, ако ти е за игри малце се 4 GB рам, исто и малце е и двојадрен процесор

Совет за лаптоп со тачскрин за до некои 25.000? Ако се наоѓа нешто такво.

Совет за Лаптоп или куќиште до 30.000 сакам на рати да зеам оти неам кеш.

Сакам да склопам некоја конфигурација за гејминг од 40.000 до 45.000ден.Во сетек имам можност на рати да земам,па би бил ептен благодарен ако некој одвои време и ми предложи конфигурација за таа сума.

http://setec.mk/Computers-IT/PC-and-PC-equipment
:toe:

Сакам да склопам некоја конфигурација за гејминг од 40.000 до 45.000ден.Во сетек имам можност на рати да земам,па би бил ептен благодарен ако некој одвои време и ми предложи конфигурација за таа сума.

moze da skratis na kujkiste ili napojuvanje i da zemes podobra graficka

Screenshot_1.png

Ako kupam laptop so linux i instaliram windows nelegalen se gubi li garancijata?

Еве од Сет и од Анхоч:

4eTyhcW.png

d1pPcnO.png

Варијантата од Анхоч има многу подобра графичка за иста цена (на вкупната цена мислам), како и појако напојување што ќе ти треба за картата, а ако идеш со 960 место 290 ќе заштедиш едно 5000 ден. односно ќе фати негде 700 евра. SSD ќе земеш понатаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom