Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ако оставам вака, и сменам само матичната (таа ти што ми ја прати) би била добра конфигурацијата? :)

Земи ја втората конфигурација која ја посочив, најизабалансрана е, да нема забуни таа втората што ја составив.

Освем ако не ти е приротет појака графичка, ако ти е, тогаш смени ја матичната со мојата, на оваа што ја состави горе и ќе имаш пак доста добар пс, но полош хард, и напајање.

Да, видов за хардот. Мене реално ќе ми треба и појака графичка. Затоа сакав да терам со мојата конфигурација. Сега би сменил на нејзе матичната и хардот (што ти ми ги предложи). Ај ќе видам деновиве, кога ќе се решам (или кога ќе земам) ќе ти кажам :)
Како и да е, фала :D

Значи све исто само SSD-то сменето, и напајањето, хаха за графичката се врати на мојот прв предлог, знам дека доаѓа повеќе ама се исплати, 760-та е многу побрза од 650 Ti boost.

Green > Blue, GTX650 ti boost > GTX760, 840 Pro > 840 Evo, Vangard > G Series. Ова би го земал ја, се разбира на B85 матичната.

Па генерално да, највеќе ми се допаѓа така. И јас бо одел на pro повеќе него ли evo, ама 50 евра е разлика, не е малце. А за хардот, ќе одам со black верзијата пошто читав дека зелениот е поспор и е повеќе за back-up правење. Може и ме излажале, не знам :)

@Gorks, еве и од мене еден предлог:

MB: Gigabyte B85M-D2V
CPU: i7-4770
RAM: 16GB DD3 Kingston HyperX Blu
SSD: Samsung 840 250GB Evo
HDD: 2TB Seagate Barracuda / 2TB WD Green / може и 2TB Caviar Black со доплата од 4000 ден.
VGA: Gigabyte PCX GeForce GTX760 2GB GDDR5
PSU: 600W CoolerMaster B-Series
CASE: Case CoolerMaster Elite 370

Комплет цена: 61.000 денари

Па генерално да, највеќе ми се допаѓа така. И јас бо одел на pro повеќе него ли evo, ама 50 евра е разлика, не е малце. А за хардот, ќе одам со black верзијата пошто читав дека зелениот е поспор и е повеќе за back-up правење. Може и ме излажале, не знам :)

Eте Оли ти предложи одлична конфигурација исто така, Black не ти препорачувам, освем ако не ти е итно. Сега најдобар диск е WD 10EZEX меѓутоа сите се распродадоа, нигде нема на лагер веќе, ако ти се брза земи си Black.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 00:08 ---

Фала дечки, ги запишав конфигурацииве. Деновиве ќе прошетам да видам што како па кога ќе земам ќе ви кажам што сум склопил :))

HDD: 2TB Seagate Barracuda / 2TB WD Green / може и 2TB Caviar Black со доплата од 4000 ден.

Можеш да ми ги кажеш цените поединечно на деловиве и од каде може да се земат?
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 15:41 ---

Можеш да ми ги кажеш цените поединечно на деловиве и од каде може да се земат?

Здраво. Ве молам за помош. Почнав да го појачувам ком. и сега дојде ред на матичната плоча и на процесорот, но проблемот е што неможам да ги купам и двете во исто време па прво сакам да ја сменам матичната т.е на новата матична одреден период да работам со стариот процесор. Моменталниот процесор ми е AMD II X3 440 am3 socket, па ако може предлог матична со аm3+ socket бидејќи не се разбирам многу во моделите за матични. благодарам однапред

Здраво. Ве молам за помош. Почнав да го појачувам ком. и сега дојде ред на матичната плоча и на процесорот, но проблемот е што неможам да ги купам и двете во исто време па прво сакам да ја сменам матичната т.е на новата матична одреден период да работам со стариот процесор. Моменталниот процесор ми е AMD II X3 440 am3 socket, па ако може предлог матична со аm3+ socket бидејќи не се разбирам многу во моделите за матични. благодарам однапред

Буџет?

Каков процесор планираш да зимаш во иднина?

Сега за сега само FX 4130 ми фатено око бидејќи не е "огин" цена, а и од гугл гледам не е лош

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom