Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Хаха ок тогаш, другпат внимавај кога ќе зимаш матична. :)

Ма не види..знаеш шо беше целиот филм,јас коа требаше да си купувам пц, дома си напишав конфигурација и ко отидов во АМЦ да им даам да склопат и ...ооооП дечки каде бе...:vozbud:

ОК, го поставив прашањево у соодветна тема за звучници пред 3-4 месеци али никој не пиша, па затоа тука ќе пишам.

Ај препорачајте некои добри звучки за 50тина евра? (2.1) Се мислам дали да земам Logitech X-230, па ми треба ваше мислење. :)

"Добри" звучки под 100 на евра 2.1 тешко да најдеш, Лоџитек прават одлични периферни прозиводи ама за звучници се тапа. Сепак ако бараш нешто колку да ти врши работа не се лоши, ама квалитет на звук поготово деталност и динамика не очекувај.

"Добри" звучки под 100 на евра 2.1 тешко да најдеш, Лоџитек прават одлични периферни прозиводи ама за звучници се тапа. Сепак ако бараш нешто колку да ти врши работа не се лоши, ама квалитет на звук поготово деталност и динамика не очекувај.

Читав добри ривјуа на нет за нив, па затоа мислев да ги земам. А и сега за сега толку пари собрав (xD). Планирам за нова година да ги земам, пошто овие стариве 5-6 години почнаа да крчат неш одамна и едниот сателит пред 3 дена се расипа, па итно ми е.

Ако не се замараш со квалитет на звук ок си се ќе завршат работа, јас ти кажувам како предупредување да не ти биде после криво или нешто слично. Од друга страна доколку ти се само колку да имаш звук/замена повеќе него апгрејд ќе завршат работа одлично.

Ако не се замараш со квалитет на звук ок си се ќе завршат работа, јас ти кажувам како предупредување да не ти биде после криво или нешто слично. Од друга страна доколку ти се само колку да имаш звук/замена повеќе него апгрејд ќе завршат работа одлично.

Повеќе ми се за замена. :)

Па не ми одговара баш ваква варијанта, немам доволно место кај да ги ставам на маса, прилично се големи а и сакам да земам 2.1. (вуфер под маса, сателитите покрај монитор).

А дали воопшто ги има Microlab во Македонија??

Факт за кинеските кулери:

sds4at.jpg

Fan 1,мојот кулер на процесорот.

Само да знаеш дека во поглед на квалитет овие се едно 2 до 3 пати подобри од Логитеч, овие веќе личат на звучници за разлика од бедните Лоџитек, само погледни ги мембраните на моделот на Лоџитек.. :)

Fan 1,мојот кулер на процесорот.

Имаш клокано? зашто ти е толку висока волтажата на процесорот? БТЊ не користи Easy Tune ептен е лошо..

Па не ми одговара баш ваква варијанта, немам доволно место кај да ги ставам на маса, прилично се големи а и сакам да земам 2.1. (вуфер под маса, сателитите покрај монитор).

А дали воопшто ги има Microlab во Македонија??
maks kompjuteri kaj kruzen debar maalo

Па да ви кажам ми фатија око овие од microlab, али за штета немам кај да ги сместам, распоредот на собата "не дозволува". Ај ќе ги купам логитекот колку за замена, башка ќе има и малце попуст, а за 1-2 години ќе посветам повеќе внимание кога ќе избирам звучници. :)

Фала ви на сите за советите.

Па наброј ги тие работи xD

Ако толку детално сакаш мое мислење : Повеќето се жалат дека некогаш закочува сликата , спомнато ми е и прегорување на некој дел внатре, првата година ке биде добар а потоа...
според тебе , ако ти чини таков да си земиш,не слушај ме мене и прави што ке правиш :salut:

--- надополнето ---

Излеа досадно ти е тебе м?

Добро погоди..да не си видовит или нешто? :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom