Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Хаха ок тогаш, другпат внимавај кога ќе зимаш матична. :)
Ма не види..знаеш шо беше целиот филм,јас коа требаше да си купувам пц, дома си напишав конфигурација и ко отидов во АМЦ да им даам да склопат и ...ооооП дечки каде бе...:vozbud:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
ОК, го поставив прашањево у соодветна тема за звучници пред 3-4 месеци али никој не пиша, па затоа тука ќе пишам.

Ај препорачајте некои добри звучки за 50тина евра? (2.1) Се мислам дали да земам Logitech X-230, па ми треба ваше мислење. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
"Добри" звучки под 100 на евра 2.1 тешко да најдеш, Лоџитек прават одлични периферни прозиводи ама за звучници се тапа. Сепак ако бараш нешто колку да ти врши работа не се лоши, ама квалитет на звук поготово деталност и динамика не очекувај.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
"Добри" звучки под 100 на евра 2.1 тешко да најдеш, Лоџитек прават одлични периферни прозиводи ама за звучници се тапа. Сепак ако бараш нешто колку да ти врши работа не се лоши, ама квалитет на звук поготово деталност и динамика не очекувај.
Читав добри ривјуа на нет за нив, па затоа мислев да ги земам. А и сега за сега толку пари собрав (xD). Планирам за нова година да ги земам, пошто овие стариве 5-6 години почнаа да крчат неш одамна и едниот сателит пред 3 дена се расипа, па итно ми е.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако не се замараш со квалитет на звук ок си се ќе завршат работа, јас ти кажувам како предупредување да не ти биде после криво или нешто слично. Од друга страна доколку ти се само колку да имаш звук/замена повеќе него апгрејд ќе завршат работа одлично.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ако не се замараш со квалитет на звук ок си се ќе завршат работа, јас ти кажувам како предупредување да не ти биде после криво или нешто слично. Од друга страна доколку ти се само колку да имаш звук/замена повеќе него апгрејд ќе завршат работа одлично.
Повеќе ми се за замена. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Па не ми одговара баш ваква варијанта, немам доволно место кај да ги ставам на маса, прилично се големи а и сакам да земам 2.1. (вуфер под маса, сателитите покрај монитор).

А дали воопшто ги има Microlab во Македонија??

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Факт за кинеските кулери:

Fan 1,мојот кулер на процесорот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Само да знаеш дека во поглед на квалитет овие се едно 2 до 3 пати подобри од Логитеч, овие веќе личат на звучници за разлика од бедните Лоџитек, само погледни ги мембраните на моделот на Лоџитек.. :)

Fan 1,мојот кулер на процесорот.
Имаш клокано? зашто ти е толку висока волтажата на процесорот? БТЊ не користи Easy Tune ептен е лошо..

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
Па не ми одговара баш ваква варијанта, немам доволно место кај да ги ставам на маса, прилично се големи а и сакам да земам 2.1. (вуфер под маса, сателитите покрај монитор).

А дали воопшто ги има Microlab во Македонија??
maks kompjuteri kaj kruzen debar maalo

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Па да ви кажам ми фатија око овие од microlab, али за штета немам кај да ги сместам, распоредот на собата "не дозволува". Ај ќе ги купам логитекот колку за замена, башка ќе има и малце попуст, а за 1-2 години ќе посветам повеќе внимание кога ќе избирам звучници. :)

Фала ви на сите за советите.

DreamCoder

По потрага на совршенство :)
Член од
15 ноември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
9
Па наброј ги тие работи xD
Ако толку детално сакаш мое мислење : Повеќето се жалат дека некогаш закочува сликата , спомнато ми е и прегорување на некој дел внатре, првата година ке биде добар а потоа...
според тебе , ако ти чини таков да си земиш,не слушај ме мене и прави што ке правиш :salut:

--- надополнето ---

Излеа досадно ти е тебе м?
Добро погоди..да не си видовит или нешто? :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom