Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Не знаев каде да прашам, па еве тука.
Ми треба цела серија од 20 гига да ја изрежам и да си ја имам, но дали ќе треба на повеќе ДВДа или па постои ДВД со капацитет од 20 гига или така нешто?
Не ми се смејте, не се разбирам :)

1) Можеш на 5 обични DVD што се по 10 денари со капацитет од 4.5 GB
2) Можеш на 3 dual layer (DL) DVD што се малку поскапи и со капацитет од 8 GB

Здраво :) Ми треба матична плоча M2N Mx Se Plus Series,ако знаете каде се продава ваква матична плоча пишете ми (y)

Здраво :) Ми треба матична плоча M2N Mx Se Plus Series,ако знаете каде се продава ваква матична плоча пишете ми (y)

Уффф многу стара плоча, т.е. стар чипсет, пробај барај на Пазар3/Реклама5, али бидејќи 95% нема да најдеш иста, кажи ми за кој процесор ти треба, ќе ти кажам матични со каков чипсет/лежиште да бараш.

Уффф многу стара плоча, т.е. стар чипсет, пробај барај на Пазар3/Реклама5, али бидејќи 95% нема да најдеш иста, кажи ми за кој процесор ти треба, ќе ти кажам матични со каков чипсет/лежиште да бараш.

Јас најдов неколку такви матични плочи ама немам време кога да побарам а иначе знам дека имам АMD процесор сеа модел незнам.

Јас најдов неколку такви матични плочи ама немам време кога да побарам а иначе знам дека имам АMD процесор сеа модел незнам.

Па симни CPU-Z и ќе видиш.

Дали некој знае каде кај нас може да се набават вакви копчиња и џојстици
buttons.jpg

joy_bunch.jpg

сакам да земам мониторче некое добро до 7-8000. да е 22-23 инчи? некоја препорака?

сакам да земам мониторче некое добро до 7-8000. да е 22-23 инчи? некоја препорака?

Benq GW2250 мислам дека беше 6180 ден. во Анхоч со VA панел, подобар монитор до 9500-10000 нема.

Не знаев каде да прашам, па еве тука.
Ми треба цела серија од 20 гига да ја изрежам и да си ја имам, но дали ќе треба на повеќе ДВДа или па постои ДВД со капацитет од 20 гига или така нешто?
Не ми се смејте, не се разбирам :)

Најпрактично е да си земеш USB од 32GB и да не се замараш со режање. Претпоставувам знаеш како функционира USB-то (copy-paste-delete).

На фаца можда е поубав али има TN панел. Ако не знаеш што е разликата, кај TN бојата се менува бајаги под агол, непрецизни бои поготово црната итн. а кај VA има многу подобра прецизност на црната боја и на сите воопшто, боите не се менуваат толку драстично под агол (не е како кај IPS панел кадешто скоро и да нема промена али е далеку подобро од кај TN панел)
Или пак заштеди уште 1600 ден. и земи Dell U2212HM за 9600 ден. во Анхоч, тој има IPS панел и има одличен постамент меѓу другото.

На фаца можда е поубав али има TN панел. Ако не знаеш што е разликата, кај TN бојата се менува бајаги под агол, непрецизни бои поготово црната итн. а кај VA има многу подобра прецизност на црната боја и на сите воопшто, боите не се менуваат толку драстично под агол (не е како кај IPS панел кадешто скоро и да нема промена али е далеку подобро од кај TN панел)
Или пак заштеди уште 1600 ден. и земи Dell U2212HM за 9600 ден. во Анхоч, тој има IPS панел и има одличен постамент меѓу другото.

а овој Dell U2212HM нема HDMI како што гледам..?

а овој Dell U2212HM нема HDMI како што гледам..?

Имаш DVI to HDMI адаптери и кабли, не е проблем тоа. Квалитетот на приказ им е ист, едина разлика е што HDMI пренесува и звук.

Има ли некој искуство со фирмата AOC? Сакам да го земам мониторов па ме интересира да сподели некој искуство ако го има веќе земено :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom