Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некоја корист од кулерите за лаптоп? Зошто по интернетов читам доста поделени мислења за нив а се мислам дали да земам.

Јас го имам овој, ја намалува температурата за 10тина степени, доста тивко работи, има плаво лед светло, напојување добива преку усб кабел и има опција за зголемување/намалување на брзината на кулерот.

Ми треба некоја графичка појака од 9600/9800, настаро, наново, исто ми е може и ати, и да ддр5, дајте ми некој предлог со цени, пристојни цени :D да не биде gtx680 :) да можам некои игри да вртам...

Ми треба некоја графичка појака од 9600/9800, настаро, наново, исто ми е може и ати, и да ддр5, дајте ми некој предлог со цени, пристојни цени :D да не биде gtx680 :) да можам некои игри да вртам...

1. Максимален буџет.
2. Кои игри ќе ги играш, на кој сетинг, и резолуција.
3. Каков процесор.
4. Колку рам.

1. Максимален буџет.
2. Кои игри ќе ги играш, на кој сетинг, и резолуција.
3. Каков процесор.
4. Колку рам.
Што викаш за оваа ? Или пак доколку имаш друг предлог тука некаде цената до 3500

А да одговреше прво на прашањата за да знам дали ќе ти врши работа? :)
процесорот е intel pentium d 925 и 4 гига рам, ќе го менувам и процесорот ама сега графичка прво сакам да купам, и сакам да играм игри, кажи ми добра графичка за игри али не премногу скапа, до кај 3500-4000

Зашто само делумно одоговараш? па кажи кои игри, колкав монитор - резолуција? кој сетинг ги играш игрите? вака неможе да се даде одговор.

И да улагање во процесор од таа генерација, не вреди генерално, освем ако не го најдеш доста ефтино.

Nvidia 9600 GT би ги терала пристојно игриве ? или HD4730 ? оваа ? или пак некоја друга појака од овие да ми предложите...

Кои игри, на која резолуција?
Ако прашуваш за поновиве, тешко ако играш на 1080p, ама ако имаш монитор со мала резолуција пр. 1280x1024, сосема добро ќе ги тераш игрите на медиум, можеби хај без AA/AF ако смениш процесор.
BTW гледам дека имаш буџет 4000 ден. зошто не додадеш уште 1000-ка и да земеш 6750 DDR5 од Мебиус?

Кои игри, на која резолуција?
Ако прашуваш за поновиве, тешко ако играш на 1080p, ама ако имаш монитор со мала резолуција пр. 1280x1024, сосема добро ќе ги тераш игрите на медиум, можеби хај без AA/AF ако смениш процесор.
BTW гледам дека имаш буџет 4000 ден. зошто не додадеш уште 1000-ка и да земеш 6750 DDR5 од Мебиус?
6750 е најдобра во однос цена перформанси во оваа класа до кај 5000ден ?

ај некој да ми каже колку кошта некој поефтино 700 w напојување или 600 ми треба поефтино ама да не биде ко губрено од еми медиа

Конфигурација?
За шо ти е конфигурација ? Човекот прашува за напојување од 700 вати, не му е потребно ти да му кажуваш дека има шит конфигурација за тоа напојување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom