Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата viktordojran
  • Време на започнување Време на започнување
Пак го посраја, ццц.
Во квадратчено кај шо ги имаше тие шо разговараш најмногу сега има рандом лујџе.
voo845.jpg
вака дали може некој да ми помогне па да не правам скриншот видов дека веѓе некој има објавено слика слична на моето прашање
ова квадратчето шо е со чет онлајн пријателите лево кај мене повеќе од 3-4 месеци воопшто не го прикажува шо можи да биди проблемот ?
дали знае некој

Не можам да се вклучам на фб, ми се јавува порака account temporarily unavailable...?

Не можам да се вклучам на фб, ми се јавува порака account temporarily unavailable...?

Се случува, до Фејсбукот е сигурно сега веке можеш да се вклучиш :D
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 15:55 ---
Пред некој ден кога се логирав добив нотификација дека некој непознат уред се обидел да ми влезе во акаунтот... сменив пасворд и емаил, сега пред 5мин кога се логирав пак иста нотификација сменив пасворд на фб и на емаилот... Што е финтава? Дали ств некој се обидува да ми влезе во акантот или ова се лажни нотификации?

Да, некој се обидува ти влезе, најарно стави си код и на секое логирање ке мора да го пишуваш кој ти стигнува на телефонот, наједноставно и најлесно решение да ти биде заштитен профилот :D
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 15:56 ---
Шо му значи ова, стиснав лајк на објава од личност што сме пријатели
Прегледај го приврзокот 55465

Ја делетирал објавата пријателов :D
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 16:04 ---
Како беше тоа наместо Shkup, да пишува Skopje? Пример порака кога ќе ми пратат ми пишува Send from Shkup. Или кога ќе се објави нешто пишува near Shkup.

Како ти е направено местото на живеење, така ке ти покажува, мене ми е така, а кога излегувам од град само т.е автоматски се менува тоа..

Facebook испробуваат нов изглед на профилите со една колона наместо со две.
Може да го објават во следните месеци или порано.

Подобро е со една колона. Се губам со две, особено на профили на луѓе со 10+ статуси и линкови дневно.

Добро, пак јас со фб....
Кога се најавувам преку хромот не ми го покажува чатот и home page е како заглавен во времето, ми дава постови од пред 100 години, не можам ни да коментирам ни да лајкувам ништо.
Кога се најавувам преку мозила немам проблем. Е сеа не користам Мозила воопшто, позгоден ми е хромот, па како да го средам ова?

Е сега стварно го претераа со новите промени а таман се израдував ке немаат веке идеи што да менуваат сега и за сликите и за пријателите ке направат да можат да ти ги гледаат friends od friends ili public од тие 2 опции една стварно приватноста на фб со тек на време се повеке ја снемува.
--- надополнето: 10 јануари 2013 во 04:38 ---
Шо му значи ова, стиснав лајк на објава од личност што сме пријатели
Прегледај го приврзокот 55465
тоа значи дека твојот пријател таа објава ја избришал значи веке не постои во моментот кога си ставал ти лајк тој ја бришел и автоматски ти немаш на што да стаиш лајк

http://thenextweb.com/facebook/2013...n-timeline-with-greater-emphasis-on-messages/

Се' е супер, само глупаво е тоа шо одсеа коа ќе означиш статус или објава со ѕвездичка (highlight story) нема да го зафаќа целиот простор т.е. да се прошири, туку ќе стои на врвот од тајмлајнот.

Добро, пак јас со фб....
Кога се најавувам преку хромот не ми го покажува чатот и home page е како заглавен во времето, ми дава постови од пред 100 години, не можам ни да коментирам ни да лајкувам ништо.
Кога се најавувам преку мозила немам проблем. Е сеа не користам Мозила воопшто, позгоден ми е хромот, па како да го средам ова?

Не можеш да го средиш. Ако си приметила Хромот кај голем дел од корисниците прави проблеми, еве и јас имав проблем овде на Кајгана, па го сменив со Мозила, тоа ке ти е единствено решение, да ја користиш Мозилата, а кога ке извадат нова верзија т.е некој плугин за апдејт на Хромот, ке апдејтираш и ке видиш дали баговите т.е овие недостатоци се корегирани, ако не се, ке тераш со Мозилата :D
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 23:18 ---
1-730x679.png

http://thenextweb.com/facebook/2013...n-timeline-with-greater-emphasis-on-messages/

Ова е веке достапно, мојот фејсбук е во 2 колони :D

Се случува, до Фејсбукот е сигурно сега веке можеш да се вклучиш :D
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 15:55 ---

Да, некој се обидува ти влезе, најарно стави си код и на секое логирање ке мора да го пишуваш кој ти стигнува на телефонот, наједноставно и најлесно решение да ти биде заштитен профилот :D
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 15:56 ---

Ја делетирал објавата пријателов :D
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 16:04 ---

Како ти е направено местото на живеење, така ке ти покажува, мене ми е така, а кога излегувам од град само т.е автоматски се менува тоа..
само што е ептен крш таа услуга со стигање код на телефон,мене ми беше така и еднаш сто пати пробав и не ми стигна порака и немав што морав да менува пасс,рестартирање на профилот мислам беше,и ја исклучив таа глупа опција,не е како на gmail 2 step што имаат,и на gmail от некат така не ми стига порака ама има опција да ти се јават и ми се јавуваат и диктираат,и дури и да не ти се јават имаш од претходно 10кодови за во случај да немаш телефон,по усовршена услуга !

само што е ептен крш таа услуга со стигање код на телефон,мене ми беше така и еднаш сто пати пробав и не ми стигна порака и немав што морав да менува пасс,рестартирање на профилот мислам беше,и ја исклучив таа глупа опција,не е како на gmail 2 step што имаат,и на gmail от некат така не ми стига порака ама има опција да ти се јават и ми се јавуваат и диктираат,и дури и да не ти се јават имаш од претходно 10кодови за во случај да немаш телефон,по усовршена услуга !

Епа сега на фејсбукот ова е прв чекор за безбедност на профил преку телефон, се надевам ке го усовршат :D

Ова е веке достапно, мојот фејсбук е во 2 колони :D
Не мислам дека е пуштена оваа опција за сите корисници, пуштена е само во Нов Зеланд, се очекува во наредните недели за сите. Кај сите е во 2 колони, тоа е тој новиот времеплов, ама сега ќе го направат во една колона за објавите, а другата за коцка со пријателите, коцка за фотографиите, коцка за активноста, и тие се викаат колекции.
Го враќаат како порано што беше со ѕидот, тогаш од лево беа овие колекциите, горе табовите, а од десно објавите.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 23:57 ---
Се' е супер, само глупаво е тоа шо одсеа коа ќе означиш статус или објава со ѕвездичка (highlight story) нема да го зафаќа целиот простор т.е. да се прошири, туку ќе стои на врвот од тајмлајнот.
Па и подобро така, навистина ја зафркнаа работата со двете колони, некои корисници не одат често на ѕидовите на пријателите или страниците, ама тие што сакаат да најдат нешто се губат во метежот и плус за време на вчитувањето се поместуваа објавите, ужас.

Не мислам дека е пуштена оваа опција за сите корисници, пуштена е само во Нов Зеланд, се очекува во наредните недели за сите. Кај сите е во 2 колони, тоа е тој новиот времеплов, ама сега ќе го направат во една колона за објавите, а другата за коцка со пријателите, коцка за фотографиите, коцка за активноста, и тие се викаат колекции.
Го враќаат како порано што беше со ѕидот, тогаш од лево беа овие колекциите, горе табовите, а од десно објавите.
.

Да ти сликам да видиш дека е така?
Само горе редот не е апдејтиран..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom