FACEBOOK - корисен или губење време?

• Креатор на темата Креатор на темата mamba
  • Време на започнување Време на започнување
Facebook ти е промашај на годината. Абре петок , сабота не може да се види чоек , порано во петок , сабота гунгула беше , сега сите пред Facebook. Затоа денешнава младина се се лењави , страм ми е што спаѓам во оваа генерација.

Facebook ти е промашај на годината. Абре петок , сабота не може да се види чоек , порано во петок , сабота гунгула беше , сега сите пред Facebook. Затоа денешнава младина се се лењави , страм ми е што спаѓам во оваа генерација.
Машко, никој не те обврзува да дремиш на FB... како апликација е доста корисна за контакт со роднини/пријатели кои што се во подалеку и немаме можност да се гледаме секој ден.

ај сега малку да ти подраздробам и образложам...

А дека дремат петок сабота на FB наместо да се излезени точно е, но подзамислисе малку од каде е сето тоа произлезено... Има потреба да ти спомнам дека со 500 денари низ Скопје ќе излезиш просечно една вечер? Па ако ти се соберат 6 излегувања во месецот, тоа ти е 3000 денари минимален трошок само за шетање во викенд. Недај боже да помислиш кафана повеќе пати. Но, каде се тука останатите денови? Во остатокот од неделата или си на работа/школо или си невработен и седиш дома сеедно, но сакаш да се напиеш кафе сокче со колеги другари, бла бла бла... доаѓаме до моментот дека една просечна плата од 250 евра пола и повеќе оди на трошоци за шетање. Е затоа почнаа младите да седат дома и да се организираат собиранки кај мене, кај тебе или кај некој трет дома... Погледај малку подлабоко во суштината на проблемот, дремењето на FB не е причина, дремењето на FB е последица на се што се дешава во државава....

Golem protivnik sum na FB . Ako nekoj saka da se slusne so rodnini prijateli ima skyp kade sto moze da se pusti i kamera pa kako luge da si se iznamuabetat a i da se vidat a ova so FB ne mi e jasno se reklamiraat sami sebe so fotki sekakvi pa se ostavaat komentari ,isto taka ima eden kup so lazni identiteti pa odi znaj koj so koj se druzi. Ako nekoj saka da iskomentira nesto i site da vidat za toa si posojat forumi i taka ne mi se jasni lugeto so visat na FB :toe:

Па, и корисен и штетен .

Корисен: Можеш да си најдеш роднини, пријатели што не си ги видел со години, па преку фб да си оствариш контакт[/B

Штетен: Ствара завист, не можеш да се одделиш од него, се губи премногу време на него и се затвораш . :toe:

Што се однесува за болдот така е,но не кај секого ствара завист.

Интересен е податокот што некои киснат буквално и над 7-8 часа на фејсбук...ете тоа е џабе изгубено време.

Што се однесува за болдот така е,но не кај секого ствара завист.

Интересен е податокот што некои киснат буквално и над 7-8 часа на фејсбук...ете тоа е џабе изгубено време.
можеби за тебе изгледа така....но да ги прашаш тие шо го губат тоа време на ФБ ќе ти речат спротивно т.е. дека им е интересно,имаат занимација и затоа седат по цел ден на ФБ

Фармвајл и ајленд оф трежр:pos2::pos2:

Ил шетање по профили:toe:

Има начини попрактично да се потроши тоа време дури и пред компјутер-интернетот за жал има таква особина да негативно влијае и непишано правило е дека полесно младината ги прифаќа негативните страни...отколку позитивните:toe:

Golem protivnik sum na FB . Ako nekoj saka da se slusne so rodnini prijateli ima skyp kade sto moze da se pusti i kamera pa kako luge da si se iznamuabetat a i da se vidat a ova so FB ne mi e jasno se reklamiraat sami sebe so fotki sekakvi pa se ostavaat komentari ,isto taka ima eden kup so lazni identiteti pa odi znaj koj so koj se druzi. Ako nekoj saka da iskomentira nesto i site da vidat za toa si posojat forumi i taka ne mi se jasni lugeto so visat na FB :toe:
Не велиме дека неможи да се слушнат на Skype... но за Skype треба и двете страни да се on-line. Вака оп, ем си пишуваш пораки, ем една слика аплоадирана можи да ја види и тетка ми во австралија, и брачеда ми во финска и чичко ми во швајцарија.

Е сега кај делот со лажни профили, рекламирањето со фотки и оставање секакви коментари, е до малоумноста на корисникот. Ако е за тоа и на форуми висат секакви, па неможиш да сватиш дали јас сум некој педофил, сериски убиец или нормален чоек.

Откако ја видов цела почетна само со глупи групи и фан пејџови, го деактивирав профилот пред недела и нешто денови, за некој ден ќе се избрише профилот скроз :)

Секако дека е добар фејсбукот за контактирање со роднини, пријатели... Само претрупан е со деца што сакаат само да си се пофалат што испиле вечерта, на колку часеви избегале и кој им е дечко/која им е женска, а да.. и прават ГЛУПИ, буквално ГЛУПИ групи и фан пејџови

Нека не го упропастуваат фејсбукот за глупости

Машко, никој не те обврзува да дремиш на FB... како апликација е доста корисна за контакт со роднини/пријатели кои што се во подалеку и немаме можност да се гледаме секој ден.

ај сега малку да ти подраздробам и образложам...

А дека дремат петок сабота на FB наместо да се излезени точно е, но подзамислисе малку од каде е сето тоа произлезено... Има потреба да ти спомнам дека со 500 денари низ Скопје ќе излезиш просечно една вечер? Па ако ти се соберат 6 излегувања во месецот, тоа ти е 3000 денари минимален трошок само за шетање во викенд. Недај боже да помислиш кафана повеќе пати. Но, каде се тука останатите денови? Во остатокот од неделата или си на работа/школо или си невработен и седиш дома сеедно, но сакаш да се напиеш кафе сокче со колеги другари, бла бла бла... доаѓаме до моментот дека една просечна плата од 250 евра пола и повеќе оди на трошоци за шетање. Е затоа почнаа младите да седат дома и да се организираат собиранки кај мене, кај тебе или кај некој трет дома... Погледај малку подлабоко во суштината на проблемот, дремењето на FB не е причина, дремењето на FB е последица на се што се дешава во државава....

А што е со помладиве ? Моја генерација , деца што имаат по 11, 12 , 13, 14 , 15 години ? Има стотина а можеби и илјадници деца зависни од Facebook само во Македонија. Само се зачленуваат во групи , пишуваат ТОП СИ и ставаат Like , нема ништо позитивно. (зборам за деца)

Не треба така да правите. И вие сте зависицни од кајгана (претпоставувам) и истото време го губите на кајгана колку они што го губат на фејсбук. Они мислат дека е подобро да се губи време на фејсбук отколку на кајгана, а вие обратно. :)

Дремам на фејсбук, да. Мене ми е интересно. Зошто па да не се забавувам? :) Корисен е за забава и дружење со пријателите.

worldwide гуглето е број еден, само во МК и уште 3-4 други нации на планетава ФБ е пред него... така се познава интелектот на нацијата :tapp::tapp:

неам ништо против ФБ али... гугле FTW!
пробајте го базз :smir:

Фејсбук е трошење време. Начин да се оствари контакт со луѓе кои во реалниот живот нема да ги „шишаме“ ни 2 посто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom