Excubitor - македонска игра

• Креатор на темата Креатор на темата ThunderMare
  • Време на започнување Време на започнување
P
Одлична работа засега, ако од играта сакате сериозен профит да извадите - можете да ја направите како класичните sky shooters, Јапонците убиваат за такви игри.

Според графиката и енџинот може комотно да се среди ова.

Pocnavme kako klasicen Top Down shooter no rekovme deka im pomina vremeto na tie igri pa malce go smenivme stilot.
Kako i da e ke ima dosta elementi sto ke potsekaat na tie igri, ottamu dobivme inspiracija na prvo mesto.
--- надополнето: 31 јули 2012 во 19:15 ---
Како бе, знам секој може да го кристи kickstarter ????

Kickstarter e na Amazon, Amazon se grizi za transakciite sto se slucuvaat pa mora da imas "Amazon Payment Account" ako sakas da dades ili dobies pari. Za da napravis Amazon Payment Account treba da ostavis licni podatoci kako adresa i ne ti dozvoluva da smenis drzava, USA e fiksno, dodatno baraat raboti kako Social Security Number isto samo amerikanski drzavjani sto imaat.

Probavme da napravime pren nekoj mesec i svativme deka nema da moze.

Podocna go otkrivme http://bridgestarter.com/, no ocigledno go zatvorile i nego.

Сега проверив, имаш право - заебана ситуација. Можеби во иднина ќе ја прошират својата мрежа на проекти и надвор од САД.

Сега проверив, имаш право - заебана ситуација. Можеби во иднина ќе ја прошират својата мрежа на проекти и надвор од САД.

Се надевам друже, најдобра опција за fundraising е Kickstarter.

Се надевам друже, најдобра опција за fundraising е Kickstarter.

Треба да се направи слична веб страна која би инкорпорирала вакви проекти глобално. Веројатно некој со потребните средства и вештини ќе го стори тоа.

Na 9 mart vo 19:00 ke ima live stream na igrata Excubitor, koja e napravena od makedonci. Ke vi ja pokazam Alpha verzijata na igrata i ke mozete da postavuvate prasanja okolu igrata, pa moze i nekoj od vas da dobie i Beta verzija koja naskoro ke iskoci.
Link za vo nedela http://www.twitch.tv/drdurex
Fan page- https://www.facebook.com/ExcubitorGame
Excubitor е македонска игра.

Конечно новости за играва. Знам дека долго време веќе се работи, и дечките повеќе ја прават (или правеа) онака само во слободно време. Лани бев и на презентацијата на CodeCamp. Се надевам дека наскоро ќе имаме шанса да ја пробаме.

@Шкорпион на ова мислеше вчера? :)

@Шкорпион на ова мислеше вчера? :)

Да, на овие момци мислев кога зборев за исклучоци, и кога се појави оној со коментарон дека немаме поталентирани луѓе од тие што извадија Java игра со Шеќеринска.

Само заборавив како им се викаше играта. Сега им го посетив порталот, дечкиве држеле и презентации, воркшопови, инспирирале други млади ентузијастични луѓе да почнат да работат на проекти што многу ми се допаѓа (некои од проектите сметаат дека се добри колку нивниот). Се потврдува полека тоа што го кажав и претходно, дека имаме способни луѓе, само да имаат доволно инспирација, малку среќа, и некои насоки, алатките сами ќе ги најдат, како и финансиите (ако нешто сакаш доволно јако, не постојат преголеми пречки).

Едно големо БРАВО до тимот позади Excubitor, и само напред :)

Да, на овие момци мислев кога зборев за исклучоци, и кога се појави оној со коментарон дека немаме поталентирани луѓе од тие што извадија Java игра со Шеќеринска.

Само заборавив како им се викаше играта. Сега им го посетив порталот, дечкиве држеле и презентации, воркшопови, инспирирале други млади ентузијастични луѓе да почнат да работат на проекти што многу ми се допаѓа (некои од проектите сметаат дека се добри колку нивниот). Се потврдува полека тоа што го кажав и претходно, дека имаме способни луѓе, само да имаат доволно инспирација, малку среќа, и некои насоки, алатките сами ќе ги најдат, како и финансиите (ако нешто сакаш доволно јако, не постојат преголеми пречки).

Едно големо БРАВО до тимот позади Excubitor, и само напред :)

Дечките дојдоа и на GlobalGameJam и држеа предавање, таму ни дадоа да се пријавиме за алфа верзија да добиеме и да ја тестнеме играта. Нормално со упознав со некој од нив и разговарав околу играта. Дечките беа и на ајголемиот саем за игрици во европа во Келн. Доста се трудат, само треба некој да им даде подршка

Гледате?
Можете да пратите мејл на teamtesseract@gmail.com за да ви го пратат демото :)[DOUBLEPOST=1394394070][/DOUBLEPOST]excubitor3.png
excubitor2.png
excubitor1.png
excubitor.png

Последно уредено:
А ке направат македонска верзија како шо од кантер напраја ??? ;)

Иако не се веќе во мода овој тип на игри, сепак ми се допадна и ме израдува тоа што конечно и ние МАКЕДОНЦИТЕ да направиме некој чекор напред во гејмиг индустријата.Графиката е 10ка,перверзија.(y)
Класика ме потсети на првите игри што ги имав на компјутерот.:)

Два пати ја апдејтираа последниве недели, баш прочитав мејлови што ми праќаа, ама уште не сум ја симнал најновата верзија за да видам што подобрувања има. Како и да е, супер е играта :)

Back
На врв Bottom