Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Какво мислите за песента на Б'лгарија на Евровизија 2009.

Здравејте македонски пријатели!:helou:

П'рво искам да се извинја, че не пиша на македонски, но мислја че и така ште ме разберете.

Разгледах форума, но не видјах тема за б'лгарската песен на Евровизија 2009. Б'лгарија ште б'де представена в Москва от Красимир Аврамов с песента му "Illusion".

Ето ја песента :
Т'ј като сме в един полуфинал искам да разбера какво е вашето искрено мнение за песента. Мислите ли че Македонија ште даде точки на Б'лгарија тази година? Молја не спестјавајте и лошите мненија.

Вашата песен не ми е по вкуса, заштото не слушам рок, но мислја че ште получите високи точки от Б'лгарија (от 5 до 12 :wink:)

ПП: Молја без омразни коментари относно Б'лгарија. За това си има други теми.

Това е песента:

Ај ако не, за секоја песна тема да се отвори, ова ќе си го пишеше во темата за Еврпвзиија 2009, ај таму

многу уба,немам зборови...:pos2:
п.с. многу коњи има на спотов,шо се случи со разголените од планета?:pos2:

Колку што сум информиран Бугарите годинава избрале пејач кој немал врска од пеење и слично како кај нас целиот избор минал контроверзно.
Иначе за поени, ќе добиете од нас, според мене едно 5-6 ќе имате сигурно (по соседска линија, не толку заради песната).

На мене не ми аресва.Ова момче пее фалшиво.

Мр.Бг а да ставеше видео од настапот во живо на Красими Аврамов?
Многу ме интересира како би звучела песната во живо и како тој би го отпеал тоа, дека во песната има високи тонови, па да слушнам како ги пее.
Инаку песната е просек.Не е нешто посебно, а мислам дека на Евровизија нема да помине толку лесно.Единствени заслужени комплименти за спотот!

Многу ме интересира како би звучела песната во живо и како тој би го отпеал тоа, дека во песната има високи тонови, па да слушнам како ги пее.
Инаку песната е просек.Не е нешто посебно, а мислам дека на Евровизија нема да помине толку лесно.Единствени заслужени комплименти за спотот!

На живо ja изпел песента ужасно и фалшиво. Ужас.

Е лошо пја само на полуфинала. Иначе на финала пја добре, но има оште над какво да се работи. В момента песента се преработва и скоро ште има нова версија.

Ето за којто иска да чуе живото пее от финала:

Благодарја за хубавите коментари на всички!

И jас сом от Бугариjа. Ти требе да знааш што песната тука никому не се ареса и сите мислахме дека е платено. Клипот е добар,но пеенето не става за Евровизиjа.
Македонската и норвежката песни наj-много ми допаднаа на мене.

Аjде успех,брака македонци! :wink:

Фаворити од Ex YU републиките (засега)
4. Црна Гора
10. Босна и Херцеговина
16. Србија
25. Словенија
31. Македонија
42. Хрватска

http://sports.williamhill.com/bet/EN/betting/e/1329/Eurovision-Song-Contest-2009.html
Ова се обложувалници за тоа кој ќе победи на Евровизија, а не кој како ќе се котира.

Црна Гора чист плагијат песната, Дона Самер - Хот Стаф. Дури ми е срам да ја слушам, евровизиско клише најголемо е. Иначе убај песни пак ќе речам, Литванија, Норвешка интересна е, Швајцарија не е лоша, Босна е оргинална и нашата ме бендисва. Друго ништо не ми се фати за убо.

Црна Гора чист плагијат песната, Дона Самер - Хот Стаф. Дури ми е срам да ја слушам, евровизиско клише најголемо е. Иначе убај песни пак ќе речам, Литванија, Норвешка интересна е, Швајцарија не е лоша, Босна е оргинална и нашата ме бендисва. Друго ништо не ми се фати за убо.

Камо да е само таа. Хрватската и Босанската ужасно потсеќаат на „Лејла„ на Хари Мата Хари. А и со ова Српскава доживеав дежави на „Моја штикла„ од Северина. И мене ми е криво за ОТ Бенд, ама тоа е, српскиот народ си го избра она што самите мислат дека најдобро ќе ги претстави, а не што мислеле луѓето однадвор. Да не ја прераскажувам сега приказната за млинарот, синот и магарето. Ако на Евровизија се праќаа песни како што луѓето од другите земји ќе посакаат, Британците одамна на ЕСЦ ќе ги пратеа Роби Вилијамс, Леона Луис или Колдплеј. А тие самите знаат дека на ЕСЦ не се поминува само на популарност. Еве Шпанија пред некоја година ги испрати Лас Кечап и ништо од таа нивна песна не ми останато на уво, за разлика од „Асерехе„ песна што им донесе слава на групата и која ден денес можам да ја препознам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom