Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
Какво мислите за песента на Б'лгарија на Евровизија 2009.

Здравејте македонски пријатели!:helou:

П'рво искам да се извинја, че не пиша на македонски, но мислја че и така ште ме разберете.

Разгледах форума, но не видјах тема за б'лгарската песен на Евровизија 2009. Б'лгарија ште б'де представена в Москва от Красимир Аврамов с песента му "Illusion".

Ето ја песента :
Т'ј като сме в един полуфинал искам да разбера какво е вашето искрено мнение за песента. Мислите ли че Македонија ште даде точки на Б'лгарија тази година? Молја не спестјавајте и лошите мненија.

Вашата песен не ми е по вкуса, заштото не слушам рок, но мислја че ште получите високи точки от Б'лгарија (от 5 до 12 :wink:)

ПП: Молја без омразни коментари относно Б'лгарија. За това си има други теми.

Това е песента:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ај ако не, за секоја песна тема да се отвори, ова ќе си го пишеше во темата за Еврпвзиија 2009, ај таму

MaryJane

It's alive!
Член од
11 јуни 2008
Мислења
369
Поени од реакции
33
многу уба,немам зборови...:pos2:
п.с. многу коњи има на спотов,шо се случи со разголените од планета?:pos2:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Колку што сум информиран Бугарите годинава избрале пејач кој немал врска од пеење и слично како кај нас целиот избор минал контроверзно.
Иначе за поени, ќе добиете од нас, според мене едно 5-6 ќе имате сигурно (по соседска линија, не толку заради песната).

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
На мене не ми аресва.Ова момче пее фалшиво.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Мр.Бг а да ставеше видео од настапот во живо на Красими Аврамов?
Многу ме интересира како би звучела песната во живо и како тој би го отпеал тоа, дека во песната има високи тонови, па да слушнам како ги пее.
Инаку песната е просек.Не е нешто посебно, а мислам дека на Евровизија нема да помине толку лесно.Единствени заслужени комплименти за спотот!

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Многу ме интересира како би звучела песната во живо и како тој би го отпеал тоа, дека во песната има високи тонови, па да слушнам како ги пее.
Инаку песната е просек.Не е нешто посебно, а мислам дека на Евровизија нема да помине толку лесно.Единствени заслужени комплименти за спотот!
На живо ja изпел песента ужасно и фалшиво. Ужас.

Член од
12 март 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
Е лошо пја само на полуфинала. Иначе на финала пја добре, но има оште над какво да се работи. В момента песента се преработва и скоро ште има нова версија.

Ето за којто иска да чуе живото пее от финала:

Благодарја за хубавите коментари на всички!

Член од
7 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
И jас сом от Бугариjа. Ти требе да знааш што песната тука никому не се ареса и сите мислахме дека е платено. Клипот е добар,но пеенето не става за Евровизиjа.
Македонската и норвежката песни наj-много ми допаднаа на мене.

Аjде успех,брака македонци! :wink:

Ј

јовица11

Гостин
Фаворити од Ex YU републиките (засега)
4. Црна Гора
10. Босна и Херцеговина
16. Србија
25. Словенија
31. Македонија
42. Хрватска

http://sports.williamhill.com/bet/EN/betting/e/1329/Eurovision-Song-Contest-2009.html
Ова се обложувалници за тоа кој ќе победи на Евровизија, а не кој како ќе се котира.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Црна Гора чист плагијат песната, Дона Самер - Хот Стаф. Дури ми е срам да ја слушам, евровизиско клише најголемо е. Иначе убај песни пак ќе речам, Литванија, Норвешка интересна е, Швајцарија не е лоша, Босна е оргинална и нашата ме бендисва. Друго ништо не ми се фати за убо.

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Црна Гора чист плагијат песната, Дона Самер - Хот Стаф. Дури ми е срам да ја слушам, евровизиско клише најголемо е. Иначе убај песни пак ќе речам, Литванија, Норвешка интересна е, Швајцарија не е лоша, Босна е оргинална и нашата ме бендисва. Друго ништо не ми се фати за убо.
Камо да е само таа. Хрватската и Босанската ужасно потсеќаат на „Лејла„ на Хари Мата Хари. А и со ова Српскава доживеав дежави на „Моја штикла„ од Северина. И мене ми е криво за ОТ Бенд, ама тоа е, српскиот народ си го избра она што самите мислат дека најдобро ќе ги претстави, а не што мислеле луѓето однадвор. Да не ја прераскажувам сега приказната за млинарот, синот и магарето. Ако на Евровизија се праќаа песни како што луѓето од другите земји ќе посакаат, Британците одамна на ЕСЦ ќе ги пратеа Роби Вилијамс, Леона Луис или Колдплеј. А тие самите знаат дека на ЕСЦ не се поминува само на популарност. Еве Шпанија пред некоја година ги испрати Лас Кечап и ништо од таа нивна песна не ми останато на уво, за разлика од „Асерехе„ песна што им донесе слава на групата и која ден денес можам да ја препознам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom