Евросонг 2013 - Шведска, 14-18 мај (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Од овие песниве Хрвативе се држат уште добро, извадиле далматинска клапа и си тераат. (y)

вие сте штото цвет....Балканска трагикомедиjа:pos:
требаше оваа песна да учествува на Евросонг ...
Ние барем не криеме дека циганка праќаме на Евровизија, вие ја криевте Софи дека е од ѓупско потекло.

Бајдвеј ок знам дека сите постирате фестивалов комшиски политички што не ама ај не тресете, Швеѓанкава цело лето ја пуштаа кај и да појдеш. Комшиско гласање има ама исклучок Азербејџан сите победнички песни биле солидни. Да не зборам колку е тешко да изведеш сценски настап како Швеѓанкава а да не се осети промена во гласот.

Засеа мене овие ми се допаднаа

Од каскада скоро сите песни и ги знам, а и добро звучи во живо, ако не ми се бендиса некоја друга, за неа гласам 100%

Еве и една песна од каскада шо ја сакам многу.

no offense ама некој уште го следи ова?!

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=14711
Бугарите вчера со гласање на мобилен телефон ја избраа песната со која Бугарската телевизија ќе настапи на Евросонг 2013 во Шведска. Во изборот од три песни со исти изведувачи Елица Тодорова и Стојан Јанкулов најмногу гласови доби песната „Кисмет“, во техно-етно стил и звуци на македонска гајда. Според мислењето на евровизиските фанови песната наликува на стилот на музиката која ја создава групата „Синтезис“. Карактеристично е што и ритамот наликува на македонската изворна музика.
Makedonska gajda ??? Mnooogo ste zabegnale ... Esma,Esma Esma!!!!

Уште сега ја прогласувам Данска за победник. Најдобра песна според мене они и Ирците имаат. Ама проблемот со Ирците е што немаат соседи :)

Турците се у право. Тие заштитените мечки треба да се скинат сас снајпер.
Оваа година нема да гледам Шитовизија у знак на протест.
И од што ми паѓа срам од некои песни...

Убај украинкиве упм..Холандија ќе да е сл. год. домаќин.

поранешните песни беа навистина добри, а не овие сега се право срање. оние што победија порано уште се слушаат, за разлика овие пред 2-3 години што победија (ни ги знам, ни ме интересираат)
на пр. оваа
стварно е нашите најголеми кошмари ама реално добра е песнава.
исто и таа ricky што ја ставил (ако не победи ама хит е песнава), а може да се издвои и од Руслана

од 2004 сите се добри, па дури пак и од гејцине мора да се спомне.

p.s. уште не можам да сфатам зошто ние сеуште учествуваме?

Јас би сакал да победи некој од Источна Европа, на пример, некој Русин Србин, Полјак, Бугарин, зошто не е и Македонец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom