Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Што толку го тупиме .....
Се работи за најобични спонзоруши кои ги има насекаде....
За пари, за скапи поклони и сл. се дупат и толку.
Не е за тупење, расправано ни е на други теми. Имаш жени од нации кај шо се дупат на ниво, имаш жени од нации кои шо не се дупат на ниво. А чим се дупат на ниво, значи удрен е столбот на таа нација, раса, а то не е арно.

Не е за тупење, расправано ни е на други теми. Имаш жени од нации кај шо се дупат на ниво, имаш жени од нации кои шо не се дупат на ниво. А чим се дупат на ниво, значи удрен е столбот на таа нација, раса, а то не е арно.
ЈБГ.... глобализација

Види, сите се дупат насекаде само што не знаете кога и како бидејќи повеќето никако не се издаваат.

Демек овие од завиените држави не давале на христијани... Од Мароко до Алжир, од Турција до Кина, имаше прекрасни студентки кога учев факс во Франција. И сите даваат ако знаеш како да ги прашаш.

Американките и Французинките беа нај распуштени и немаа ручна... Едино со гркинка не успеав да ја пренесам македонската култура...

Види, сите се дупат насекаде само што не знаете кога и како бидејќи повеќето никако не се издаваат.

Демек овие од завиените држави не давале на христијани... Од Мароко до Алжир, од Турција до Кина, имаше прекрасни студентки кога учев факс во Франција. И сите даваат ако знаеш како да ги прашаш.

Американките и Французинките беа нај распуштени и немаа ручна... Едино со гркинка не успеав да ја пренесам македонската култура...
Ништо не си пропуштил .... ги има во Шутка колку сакаш :D

Еве ви ја храбрата анти-ционистичка про-палестинска Шпанија. Ќе станат главни во ЕУ по ЛГБТ права и ќе ги тужат сите ЕУ држави кои што нема да идат по секој про-ЛГБТ елемент.
1000001864.jpg

Дали е могуче дека ја надминаа denial фазата?

Не секој имал привилегија да учи на факс во Франција, особено ние повеќето плебејци. И да имав можност да бирам не би одел таму. Плус Мароко, и остантите северно африкански држави се французи не знам за кои други французинки ми велиш. Французите ги снема одамна, they went extinct. За американките знам дека се распуштени.

1779039050647.png
Цените на воената опрема скокнаа во Европа, нарушувајќи ги плановите на НАТО за вооружување, според Блумберг
▪️Според естонскиот министер за одбрана Хано Певкур, цените на војската се зголемиле за 50-60% за две години.
▪️Ова ги комплицира плановите на НАТО за зголемување на трошоците за одбрана, бидејќи Европа е под притисок брзо да се вооружи.
▪️Понатаму, Европа го понесе најголемиот дел од трошоците за снабдување на Украина, бидејќи САД го префрлаат своето внимание на други задачи.
▪️Земјите се соочуваат со недостиг на снабдување на пазарот на оружје, а европската одбранбена индустрија не е подготвена да инвестира повеќе додека владите не потпишат договори.

--------------------------------------------------------
Трговците со оружје начекаа овци .... на живо ги дерат

После излегол со нож и почнал да ги коле.

Нека бил ненормален ко што тврдат, дајте име и презиме, што го криете?

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Лудак, не му е јасно дека во таков случај државата нема да му постои.....
... се занесува дека тој кога ќе каже оп и нато одма мора да рипне.

1779140766818.png

Литванија го повикува НАТО да го нападне Калининград и да започне Трета светска војна - НЗЗ
➖ „Мораме да им покажеме на Русите дека можеме да навлеземе во малата тврдина што ја изградија во Калининград. НАТО ги има потребните средства да ги уништи руските бази во ексклавата“, рече министерот за надворешни работи на земјата Кестутис Будрис.
▪️Сепак, публикацијата забележува дека во „европскиот дискурс во голема мера се игнорира опасноста што им се заканува на балтичките земји“.
▪️Претходно, Путин не еднаш предупреди дека евентуалната блокада на регионот Калининград ќе доведе до невидена ескалација, а сите закани за регионот ќе бидат уништени.

А читам и дека онаа наркоманката Калас ни под точка разно ЕУ ја неќе на чело на преговарачкиот тим од ЕУ со Русија, во старт ја одјебале.

EU to force companies to buy components from non-Chinese suppliers, FT reports​

May 18 (Reuters) - The European Union is drawing up plans to force companies in the bloc to buy critical components from at least three different suppliers in an attempt to reduce reliance ‌on China, the Financial Times reported on Monday.
The new rules would affect businesses in a handful of key sectors like chemicals and industrial machinery, the report added, citing two EU officials familiar with the matter.

ова е за да ги заеби нонЕУ што одеа во Кипар

Back
На врв Bottom