Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Што слобода на говор?
@Vartolu не, не те канам на дискусија. Само те пингам да видиш слобода и демократија во тој „подобриот, послободниот“ запад..

Liberalfasisti

Аматери, место да си отворат стокмени институции за тоа како Roskomnadzor & Cyberspace Administration of China

Наследникот на Орбан околу орбановата оставина:

Varga Zs. András, the Fidesz-affiliated president of the Supreme Court who lives it up on public money, must resign immediately!That Varga Zs. András who, in true Fidesz style, regularly threatened his own colleagues.That Varga Zs. András who has now been revealed to love the publicly funded luxury just as much as the disgraced former government ministers do.That Varga Zs. András whom Viktor Orbán turned into his chief justice without him ever having spent a single day working in a court, and without him ever having issued a single court judgment.The president of the Supreme Court yesterday issued a statement taking umbrage at my claim that, as part of the multi-ten-billion-forint renovation of the Supreme Court building, he had a luxury presidential suite built for himself using the money of the Hungarian people. Dear President,Here are a few reminders about the luxury that you denied in yesterday's statement:- a gold-plated ceiling in the presidential office;- carefully selected marble slabs in the presidential bathroom;- a judges' club, complete with an indispensable bar counter for the judges;- a glass-roofed winter garden, with palm trees in front of the judges' club;- new terraces with a stunning view opening onto Parliament.All of this, naturally, at public expense and in secret. I wonder what the clerks, clerks, and other justice system colleagues earning a net salary of 200-300 thousand forints think of this—colleagues for whom you never found the time or inclination to stand up, since you were busy selecting marble slabs for the presidential bathroom?There's more where that came from—shall I go on?Resign as soon as possible, along with the rest of the Orbán puppets living it up on public money!

Liberalfasisti

Аматери, место да си отворат стокмени институции за тоа како Roskomnadzor & Cyberspace Administration of China

Наследникот на Орбан околу орбановата оставина:

не им е битна слобода на говор више

коа ќе им рокнат атомски со све џамии и педери, небитно ќе им биде све
и Орбан што праел и Страмер што праел,
небитно

не им е битна слобода на говор више

коа ќе им рокнат атомски со све џамии и педери, небитно ќе им биде све
и Орбан што праел и Страмер што праел,
небитно

Бо-бо-бо на сите теми само убиваш, јеси ли ти то Џенерале Ратко Младиќ :uzi:

Бо-бо-бо на сите теми само убиваш, јеси ли ти то Џенерале Ратко Младиќ :uzi:
не ја
Путин се надевам дека ќе го притиснат појако и дека на крајот ќе употреби нуклеарно оружје со кое ќе ја уништи Европа. Оноа да биде рамно ко даска. Од Лондон па надолу. Радијација, пустош, глад и болести, за Париз, Берлин... тоа, такви ствари.

Ја неам нуклеарно оружје и боље за многумина на планетава што е така.

не ја
Путин се надевам дека ќе го притиснат појако и дека на крајот ќе употреби нуклеарно оружје со кое ќе ја уништи Европа. Оноа да биде рамно ко даска. Од Лондон па надолу. Радијација, пустош, глад и болести, за Париз, Берлин... тоа, такви ствари.

Ја неам нуклеарно оружје и боље за многумина на планетава што е така.

Остај го ти Путин, човек во години, ти си тука опасниот.

Остај го ти Путин, човек во години, ти си тука опасниот.
Ја немам нуклеарки. Со тастатура сум опасен?

Па можда и имаш право, у Британија исто така размишљаат и така она стана убедливо прва земја у свет по број на казни за слободен говор.

Ја немам нуклеарки. Со тастатура сум опасен?

Па можда и имаш право, у Британија исто така размишљаат и така она стана убедливо прва земја у свет по број на казни за слободен говор.

Страшно нешто, еве никој не сака на гурбет веќе во Британија, се живо врти накај Русија и Кина.

Цензура имало во Русија, во Европа и во Израел немало. Само слободи и демократија (и казни, и помалку затвор, за пишување гачки на нет).

Back
На врв Bottom