Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Сосема логично е ако размислиш.
Зашто би барала? Просто кажано, не им од интерес да ја приближат ЦГ кон Србија. И на нив и на ЕУ.

Ние иаме друг случај, на бугарите им е од интерес да сме закочени.
Заборави ги бугарите, нив никој не ги прашува.

Бугарите се само изговор дека ете бугарите ве блокираат. Самата ЕУ не блокира. Истата таа ЕУ донесе резолуција во Лисабон во 1992 година дека не смее да има држава во Европа со име Македонија.

Ако ЕУ сакаше или имаше интерес, веднаш ќе ја стопираше Бугарија и немаше да дозволи ваква закоченост.

Нас не блокира ЕУ, како што ја блокира Турција на пример.

Сети се дека по смената на името на заев и курајберите околу него им беше ветено почеток на преговори и тоа не им го дадоа а во тој момент никој официјално не не блокираше.

Епа кога ги пацифизираше Русија, Чечнците и тие што што мислеа да си прават калифати. Сад и куртоните на човекови права се повикуваа. А спонзорирани беа од истите струи. Турција, Катар и С.Арабија. Да не биде ункл Сем на голо фатен.

Фактички цела Чеченија беше претворена во вукојебина на кучиња на војната под подкровителство на Сад.

Ај на темава. Пукна јако во Германија дека првиот човек на BND јако обработувал за Израел.

Јас мислев пак Русите се криви ама не. Најсилната држава во Еу де Сад ги гузат де сега Израел :D

Ova e skandal so ogled deka BND ima redovno skandali. Sepak kako sluzba e preceneta. Samo da dodadam deka ovoj izdaval tajni koga vekje bese vo penzija i koristel kontakti sto gi imal a ne koga bil aktivno vo sluzba. Toa nikako ne ja pravi situacijava podobra ama sepak e drugo, prv covek na sluzba da e spion ili poranesen prv covek godini po aktivna sluzba.

Заборави ги бугарите, нив никој не ги прашува.

Бугарите се само изговор дека ете бугарите ве блокираат. Самата ЕУ не блокира. Истата таа ЕУ донесе резолуција во Лисабон во 1992 година дека не смее да има држава во Европа со име Македонија.

Ако ЕУ сакаше или имаше интерес, веднаш ќе ја стопираше Бугарија и немаше да дозволи ваква закоченост.

Нас не блокира ЕУ, како што ја блокира Турција на пример.

Сети се дека по смената на името на заев и курајберите околу него им беше ветено почеток на преговори и тоа не им го дадоа а во тој момент никој официјално не не блокираше.
Во ЕУ моментално нема аптетит за ширење - владите им висат, така да дискутабилно дали и ЦГ ќе влезе ко што треба.

Таа резолуција во Лисабон, е под притисок на Грција. Немој да мислиш дека некој рандом бирократ у ЕУ го заболе за нас. Баш така седнале и решиле Македонија ќе ја дупат.
Едноставно не им вредиме ништо, одат по нижи отпор. Грција и Бугарија им се доста битни земји, традиционално отворени кон Исток, и во никој случај нема да ги ризикуваат нив за банана земја ко нашата. Турција ти е трета приказна - премоќна земја е и нема теорија да ја примат и да им ја доминира Унијата. Смешно е да се споредуваш со нив.

Тоа ти е логична политика на држави/луѓе кој се разбираат у тоа, а не крставици садење како Заев.

Не се нервирајте, кога ќе решат дека МОРА да влезиме ќе не внесат, ако дојди до таков момент, како што беше со НАТО.

Треба да настојуваме да влезиме во Шенген ако можи и да бараме што подобар пристап до европскиот пазар, со калимеро политика.

Не се нервирајте, кога ќе решат дека МОРА да влезиме ќе не внесат, ако дојди до таков момент, како што беше со НАТО.

Треба да настојуваме да влезиме во Шенген ако можи и да бараме што подобар пристап до европскиот пазар, со калимеро политика.
И кога ќе дојде тој момент да МОРА, пак ние ќе бидеме тие што ќе попуштиме. Тоа пробувам да ви нацртам. Кој будала би ја притискал Грција наспроти нас?

Во ЕУ моментално нема аптетит за ширење - владите им висат, така да дискутабилно дали и ЦГ ќе влезе ко што треба.

Таа резолуција во Лисабон, е под притисок на Грција. Немој да мислиш дека некој рандом бирократ у ЕУ го заболе за нас. Баш така седнале и решиле Македонија ќе ја дупат.
Едноставно не им вредиме ништо, одат по нижи отпор. Грција и Бугарија им се доста битни земји, традиционално отворени кон Исток, и во никој случај нема да ги ризикуваат нив за банана земја ко нашата. Турција ти е трета приказна - премоќна земја е и нема теорија да ја примат и да им ја доминира Унијата. Смешно е да се споредуваш со нив.

Тоа ти е логична политика на држави/луѓе кој се разбираат у тоа, а не крставици садење како Заев.
Se super dodeka ne dojde do delot logichna politika :pos:
eu edna logichna politika od covid navaki sho da ti kazham. Tonenje kvalitetno, mozhe samo so nas i ostanatite nesrekjni drzhavi kandidati za vlez nekoj faktor i ludilo da glumat, inaku gi mocha koj kje stigne. Nebitni se kako lanskiot sneg.

И кога ќе дојде тој момент да МОРА, пак ние ќе бидеме тие што ќе попуштиме. Тоа пробувам да ви нацртам. Кој будала би ја притискал Грција наспроти нас?

америка ги притискаше и беше на наша страна за време на Буш но не успеа. Проблемот се европскиве фосили кои секогаш се против нас.

Se super dodeka ne dojde do delot logichna politika :pos:
eu edna logichna politika od covid navaki sho da ti kazham. Tonenje kvalitetno, mozhe samo so nas i ostanatite nesrekjni drzhavi kandidati za vlez nekoj faktor i ludilo da glumat, inaku gi mocha koj kje stigne. Nebitni se kako lanskiot sneg.
Политиката према нас е диктирана од колективниот запад - тоа е САД и нивните сателити во форма на ЕУ изминатите 35+ години. Дали трамп ги моча и строи у јавност или за 2 години некој друг прецедател ќе ги команда у тајност е за нас небитно.

Битно е дека не вредиме ни 10тина од Грција и Бугарија за нив, и тоа го знае САД, и они, и утре ќе го знае и Кина, сите освен ние очигледно. Нас не мразат.
Автоматски споено мислење:

америка ги притискаше и беше на наша страна за време на Буш но не успеа. Проблемот се европскиве фосили кои секогаш се против нас.
Нормално дека не успеал. Не дека не можел, туку цената да се замери со Грција е превисока за земја ко нас. Кога загусти, елегантно дојдоа и остварија тоа што сакаа кај нас во брза постапка.

Последно уредено:
Политиката према нас е диктирана од колективниот запад - тоа е САД и нивните сателити во форма на ЕУ изминатите 35+ години. Дали трамп ги моча и строи у јавност или за 2 години некој друг прецедател ќе ги команда у тајност е за нас небитно.

Битно е дека не вредиме ни 10тина од Грција и Бугарија за нив, и тоа го знае САД, и они, и утре ќе го знае и Кина, сите освен ние очигледно.

Bas taka. Treba realno da e sogledame situacijata i da ne se lazeme. Site odstapki sto gi pravevme vekje ne vazat. Ama i uste da pravime, ete Bulgari vo ustav nema da ni donese vlez vo EU. Tursko scenario. Tuku nie povekje trebase vnatre da ja sredime drzavata i da koristime sto sme vo sosedtvo so EU i so pristap do pazarite. Mentalitetot so decenii bese a uste e: prvo da vlezeme vo EU pa ke se sredime (ili ke ne sredat).

Пак се враќаме на истото, преочигледно е дека на ЕУ (Франција, Германија, Бенелукс, Данска) не им одговара Македонија во ЕУ. Не е ни до Грција ни до Бугарија.

Црна Гора излегува на море ние не. Затоа не сме од стратешки интерес.

Пак се враќаме на истото, преочигледно е дека на ЕУ (Франција, Германија, Бенелукс, Данска) не им одговара Македонија во ЕУ. Не е ни до Грција ни до Бугарија.
Zosto ?
So bas nie tolku im bodime oci ?

Ova e skandal so ogled deka BND ima redovno skandali. Sepak kako sluzba e preceneta. Samo da dodadam deka ovoj izdaval tajni koga vekje bese vo penzija i koristel kontakti sto gi imal a ne koga bil aktivno vo sluzba. Toa nikako ne ja pravi situacijava podobra ama sepak e drugo, prv covek na sluzba da e spion ili poranesen prv covek godini po aktivna sluzba.
Супер. После Меркел што ја преслушкуваа сега и ова прц. Знаеме дека си дежурен сожалувач на Германија ама намали малце со копиумот. Никој не знае што продавал, и секако тебе и мене нема да ни кажат преку Шпигел и во кој период.

Не ја правело ситуацијата подобра ама друго. Ти замисли сега Помпео да излезе дека продава инфо на трета земја каков блам ќе биде тоа.

Да сумаризирам. Бруки живи.
Кога почна конфликтот во Украина. Бнд толку потфрлила што првиот човек во 2022 им се нашол блокиран во Киев кога почнаа Русите.

Embarrassment as head of German intelligence trapped in Ukraine after failing to foresee invasion​

Али да копиумот нека стои. Преценета служба. Т.е не е ни служба тоа. Туку локална задруга на Циа :pos:

Back
На врв Bottom