Pokret Occupy Croatia
WEF TRAŽI DA SE ZABRANI DOMAĆA HRANA ZBOG "KLIMATSKIH PROMJENA" Svjetski ekonomski forum (WEF) sve više teži ka tome da zabrane široj javnosti uzgoj vlastite hrane kod kuće, tvrdeći da time uzrokuju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
The European tube: Inside the project to launch a continent-wide rail system by 2040
Прегледај го приврзокот 446811
Dozens of rail routes launched in recent years are making it easier to journey across European country borders.
But a newly announced proposal from a Copenhagen-based think tank has a much more ambitious plan for the continent’s train connections.
21st Europe’s blueprint envisages a Europe-wide high-speed rail network that would function like a metro or tube system.
Named Starline, it hopes to reinvent the continent’s “fragmented, uneven, often slow” rail infrastructure and introduce ultra-fast connections to rival air travel.
Прегледај го приврзокот 446812
The new system will be an estimated 30 per cent faster than road and current rail travel with trains operating at 300-400 km/h. - 21st Europe ..............
https://www.euronews.com/travel/202...o-launch-a-continent-wide-rail-system-by-2040
Особено линијата Сараево-Тирана. Како е нацртана, на така прекрасно пристапен терен - се гледа дека тој што го цртал ова го размислил дебело.Инжињерите од Африка што ја силуваат и мочаат пола Европа ќе го дизајнираат новиот транспортен систем![]()
Инжињерите од Африка што ја силуваат и мочаат пола Европа ќе го дизајнираат новиот транспортен систем![]()
Препоставувам овој закривен дел е Скопје каде што не е пишано?The European tube: Inside the project to launch a continent-wide rail system by 2040
Прегледај го приврзокот 446811
Dozens of rail routes launched in recent years are making it easier to journey across European country borders.
But a newly announced proposal from a Copenhagen-based think tank has a much more ambitious plan for the continent’s train connections.
21st Europe’s blueprint envisages a Europe-wide high-speed rail network that would function like a metro or tube system.
Named Starline, it hopes to reinvent the continent’s “fragmented, uneven, often slow” rail infrastructure and introduce ultra-fast connections to rival air travel.
Прегледај го приврзокот 446812
The new system will be an estimated 30 per cent faster than road and current rail travel with trains operating at 300-400 km/h. - 21st Europe ..............
https://www.euronews.com/travel/202...o-launch-a-continent-wide-rail-system-by-2040
Препоставувам овој закривен дел е Скопје каде што не е пишано?
Ако не тогаш чуму ако Скопје не е дел од оваа конекција.Солун еден од најважните градови пристаништа е исклучен од ова како што е пишано
Прегледај го приврзокот 446820
ова повеќе НАТО притиска заради коридор од Јадран до Украина за брза реакцијаЕУ да ја гради Драч - Тирана - Скопје - Софија - Бургас.
написмена картаПрепоставувам овој закривен дел е Скопје каде што не е пишано?
Ако не тогаш чуму ако Скопје не е дел од оваа конекција.Солун еден од најважните градови пристаништа е исклучен од ова како што е пишано
Прегледај го приврзокот 446820
Слабо Пољациве ја имаат развиено железницата. Толку пари на одбрана фрлаат, а железничкава инфратруктура им е од време на СССР. Се возев Берлин-Познан-Варшава и Познан-Гданск. И тоа на според нивна IC линија. Далеку далеку зад Германија колку им да им каснат возовите, Италија, Франција и тн. На ниво им е како нашава покојна железница што беше. Кичево- Скопје 120 на сат. Којзнае и толку ако одеше. Што е најсмешно за експрес линија Берлин-Варшава ја сметаат.