Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Германија ја чекаат тешки одлики без разлика кој е канцелар. Дава и добар пример од каде да се увезуваат мигранти а од каде не.

GlroMsUXEAENEX5

Германија ја чекаат тешки одлики без разлика кој е канцелар. Дава и добар пример од каде да се увезуваат мигранти а од каде не.

GlroMsUXEAENEX5

Germanija ima problem so demografijata koja narednite godini ke bide uste polosa. Gerontokratija, vladeenje na starite. Toa nosi golem pritisok na socijalnite sistemi kako penzii ili zdravstvo. Tie davacki se plakaat od tie sto rabotat i odbivkite na platite rastat. Ne se problem platite kolku sto se davackite koi na start mora da gi plati vraboteniot. Fakt e deka treba povekje rabotna sila, ima otvoreni mesta za rabota. Od druga strana neregulirana migracija i so toa uste dopolnitelen pritisok na socijalnite sistemi ne pomaga. Germanija poslednite godini koristese i od legalna migracija, od EU idea lugje koga imase ekonomska kriza a i od balkanot. Toa se voglavno lugje koi rabotat. Ama mi izgleda deka toj potencijal vekje e iskoristen. Sto da prajme koga Germancite ne ragjaat. Bez migrantite natalitetot ke bese uste polosh.

Sto da prajme koga Germancite ne ragjaat. Bez migrantite natalitetot ke bese uste polosh.
Повеќе филмови од Холивуд треба да се гледаат. Не само што нема да раѓаат Германките, туку и ќе се залагаат за масовна еутаназија - за да не се произведуваат „стакленички гасови“ и да се намали глобалното затоплување. :unsure:
Автоматски споено мислење:

А мигрантите од Африка и Азија... Што ако го зголемуваат наталитетот? Тоа не се работници дојдени за работа (како источноевропјаните) туку паразити дојдени да цицаат социјални бенефити. Но иронично, баш кочеа и кочат емиграција од источна Европа - додека од Африка и Азија неконтролирано им влагаат паразити црнци и цигани.

Имала Германија секакви порази наназад низ историјата, и се враќала назад. Ама сега како им го начукаа Америте после ВСВ, сега од ова нема враќање. Толку од Германија... Срањето е што ова истото цела Европа ја чека. :-/

Germanija ima problem so demografijata koja narednite godini ke bide uste polosa. Gerontokratija, vladeenje na starite. Toa nosi golem pritisok na socijalnite sistemi kako penzii ili zdravstvo. Tie davacki se plakaat od tie sto rabotat i odbivkite na platite rastat. Ne se problem platite kolku sto se davackite koi na start mora da gi plati vraboteniot. Fakt e deka treba povekje rabotna sila, ima otvoreni mesta za rabota. Od druga strana neregulirana migracija i so toa uste dopolnitelen pritisok na socijalnite sistemi ne pomaga. Germanija poslednite godini koristese i od legalna migracija, od EU idea lugje koga imase ekonomska kriza a i od balkanot. Toa se voglavno lugje koi rabotat. Ama mi izgleda deka toj potencijal vekje e iskoristen. Sto da prajme koga Germancite ne ragjaat. Bez migrantite natalitetot ke bese uste polosh.

Доволно е да се погледне Франција каде трета генерација родена во Франција живее на социјала, има 8 деца и со ништо не допринесува во општеството, туку како крлеж цица крв и не само што нема намера да се интегрира туку не ни размислува како да биде барем полезен за средината.

Е тоа ја чека Германија, ако мислевте дека порано било лошо, да видите што ве чека тек сега.

Слична идеја имаше Мерц. Кој кажа дека има неколку трилиони евра на сметки кои не се користат во ништо. Дека фино би било доколку само 10%, владата ги искористила во свои цели. Лепота.

Слична идеја имаше Мерц. Кој кажа дека има неколку трилиони евра на сметки кои не се користат во ништо. Дека фино би било доколку само 10%, владата ги искористила во свои цели. Лепота.
Еве на пример за слава украјини... :unsure:
Им се серат на своите граѓани, ама и на чесните работници кои дошле за да работат.

Kriv posel rade.

Гледај како работи Армин Папергер:

1741789320460.png
1741789432065.png

После Кинезите, Американците, Русите биле криви…
Автоматски споено мислење:

Туск ќе брка работа Турција да ја примат во ЕУ. Тамам и Сирија и гг.

Последно уредено:
Ајде догодина и во владите претставници и во администрациите, а и во европскиот парламент и комисија како овој забулениов и од оние кои со коли влетуваат во толпи. Правична застапеност на сите заедници, да се отсликува реалноста во институциите.
Британците се понапред си имаат веќе свои Чаир, Студеничани, Арачиново, а и Лондон одамна го води миротворец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom