Evolve™

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Локација
Скопје
cov_250_l.jpg

Хмм, што е Evolve? Evolve е претстојна sci-fi темирана, ко-оперативна first-person шутер игрица од Turtle Rock Studios, дечките позади познатиот и успешниот серијал Left 4 Dead.
Прв пат беше спомната во Декември 2012-тата, планирана да биде издадена од THQ, но поради проблеми со банкрот на компанијата, играта ќе биде издадена од 2K Games на Microsoft Windows, PS4 и Xbox One (yay!) и истата ќе излезе на 21ви Октомври 2014-та година.

Trailer-чиња:

Evolve е кооперативна игра во која четворица играчи (ловци, humans) пробуваат да го заробат и уловат alien чудовиштето контролирано од 5-ти играч. И двете страни можат да користат уникатни способности во текот на партијата. Чудовиштето може да убива локални мали чудовишта кои се наоѓаат ширум мапата како би се евоулирало (има 3 stages на еволуција), би станало посилно и би го наполнило својот „армор“.

Evolve-Team-vs-Monster.jpg

Ќе постојат повеќе мапи на кои партиите ќе може да се играат од кои една ќе биде огромна џунгла со некакви индустриски елементи кои ловците ќе можат да ги употребуваат за да дојдат во предност или едноставно да се кријат. Има повеќе power-ups кои чудовиштето и ловците ќе можат да ги “отклучат“ со убивање на локалниот див свет. Победа е постигната кога или ловците ќе го убијат чудовиштето, додека чудовиштето може или да ги убие 4-цата ловци или да им дојде до базата и да им го уништи power plant-от.

Постојат 4 класи на ловци; assault, medic, trapper, support. Секоја класа ќе има свои сопствени уникатни способности и различни play-styles. Сега за сега се најавени 2 чудовишта како можни за избор и тоа "The Goliath" & "The Kraken".
1013306_284637585028009_1564944793_n.jpg

evolve.jpg

Играта исто ќе има и синглплеер кампања, но за ова немаме многу информации од страна на студиото.

Јас сум неверојатно возбуден за играва, омилена ми е до сега од Е3 заедно со објавувањето на GTA V за РС. Значи играта ми се допадна во секој можен аспект; гејмплеј, графика, атмосфера, звук, content, in-game фичри. На крајот од секој Е3 ден, организирани се турнири од Evolve, еве конечно едно гејмплеј видео од 1-2 рунди,она што се случуваше вчера:

(аудиото почнува од 1:30 мин)

Јас обавезно ја зимам оригиналка, огромен плус е тоа што ќе биде „само на“ Steam, односно знаеме дека дечкиве не се прљава компанија како некои денешни. ТУКА можете да направите pre-order (34,99€), страната е проверена. Бујрум.

Последно уредено:
иј јако ... (y)

Чудовиштето може да ги убива ловците?

Чудовиштето може да ги убива ловците?
Да де, па тоа е поентата, победува или чудовиштето кога ќе ги убие ловците или им ја уништи базата, или кога ловците ќе го убијат чудовиштето.

EVOLVE = Left 4 Dead + Natural selection - Alien vs Predator * Doom ^ Quake / Battlefield % Call of Duty.
хехе.

Доволно ми е ко ќе стегнам на Т да вика „Get to the choppa“.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Да

Иначе не ми се допаџа играта :D
Немогуче :D една од подобрите (читај: уникатни) мултиплеер игрици во последните неколку години. Дефинитивно и една од подобрите на Е3 годинава.

Немогуче :D една од подобрите (читај: уникатни) мултиплеер игрици во последните неколку години. Дефинитивно и една од подобрите на Е3 годинава.
Остај го толку разбира :ROFLMAO:

Еве ме мене пак. Ќе постирам 4 видеа од сите видови на ловци и едно чудовиште, а деновиве како читам повеќе за играва, ќе постирам инфо тука, па може ќе заразам уште некој друг, ако веќе не е hyped :P

Assault:

Medic:

Trapper:

Support:

The Monster:

Bonus: Тука можете да видите уште едно видео од Кракен, како и да прочитате како развивачите понатака планираат да вметнуваат DLC-a.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom