Euro College

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Биди мудар, пишувај паметно, освој зеленки, НЕ ДУДЛАЈ- потписот на Андроник нели:)
Како и да е гледам голема фама се дига за оваа АЦУ ДПЕТЕцу како и да е, што знам секој си има свое право на продолжување на своето образование, и ваљда секој си знае како и каде ќе го продолжи, на Мац му требаа мислам повеќе информации само за универзитетов а не му требаа бабини деветини за тоа кој бил подобар, Мац знаел каде ќе се запишува само требале екстра информации колку да не иде таму како во шпанско село.

gulkan напиша:
Ја пратам темата веќе два дена и ги читам коментарите и последниот на Buterfly ме испровоцира да се регистрирам и да поставам едно прашање.

А од кај ти се на тебе овие inside информации?

Да не работиш во Централен регистар, или пак во Управа за јавни приходи, а во исто време и во министерство за образование.

Јас сум студент од првата година како се отвори колеџот. Не сум слушнал дека се затворил некогаш или пак дека има некој студенти кој продолжиле во Бугарија, а пак колеџот никогаш не бил Грчки, а за некоја проневера со пари прв пат слушам.
Како можеш да се натропаш толку многу глупости и лаги во толку краток текст.

А можеби си погрешила. Ова е тема за Еуро Колеџ, а не за New Jork Колеџ Скопје.
Ne rabotam vo Centralen registar ili pak vo Uprava za javni prihodi ni vo isto vreme vo Ministerstvo za obrazovanie.Ovie inside informacii se bas od inside,ne e bitno od koj se ostanatite. Znam licno student od tamu sto bese primoran da odi vo Bugarija. Prvo bese grcki koleg, toa mi bese licno od direktorot kazano, kako pretstavnistvo od grcki nekoj univerzitet.
Ja ne tropam gluposti i lagi, ja pisuvam informacii koi sum gi licno cula. Proneverata ke ti ja najdam, i toa bea nekoi postdiplomci, a inaku nemase postdiplomski studii togas koga tie platile. Nemam pogreseno, pisuvam za Euro koleg vo Kumanovo.

gulkan напиша:
Сигурно ти е подобро таму кај си се запишала.

Цитат од друга тема:

И Christabel полека малку, мене ми е страв така да пишувам, да не ми дојдат на вратата навечер :nesum:

Neznam sto da kazam posle procitanoto, ja toa go kazav poradi drugi pricini koi ne se za ova tema, temata e Euro koleg, a ti sto si mi kopiral od drugi temi, sakas da dokazes nesto? Mozebi ne sum imala dovolni finansiski sredstva, pa ne su sa zapisala potoa na privaten. Pomisli na toa?
Jas sakav samo da go kazam toa sto go znam, od Kumanovo sum i znam mozebi malku poveke. Kako i da e nema potreba od nekakvo si dokazuvanje, napravivte fama od ova, i pisuvam dva posta zasto posle go procitav ova ako moze da se spojat, dobro e. Veke nema da pisuvam za da ne dojde do nesto sto ne bi trebalo.

И јас имам слушнато за таква некоја проневера со пари.. Тоа беше некаде пред две години. Многу од моја генерација беа заинтересирани за тој колеџ, но после такви муабети од луѓе што беа зафркнати се откажаа..
Сега незнам како и што работи, има некои што ги познавам што студираат таму и секако не се жалат... Незнам колку ќе им бидат признаени дипломите кога ќе завршат, па затоа ретко кој се одлучи да оди на ризик. Секоја година зборуваат дека ќе го признаат, и дај боже оваа да го постигнат тоа.

Малку историја:

24.05.2004, линк:
"Во кумановскиот „Еуроколеџ“ се пријавени петмина вработени, од кои двајца работеле како обезбедување, покажала неодамнешната контрола на просветната инспекција. Со тоа, вели Ацевски, „Еуроколеџ“ е далеку од исполнувањето на условите за вршење високообразовна дејност.

Љубиша Петрушевски, директор на „Еуроколеџ“, вели дека очекуваат во најскоро време да добијат акредитација.

- Тоа ни го потврди и претседателот на Одборот, Тито Беличанец. Нашиот колеџ е акредитиран во Англија, но и во земјава законски ќе ги завршиме сите процедури. Сето она што го рекламираме ќе го покажеме и на дело. Дипломите што ќе ги издава „Еуроколеџ“ се признаени во Европа, а со тоа и во земјава - вели Петрушевски."
08.07.2004, линк:
"Кумановскиот „Еуро колеџ“, кој не доби дозвола за работа затоа што доцна ги поднел документите до Одборот за акредитација, сепак ќе запишува студенти во новата академска година. Таму досега се пријавиле стотина кандидати.

- Признаваме дека сме во малку чудна ситуација, бидејќи имаме акредитација од странска институција, а се уште немаме гаранција од Одборот за акредитација. Но, ние сме независен центар и ги преземаме акредитациите од странство, па така директно ги запишуваме студентите. Ние ќе ја добиеме дозволата за работа, така што ништо лошо не им правиме на студентите што ќе се запишат тука - вели Љубиша Петрушевски, директор на „Еуро колеџ“.

Тој вели дека колеџот е замислен како мала деловна школа и таму има место за 150 студенти
. Според Петрушевски, кога ќе се пополнат квотите на скопскиот универзитет, голем број студенти ќе се запишат и на кумановскиот колеџ.

Од Министерството за образование велат дека за случајот со „Еуро колеџот“ треба да реагира Министерството за економија, во согласност со Законот за трговски друштва.

- Државниот просветен инспекторат поднесе писмо до јавниот обвинител и до Министерството за економија. Инспекторатот го известува јавниот обвинител дека „Еуро колеџот“ лажно се рекламира. Бидејќи тој колеџ е регистриран како трговско друштво, треба да реагира и Министерството за економија и затоа ние испративме писмо и до нив - вели Николче Ацевски, раководител на секторот за високо образование во ресорното министерство. Тука, според Ацевски, завршуваат сите ингеренции на Министерството за образование.

Од Одборот за акредитација велат дека документите на „Еуро колеџот“ ќе бидат разгледани дури во 2005 година, што не значи дека и тогаш тој ќе добие дозвола за работа."
07.07.2005, линк:
"Кумановскиот „Еуроколеџ“ не доби решение за работа од одборот за акредитација, затоа што нема соодветен простор, не приложи финансиски план, нема лица што ги исполнуваат условите за да бидат професори и нема финансиска гаранција, изјави вчера Тито Беличанец, претседател на одборот.

Тој вели дека неодамна одборот добил писмо од грчкиот промотор на „Еуро колеџот“, во кое тој изјавил дека ја откажува соработката со таа институција. Тоа, вели Беличанец, била дополнителна причина за овој колеџ да не добие акредитација.

- Кај нас има диви факултети, а нема прецизни законски одредби за да се спречи таа појава. Со новите законски измени ќе се засили делот околу инспекцијата и забраната за вршење високообразовна дејност. Неформалното образование никаде не е забрането, но тие институции не смеат да се нарекуваат универзитети или колеџи – вели Беличанец.

Gorco specijalno za tebe

Euro College ima 30 vraboteni i toa EXTREMELY KVALIFICUVAN KADAR , sote profesori se so MBA ili PhD od stranstvo(Anglija , Holandija , Amerika etc0. A na 24.05.2004 Euro College raboti samo kako kancelarija za upis , uste ne bea pocnati studiite.
Na E.C ne mu traba makedonska akreditacija zatoa sto e afilijala i pretstavuva drug sistem nad koj nasite akreditivni tela i nemaat nadleznost do go ocenuvaat.A ako e nelegalen zosto togas upisuva cetvrta generacija studenti, ako navistina e nelegalen zosto togas ne go zatvorea dosega???????/Nemozes da kazes deka akreditacijata realno znaci nekakov kvalitet vo obrazovanieto. Najgolem evaluator na E.C se samite firmi. Dokolku E.C ne pretstavuvase ime i kvalitet koj nemozes da go osporis(mnogu od profesorite se stipendisti a i onie koi ne , site imaat zavrseno prestizni fakulteti vo Evropa ), zosto togas so mene na MBA studiraat executives od mnogu golemi i uspesni firmi. Samo kako primer ke ti gi nabrojam Ministerstvo za finansi, New Moment ...nesakam da ti otkrivam poveke. Mislis deka ti se glupavi zosto se zapisale???????????//. Jas sum MBA student i znam deka mnogu rabotite lugeto gi prevrtuvaat vo zboruvanjata namerno ili nenamerno. A i samo da ti kazam najdi ja istorijata na direktorite na drugite privatni univerziteti i ke se iznenadis sto ke otkries., MM koleg, New York(koleg ili univerzitet koj znae?)i drugi.

Ona sto Fuere go kaza ZA EURO COLLEGE "this is the future of Macedonia" ne ti pretstavuva nisto neli ? tebe Belicanec ti najgolema referenca za se taka neli??????/

A za BUTERFLY bi i kazala samo edno i jas sum od Kumanovo i jas znam ne malku poveke tuku mnogu poveke, no poentata e sto taa dobiva lazni i izvrteni informacii, zosto nikogas ne si otisla na E.C da dobies prava informacija???????????? Od prva raka?

student напиша:
Najgolem evaluator na E.C se samite firmi. Dokolku E.C ne pretstavuvase ime i kvalitet koj nemozes da go osporis(mnogu od profesorite se stipendisti a i onie koi ne , site imaat zavrseno prestizni fakulteti vo Evropa ), zosto togas so mene na MBA studiraat executives od mnogu golemi i uspesni firmi. Samo kako primer ke ti gi nabrojam Ministerstvo za finansi, New Moment ...nesakam da ti otkrivam poveke. Mislis deka ti se glupavi zosto se zapisale???????????//.
Секако дека не се глупави.Си имаат работа, битно им е да имаат некаква диплома, а сакаат да поминат без многу учење и малтретирање!

student напиша:
A za BUTERFLY bi i kazala samo edno i jas sum od Kumanovo i jas znam ne malku poveke tuku mnogu poveke, no poentata e sto taa dobiva lazni i izvrteni informacii, zosto nikogas ne si otisla na E.C da dobies prava informacija???????????? Od prva raka?
За џабе на никој ништо не му измислуваат, мора да имало нешто штом такви муабети се кружеа..

И не ставај се при срце, секој си има право за свое мислење.. Можеби е супер тој колеџ, најубаво си знаат студентите кои таму ќе завршат.

Како и да е, ме интересира дали заврши некој на тој колеџ? И дали уште стојат на тоа, дека сите кои завршат ќе ги вработат некаде...

epa vaaaakaaaaa

Jas sum nov na forumot i so fakti i argumenti mozam da kazam mnoooooogu raboti za Euro College Kumanovo, Euro College Atina, Euro College Struga, Euro College Bosna..... I za site neinformirani seronji i spekulatori GOLEM POZDRAV. Jas sum student od prvata generacija i mi ostana uste eden semestar da doplomiram. Za da mozat da me razberat site ke zboruvam na po obicen jazika ne da koristam nekoi nejasni raboti za da gi zbunam potencijalnite studenti.
Ona sto mozam da tvrdam e deka so seuste nezemena diploma veke 30% od mojata generacija rabotat kako vo privatni kata i vo drzavni institucii. Plus ima i skluceno dogovori za sorabotka so mnogu kompanii kade sto pomladite generacii ke mozat da odat na praksa za vreme na letoto. i plus Euro College e polnopraven clen na British Business Group vo Makedonija. I plus ..... Aj za sega dosta vi e ... pa nema da bide interesno ako se naednas kazam.

Pozdrav do site realni prijateli, a za da napagas nekogo e mnogu lesno - pa poveli. Da se presmetame.

Не ве мислев до толку од Еуро за да отварате јузери и јузери демек студенти.
Доказ е што никој од вас не пишува со мк подршка :wink:

Eh..Mac, Mac ako ne znaes da citas latinica vrati se u 5 oddelenie a ne da diskutiras za visoko obrazovni institucii. Koga ke naucis da citas latinica e duri togas ke mozes pravilno da gi citas informaciite i konecko da razberes nesto za Euro College.

Ashley напиша:
Секако дека не се глупави.Си имаат работа, битно им е да имаат некаква диплома, а сакаат да поминат без многу учење и малтретирање!

Znaes sto!!! Ucenje ima a maltretiranje nema. Toa e samo edna od bitnite razliki pomegu Euro College i drugite visoko obrazovni institucii.

ClenBr.1 напиша:
Eh..Mac, Mac ako ne znaes da citas latinica vrati se u 5 oddelenie a ne da diskutiras za visoko obrazovni institucii. Koga ke naucis da citas latinica e duri togas ke mozes pravilno da gi citas informaciite i konecko da razberes nesto za Euro College.
А ти најверојатно незнаеш ни како да подесиш системска кирилица на твојот компјутер, врати се во 4-то.

Инаку, навистина станувате патетични со обидиве, регистрирате јузери и веднаш првото мислење на темава, премногу провидно.

Освен навреди, на членовите не им давате ниту еден аргумент зошто да се запишат кај вас, па така им создавате само одбивност.

I eve vi nova informacija... Dobro za nekoi nova a za nekoi stara. Ako bilo tolku loso da se ima stransko (Britansko) visoko obrazovanie vo balkanska zamja zosto togas pocituvaniot pretsedatel na R.Makedonija ima Master degree vo City college vo Solun koj isto taka ne e akreditiran nitu od Grckata a uste pomalku od Makedonskata vlada. Znaci Branko Crvenkovski moze da bide pretsedatel so ne akreditirana Master diploma a nie sme uste skeptici za diplomata za bilo kakvo rabotno mesto.... Pa daj vi se molam....

Искрено се извинувам ако сум лицно навредил некого. Само да знаете дека ширенје дезинформации за колеџот ме лицно навредува мене. А јас овој форум не го користам за да натерам некој да се записе на Еуро Колеџ туку да дискутирам и правилно да го информирам лугето. Благодарам

ClenBr.1 напиша:
I eve vi nova informacija... Dobro za nekoi nova a za nekoi stara. Ako bilo tolku loso da se ima stransko (Britansko) visoko obrazovanie vo balkanska zamja zosto togas pocituvaniot pretsedatel na R.Makedonija ima Master degree vo City college vo Solun koj isto taka ne e akreditiran nitu od Grckata a uste pomalku od Makedonskata vlada. Znaci Branko Crvenkovski moze da bide pretsedatel so ne akreditirana Master diploma a nie sme uste skeptici za diplomata za bilo kakvo rabotno mesto.... Pa daj vi se molam....
Прво, компарацијата која ја правиш е нон сенс. Идните студенти кои сакаат да запишат високо образование не се Бранко Црвенковски, туку обични луѓе кои се решиле да студираат и кои сметаат дека со стекнатото образование ќе ги чека подобра иднина. Работодавците кај кои што ќе конкурираат ќе сакаат да имаат валидна диплома, верификувана, а не диплома која служи за украс (не зборам конкретно за дипломата од Еуро Колеџ, туку за да сфатиш зошто на обичните луѓе им е битно да се правилно информирани).

Значи, доколку сакаш правилно да информираш (со аргументи), бујрум, никој не ти брани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom