Euro College

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Ха, епа ајде ќе чекаме имиња баш ме интересира, чим можеш да ги најдеш, што да не. А во кои градови точно?

Поздрав и извини ама ја на никого не верувам:helou: додека нема докази
Не ни треба да веруваш, се намножија многу апашки факултети.

Повеќето вработени се во Скопје, но има и во Куманово.

Ке ти пратам линк преку пп, за да не испадне реклама, али за некое време (10-15 дена)

А до тогаш позд

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
А ха мислиш дека Еуро не е еден од таквите ? Ти се молам, ај кога ќе ми го пратиш тоа тогаш ќе збориме и за Германос и за Космофон, а камо ли па за Телеком:helou:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
156
Поени од реакции
0
Mislam deka temata e zavrsena i dosta se spekulacii. Fakt e deka taa firma ne e akreditirana kako univerrzitet i deka diplomite nemaat nikakva pravna vaznost, i ministerstvoto si go kaza svoeto i toa go imase objaveno vo vesnici.

Sekoi ponatamosni komentari se izlisni i nepotrebno mu se dava znacenje na toj takanarecen college.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Многу јасно и ја тоа цело време го зборам, ама ајде

Alek_rjk

Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Во весниците ако кој сака што сака може да си напише. Не ми е јасно до кога весниците ке го креираат јавното мислење.

Али ако ми треба ваква конкуренција за понатака:tapp:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Во весниците беше објавено откако беше објавено од страна на Министерството за образование, така да сигурно нема да збориме онака, знаеме што е весник и како се продава. Ама Министерството го има главниот збор.

Alek_rjk

Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Nekoj mi dolzi castenje pivo.

МОН: „Еуроколеџ“ од Куманово и „Еуроколеџ 2007“ од Струга немаат акредитација за високообразовна дејност

Скопје, 26 јули (МИА) - Државниот просветен инспекторат утврдил дека приватните институции „Еуроколеџ“ од Куманово и „Еуроколеџ 2007“ од Струга запишувале студенти во прва година за учебната 2007/2008, иако не се акредитирани, немаат согласност од Владата и решение за почеток со работа.

На „Еуроколеџ“ во Куманово имало запишани 115 студенти од прва, втора и трета година, заклучно со 2006/2007 година, а во прва година за 2007/2008 пријавени биле 20 студенти. „Еуроколеџот 2007“ од Струга, пак, за 2007/2008 распишал конкурс за прием на вкупно 180 студенти на три факултети.

- На двете институции им е укажано дека не можат да извршуваат високообразовна дејност, а се поднесени барања до Министерството за внатрешни работи, Јавното обвинителство и Управата за јавни приходи за преземање активности во нивна надлежност за да спречат нивно натамошно незаконско работење, рече министерот за образование и наука Сулејман Рушити на денешната прес-конференција.

- Не се работи за фаворизирање на едни државни или приватни високообразовни институции на сметка на други. Постојат закони кои важат за сите и треба да се почитуваат. Намерата е со преземање вакви конкретни чекори еднаш за секогаш да се стави ред во функционирањето на приватните високообразовни институции, зашто и покрај апелирањето на Министерството до родителите и студентите да внимаваат да не се запишуваат на неакредитирани и нерегистрирани институции, сепак, дел од нив на сопствен ризик, а како резултат на привлечните кампањи влегуваат во ситуација во која ја ставаат под прашање валидноста на стекнатото знаење, притоа давајќи не мали средства за стекнување дипломи, додаде Рушити. За студентите кои се запишале на овие две неакредитирани институции Министерството ќе формира работна група за решавање на проблемот.
Прочитај го текстов што беше страна претходно, и дојди утре или понеделник да се напиеме кафе на колеџот да се увериш колку е затворен......

од 26јуни до декември има пуни 4месеци...

поз

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Тоа сигурно не е пишувано како да е вадено од ракав така да:toe: ај ќе видиме:helou:

Член од
21 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Нема везе колеџот е гола вода и немојте да се запишувате.ПРЕВАРА!!!:pov:

Член од
21 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Немав ни дозвола за работа нити пак банкарска гаранција така што не им е завршена акредитација, МАЧКАВ ОЧИ

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.854
Поени од реакции
11.516
И тебе да не ти премачкаа, а? :pos:

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Искрено, ја прочитав темата во еден здив, како стрипче ,и не ми се верува.Како некои(читај:новите форумџии со по еден пост од еуроколеџот) мислат дека можат да продаваат гола вода и да прават будали од дргуите.Ало не сме глупави.Не пиеме нафта.јас не сум засегната со овој т.н колеџ ама по ниту еден основ -пред дипломирање сум на државниот правен факултет и искрено не би можела ако некој ме праша да му дадам така исцрпни информации за акредитации и лиценци иако сум 4 и нешто години тука.Чудно како се тие студенти многу паметни.Изгледа до факултетот е.На државниот не не учат такви виши математики.Само мое лично мислење-од она што го имам читано по весници и интернет не станува збор за сериозна високообразовна институција туку за очаен обид да се направи нешто а очигледно не им успеало.А оние кои нагазиле нека му ја мислат.
И уште нешто-кога го читав ,,стрипчето,, очекував да напишат господата нешто за крај.Немаше смисла така да ја предадат битката.Ама ги сфакам.Немаше веке што да лажат.:vozbud:

Член од
21 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Информации од прва рака ПРОВЕРЕНО 100% АКО САКАШ ДА ДАДЕШ ПАРЕ А НИШТО ДА НЕ ЗЕМЕШ (НИКАКВА ДИПЛОМА) ПОВЕЛИ ВО ПРОСТОРИИТЕ(БОРДЕЛОТ) НА ЕУРО КОЛЕЏОТ:tapp:

Член од
21 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Таму ќе ве пречека срдечно и доста убедливо брат Љубе да ви ги собере парите а после сликајте се Наздравје

Член од
27 февруари 2006
Мислења
37
Поени од реакции
0
Euro College e akreditiran

Helou na site, i kje ve zamolam da prekinete so lovdziski muabeti, posto Euro College e akreditiran od Feb 08. Link od ministerstvo:

http://www.mon.gov.mk/mk/obrazovanie/visoko/pvinstitucii

Jas zavrsiv na euro college, i sum del od prvata generacija diplomci. Sve bese ok za vreme na studiite, imase i praksi i sve.

Kogo do zanima neso poveke za Euro College, pvt me:)

pozdrav od mene

Kajgana Shop

На врв Bottom