Eспресо или Експресо?

Ти и фенел самите си се клатате како шо ми изгледа.
И за сељак да се покондури треба прво од село да е,
Епа добро бе дејче, што ќе да е, ем не од село ем силно искомплексирано?
Обично прашање беше, кога се возбудивте, кога почна докажување колку сте космополити, брееј.
Па и ти со тоа кортадото, бог да чува. Не се резили така.

Епа добро бе дејче, што ќе да е, ем не од село ем силно искомплексирано?
Обично прашање беше, кога се возбудивте, кога почна докажување колку сте космополити, брееј.
Па и ти со тоа кортадото, бог да чува. Не се резили така.
Шо е муабетот со кортадото, еспресо со млеко, исто ти доаѓа, кафе корто е кратко еспресо, корто е кратко.
Автоматски споено мислење:

Што ти е гајле тебе. Љубомориш што ја имам лонец а ти не.
Не, туку ме чудиш, мислам во тенџере вариш манџа, за во лонци сите знајме.

Шо е муабетот со кортадото, еспресо со млеко, исто ти доаѓа, кафе корто е кратко еспресо, корто е кратко.
Е да де, ама ти види што напиша таму поназад. Кога јас реков дека во Шпанија е експесо. Оди чувај детето, не распаравај криви дрини, остај не ние оТсело ќе ја решиме енигмата.

Е да де, ама ти види што напиша таму поназад. Кога јас реков дека во Шпанија е експесо. Оди чувај детето, не распаравај криви дрини, остај не ние оТсело ќе ја решиме енигмата
Детето кузнај во кој сон е
Шо напишав, дека не сретнав еКспресо никаде да викаат ?

Од муабетиве што ги прочита отсеа па натамау за инат ќе го викам Експресо.

Ебате кафиќите што не знаат македонско кафе да сварат, па мора од жабарине кафиња да нудат.

А нашиве шо изиграваат лудило тука, у грчка убаво им е грчко кафе.

Градските плава крв имат ?
Taka ispagja, aristrokratija.

@fennel abe nie royaliti sme imale tuka, a ne sme znaele :cautious:

Јас имам фобија од тоа чудо. Еднаш ми експлодира и сите компири се разлетаа низ кујната, а ја завршив со изгореници од втор степен :D
Deka vo pogresen lonec varis, treba vo espres lonec ne vo ekspres. Zato ti eksplidira :D

Од муабетиве што ги прочита отсеа па натамау за инат ќе го викам Експресо.

Ебате кафиќите што не знаат македонско кафе да сварат, па мора од жабарине кафиња да нудат.

А нашиве шо изиграваат лудило тука, у грчка убаво им е грчко кафе.
Kazav jas uste odma, pomodarstvo :toe:

Последно уредено:
А вие што не знаете дали е експресо или еспресо, зошто не си порачате турско кафе и да не се брукате вака пред јавноста?

А вие што не знаете дали е експресо или еспресо, зошто не си порачате турско кафе и да не се брукате вака пред јавноста?
Чекај и за тоа ќе се отепаме сега, дали е Турско или Македонско :pos:

Znaeme be, koj rece deka ne znaeme, ekspreso treba pravilno da bidi, ama od kaj bi znael ti, germaniziran egeec.

Чекај и за тоа ќе се отепаме сега, дали е Турско или Македонско :pos:
Tursko :toe:

И јас имам слично искуство, само без изгореници, фала богу.
Многу се добри за готвење, ама од тогаш сама не готвам во таков лонец. Цела година имав белег.
Ја имам мултикукер лонец, нема побезбедна работа. Идеален за манџиче.
Да, ама ова е од на времето кога немаше мултикукери.

Znaeme be, koj rece deka ne znaeme, ekspreso treba pravilno da bidi, ama od kaj bi znael ti, germaniziran egeec.

Tursko :toe:
За Макијато како треба да е на Македонски (n)
Зошто погоре те прочитав дека за еспресо со млеко рече Макијато, е сега прашањето ми е следно :
Зошто еспресо го викаш еКспресо а Макијато Макијато со оглед дека Макијато потекнува од Италија и значи кафе со дамка, извалкано, кафе со млеко, во наш превод.
Бујрум Аристотел

Многу од кафичите не прават турско кафе.

Back
На врв Bottom