Ерогени зони

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Ерогени зони се делови (точки) на човековото тело,кој со стимулација предизвикуваат сексуална возбуда.Секој човек различно реагира,на некој точки повеќе на некој помалку,што доведува до констатација дека некои ерогени зони имаат индивидуална природа.Бакнеж на вратот,допир и бакнеж на градите,интимните делови, се заеднички за сите(може и тука има исклучок).
Со добра стимулација на овие делови следи незаборавен секс кој што сите го посакуваме:)Па да споделиме, кој се точките кој вас ве збудалуваат?

Темава е идеална за овој прекрасен викенд,надвор паѓа снег,а вие во топла соба испитувате:)а потоа нормално и тука пишувате!
Забегав ајт:pos:

Па ќе пробам сликовито да се искажам .... штета што не можам да проверам ама некоја ќе ми каже дали сум во право :)
Поправете ме ако грешам :smir:

Кај мажите (па дури и кај жените) сите ерогени зони не се поврзани само со телото.:back:

Кај мажите (па дури и кај жените) сите ерогени зони не се поврзани само со телото.:back:

А може да знаеме со што се поврзани и каде се?
Според сликата на Gego, кај мене зоната е бројчето 2, тилниот дел на вратот:helou:

И двете десетки. :vozbud: . Од покултурните ерогени зони, мене лично највеќе ми ги будат пеперутките, од женскиот дел на сликата - 2 и 4.
butter.gif

Тачно, но сепак патот од магистралата Е-10 па се до автопатот бр. 5 е најбрзиот начин да стигнeте до саканата дестинација.

А може да знаеме со што се поврзани и каде се?

Кај секого различно де. Тука спаѓаат убави зборови, дела, гестови, поклони, предизвици итн....

На пример машко се пали коа девојка му знае повеќе за фудбал и коли од него, или девојка се пали коа машкото ке и подари некое слатко поклонче и така натаму, you get the point.

~*~

Се држам дефинитивно на почеток до 3-ката, потоа доаѓаат 2 и 4 ... 5 е веќе завршен стадиум, другите се потребни за да се стигне до 5-ката.
:hihih:

Се држам дефинитивно на почеток до 3-ката, потоа доаѓаат 2 и 4 ... 5 е веќе завршен стадиум, другите се потребни за да се стигне до 5-ката.
:hihih:

Ова бе стана ко на епизодана на Френдс: "Ok 1 first, then 3, then 4 7 8, then 2 6 then 5 6, then 9 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 OOOOOH 7!!!":pos2:

кај мене е дефинитивно 2 а за машкиот дел од популацијата не е баш веродостојно сликчево:nenene:
машките реагираат на вратот, ушето и брадавиците дури и повеќе од девојките само ако девојката знае правилно да ги стимулира зоните, ако грешам поправете ме:smir:

кај мене е дефинитивно 2 а за машкиот дел од популацијата не е баш веродостојно сликчево:nenene:
машките реагираат на вратот, ушето и брадавиците дури и повеќе од девојките само ако девојката знае правилно да ги стимулира зоните, ако грешам поправете ме:smir:

...greshish chedo bozje, te popravam, za mashko dosta e zamo da mu se priblizite i da go doprete senzualno so pogled zamaglen vo ochite i koa ke go vidi sjajot vo niv nema da vi podfrli garant...hahahahaaa

...inache zaboraivte na erogena zona univerzale takonazvani kamin na drva...

...tuka nema utka...zavrshena e pola stvar, ako e dobro raspalen ke churi na site strani...:pos2::baeh:

...greshish chedo bozje, te popravam, za mashko dosta e zamo da mu se priblizite i da go doprete senzualno so pogled zamaglen vo ochite i koa ke go vidi sjajot vo niv nema da vi podfrli garant...hahahahaaa

...inache zaboraivte na erogena zona univerzale takonazvani kamin na drva...

...tuka nema utka...zavrshena e pola stvar, ako e dobro raspalen ke churi na site strani...:pos2::baeh:
јас набројав само неколку за да го поттикнам другите да пишат нешто, а тие што ги напишав се за после погледот:wink:
како на пример допири со 2-3 прста на перинеумот и лагани движења
на тоа се полудува

Мене арогена зона ми се усните, убав нежен поглед на девојка, нежни движења по телото а не само да се фати за него и да го напика во грло или да си игра со него или па да го мава од земја (секој си има скриено копченце на палење :pipi:)

Ај без бројки,треба да вртиме на сликата:)Може поопширно,подетално,користете повеќе зборови,не се срамете.

Ееееее ова Гего ќе направи сите да сме типични Балканци а :pos: нема врска има многу ерогени зони,зависи од партнерот како се однесува кон нив нели,инаку ништо посебно се што сакаат другите го сакаш и ти

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom