eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Таман да се префрлам во Швајцарија вика во војна дека е со Индонезија, ништо од тепањето

Немора веќе, оти гледам Французите нападнаа така да ако сакаат побрзо ќе пратат 10-15 војници и ќе го ослободат ако не ќе победат инаку.

еднаш имам можност да се ставам на нет, (на одмор сум) идам на еРеп и не им работи сајтот...:nerv::nerv::nerv: се борев 3 пати и сега неможам да се излечам...дегенски сајт... тоа кокошчето на живци ми иде...

Не донирајте пари у Маседониан Трежари

пак сме на 5 место (видливи кај земјите), уште 3 гласа 4-ти, уште 12 гласа трети

ајде вие што имате по 200-300 пријатели ставете во shout да се гласа на
http://erepublik.ws/suggest/country-macedonia-26

има многу наши што не гласале ме мрзи сега да им испраќам пораки.....

за Казахстан гласаат поради Борат а за Белорусија Русите, Украинци така да трето место ќе биде добро..

макар што тоа колку што знам и не е официјален сајт ама ај :3:

и да имаме џабе кога на една обична анкета повеќе срби и турци гласале отколку од македонија. дури и 6 од грција гласале дали се мутави или по грешка не знам ама битно гласале

гласајте...
http://erepublik.ws/suggest/country-macedonia-26

Можеби некој другар со поголеми финансиски можности би можел да направи реклама за креирање еМакедонија те за гласање за истото (мислам 1 кг злато се плаќаше). Се надевам колку толку да биде од корист

Инаку мислам дека би било корисно доколку направиме блог за еРепублик. Може внатре да ставаме туторијали на македонски, да определуваме цели на Македонската заедница исл. Ако има заинтересирани да пишуваат во таков блог нека ми пратат ПП за да го направам и потоа да им дадам достап. Поздрав

I don't know, where's your problem?!?
Nobody wants to add a eAlexander the Great.
Yes, there is a Greek region called Macedonia.
Yes, there is a European country called Macedonia and it isn't Greek.
Yes, it was a Former Yugoslav Republic. But it exists, it has a flag, it has a currency, it has players and it was recognized by George W. Bush in his second term as "Republic of Macedonia".

Vergina's Star, Alexander, stolen history? We are talking about adding a existing country in a game, not writing some history books. You are also not the ancient Greeks or are all Italians now Romans? Germans are not Germanen. You have great ancestors, so be proud of them, but don't descrime a land just because you don't like the name or because of some people, thinking Alexander was a Slav.

So please stop boring with Scopia, Vardara or what ever, 90% of the world never heared about that.

Имало некој паметен на играва, конечно ! :браво:

Не донирајте пари у Маседониан Трежари

А зошто не ?

Пред некое време праев муабет со типот му побарав на заем пари, не дека ми даде ама беше доволно фин за да ми одговори дека тоа е организација која ќе ги искористи парите за градење болници и одбрана по креирањето на еМакедонија. Мене ми делуваше ОК, ама се е можно. Сепак ако некој знае нешто негативно ама аргументирано за мацедониан трежари нека каже што е и останатите да знаеме.

Што сакате од Мацедониан Трежери, што е работата? Они рекоа дека пари нема да се даваат без потреба туку кога ќе се создаде Македонија.

Прочитав тоа ама нема некој цврст аргумент, се се претпоставки.

А за тоа дека не давал пари, мене а и колку што прочитав на неколкумина други има кажал дека не дава за заеми и сл работи, ама ќе ги донира во изградбата на инфраструктура во Македонија. Е сеа не да го бранам чисто ме интересираше, сепак времето ќе покаже. Позз :smir:

Прочитав тоа ама нема некој цврст аргумент, се се претпоставки.

А за тоа дека не давал пари, мене а и колку што прочитав на неколкумина други има кажал дека не дава за заеми и сл работи, ама ќе ги донира во изградбата на инфраструктура во Македонија. Е сеа не да го бранам чисто ме интересираше, сепак времето ќе покаже. Позз :smir:

Ќе ги донира или ќе ги донираме незнам тоа ...
А што мајка бара во бугарската војска ?

Мило ќе ми биде и мене ако ги донира, дај боже да ги донира.
Сепак се ќе се види кога ќе ја создадат нашата држава.

Ќе ги донира или ќе ги донираме незнам тоа ...
А што мајка бара во бугарската војска ?

Сеа глупо вака шо изигравам негов адвоката, ама за мене да си кажам. И јас се борам за БГ. Затоа што сум во БГ, неам пари за оружје, неам пари за карта (а барав од некои не ми помогнаа) и за да напредувам мора да се борам, па се борам за БГ. Е сеа БГ и еБГ се различни поими. Позз

Да ама ти не си во бугарска војска, за да влезш у некоја војска мора да аплицираш и да пишеш аз сам бугар.

Добро, доста беше. Ќе видиме што ќе испадне од сето тоа, ама муабети за бугари/бугарофили, патриоти, итн., тука - не.

неам пари за оружје, неам пари за карта

друже.. ти го гледам профилот не ми е јасно како дојде до 38 wellness..
мислам дека се почнуваше од 50.

еднаш дневно работиш и еднаш тренираш (губиш вкупно 2 wellness под претпоставка дека како почетник работиш во фирма со квалитет 1 (во подоцнежните фази нема врска))

за да останеш на нула т.е на 50 треба еднаш дневно да си купиш леб со квалитет 2 (под претпоставка дека почетната плата ти е доволна (мене во Хрватска ми беше) ако не е доволна тогаш купуваш од 1 и дневно губиш само 1)

бтв, си можел да побараш да ти позајмат карта на форумов, мене ми позајмија памтев па ја вратив:smir:

сега вака.
Ќе ти испратам леб со квалитет 3 утре човечето ќе го изеде ќе имаш 41.
прво дај отказ.

2. пресели се во Софија (ќе ти испратам карта) таму има болница со квалитет 5. При преселбата ќе изгубиш 1 ќе ти останат 40.

3.Најди некоја војна и бори се само еднаш

4. ќе имаш 30.

5.оди во болницата кликни на heal ќе имаш 80.

6.вработи се работи па тренирај и тоа е тоа.

позз

п.с кога ќе имаш ќе вратиш.

ЕДИТ:
и ова заборавив на мал левел не ти треба оружје и онака нема за многу да ја зголеми штетата, можеш и без оружје да се бориш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom