eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^
Јас сум за. Да се собереме повеќе членови и да направиме партија...

ме интересира дали сте за или против, нема да навлегувам сега во детаљи доколку биде одобрена идејава ќе ви го кажам планот!

ја сум за + во Индонезија сум и можам да гласам!

а за претходното да нема забуна се работи за Егејска Македонија, пошто Македонија уште не ни ја дале...

а тоа што Индонезијците не се борат на страната на Турција за тоа си е крива самата Турција кога сакаат самите да се борат а ги нема ни 4000

Отприлика сме некаде 100 македонци вамо така да би биле негде 8 партија по сила.. Доколку не успееме да собереме доволно членови за да имаме кандидати за конгрес т.е ако не влеземе во топ5 тогаш можеме да коалицираме со некоја од помала партија и заедно да влеземе...
А кога ќе бидат преседателските можеме да го подржиме кандидатот што има најголеми шанси па ако победи можеби ќе добиеме некое заменик-министерско место...
Да, Индонезија е голема земја али подобро соединети да бидеме отколку вкаа расфрлани на секаде.. Тогаш подобро ќе дејствуваме и ќе видат Индонезијците дкеа сме обединети...

да да
и ја сум за ова партија да формираме у Индонезија :)
ни треба подршка дефинитивно од таква земја
а и да се собереме пак сите на едно место не би било лошо :)

да да
и ја сум за ова партија да формираме у Индонезија :)
ни треба подршка дефинитивно од таква земја
а и да се собереме пак сите на едно место не би било лошо :)
Сите во една земја не е баш нешто добро. Вака имаме во Турција луѓе, имаме поддршка од Турција, сега во Индонезија. Сите ако сме на пример во Индонезија нема да имаме поддршка од Турција.

Неможеме да се допреме само на 1 земја и само од неа да чекаме подршка... Најдобро да имаме повеќе луѓе во 2-3 земји и а оваа партија ако ја правиме ќе биде братска со таа во Турција...

Епа може да се праи една партија во Индонезија да се обидеме да дигнеме глас, еве и јас сум таму. Незнам дали постои можност за преземење некоја заостаната партија во Индонезија, треба и таа опција да ја видиме гледам има партии со по 5-6 члена

Сите во една земја не е баш нешто добро. Вака имаме во Турција луѓе, имаме поддршка од Турција, сега во Индонезија. Сите ако сме на пример во Индонезија нема да имаме поддршка од Турција.
е као нема да иаме,се бориме и сме се бореле за турците од увек,ете Ајсшутер беше и бател хиро против грците,нема шанси да изгубиме подршка од нив:helou:

Dobro bi bilo i vo Indonezija da imame partija..

Епа може да се праи една партија во Индонезија да се обидеме да дигнеме глас, еве и јас сум таму. Незнам дали постои можност за преземење некоја заостаната партија во Индонезија, треба и таа опција да ја видиме гледам има партии со по 5-6 члена

Само кажете дали сте за партијава , ако ја подржиме оваа идеја останатото ќе го завршам јас а засега планот останува тајност...

е као нема да иаме,се бориме и сме се бореле за турците од увек,ете Ајсшутер беше и бател хиро против грците,нема шанси да изгубиме подршка од нив:helou:
Да се бориме. Ама ако отидеме сите во Индонезија да живееме? Како ќе се бориме тогаш во Турција? Затоа викам вака сме сега супер распоредени во Турција и Индонезија.

^е да и то шо викаш,ја дека иам поише карти,па шетам цело време и тамо и тамо:pos:

Само кажете дали сте за партијава , ако ја подржиме оваа идеја останатото ќе го завршам јас а засега планот останува тајност...
Па јас мислам дека има доста кој ја подржуваат идејата, ти ако сакаш нафати се со план за превземање на некоја партија

Да се бориме. Ама ако отидеме сите во Индонезија да живееме? Како ќе се бориме тогаш во Турција? Затоа викам вака сме сега супер распоредени во Турција и Индонезија.
Нема да одиме сите тие што се во Турција нека останат таму и во индонезија не има доста башка и со некое интересно има на партијата може да придобиеме многу од немакедонците што се во Индонезија

Па јас мислам дека има доста кој ја подржуваат идејата, ти ако сакаш нафати се со план за превземање на некоја партија

Наскоро ќе се кандидирам во 1 партиај што нема кандидат, така да доколку некој не се кандидира и со 1 глас може да победам...
Само ќе ве замолам да не преземате некои чекори сега, да не влагате во партија во која ќе влезам јас се додека не стане македонска и да следете инструкции...
Ова ви го кажувам чисто превентивно да не дојде после до еден БУМ како што беше случајот со бобо кога не дознаа...

Epa ajde Alen pocni so rabota ja imas nasata podrska

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom