eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не би било паметно баш да одиграме така ќе формираме една политичка партија и тие што сакаат да не зафркнат уште во старт ќе гледаат што повеќе вака ќе направиме 2-3 партии (демек подолени сме) а ќе гласаме сите за еден кандидат од една партија, така ќе мислат дека имаат повеќе шанси.

Добра идеја, ама единствен проблем е тоа што треба 40 голд за да се формира партија, така да ќе ни треба 120 за 3 партии.

Иначе кога се гласа за конгрес, треба да се примени една тактика што ќе ви ја образложам кога ќе дојде време, рано е сега. Не е ништо сложено, ама ќе треба поголем дел од денот да поминете онлајн или па да гласате касно навечер.

Имам предлог за сите што се во Романија. За неколку дена има партиски избори, така да се прашувам дали би сакале да влеземе во некоја партија и да направиме ТО? Не дека ќе имаме нешто корист од тоа, него онака за заебанција. :pos2:

Добра идеја, ама единствен проблем е тоа што треба 40 голд за да се формира партија, така да ќе ни треба 120 за 3 партии.

Иначе кога се гласа за конгрес, треба да се примени една тактика што ќе ви ја образложам кога ќе дојде време, рано е сега. Не е ништо сложено, ама ќе треба поголем дел од денот да поминете онлајн или па да гласате касно навечер.

Имам предлог за сите што се во Романија. За неколку дена има партиски избори, така да се прашувам дали би сакале да влеземе во некоја партија и да направиме ТО? Не дека ќе имаме нешто корист од тоа, него онака за заебанција. :pos2:

Ајде бе да се договориме во која партија и ке влеземе баш да видиме што можеме да направиме

Ајде бе да се договориме во која партија и ке влеземе баш да видиме што можеме да направиме

Во некоја од помалите, се разбира. И да се надеваме дека ќе имаат двајца кандидати.

Само ми треба да знам колку луѓе сме во Романија за да одберам некоја партија. А треба и да се договориме кој ќе се кандидира.

Може во овие до 50 членови што се. Ако се стаиме сите ке бидеме повеќе од нив :)

Mislam deka e podobro vo nekoja od pomalite drzavi da odime vo Romanija nemame sansi ke ne nadglasat.
A za kandidat jas ke podrzam bilo koj sto ke se izberi tuka,jas ne mozam da se kandidiram nemam zlato.
Na primer Moldavija ima malku useri i ima sansa da dobieme mesto tamu so 50 glasa mozi i dvajca da vlezime na prosloto glasanje so po 7-8 glasa vlegvaja

Mislam deka e podobro vo nekoja od pomalite drzavi da odime vo Romanija nemame sansi ke ne nadglasat.
A za kandidat jas ke podrzam bilo koj sto ke se izberi tuka,jas ne mozam da se kandidiram nemam zlato.
Na primer Moldavija ima malku useri i ima sansa da dobieme mesto tamu so 50 glasa mozi i dvajca da vlezime na prosloto glasanje so po 7-8 glasa vlegvaja

Мислев да направиме ТО на партија некоја, не на државата.

Мислев да направиме ТО на партија некоја, не на државата.

A dobro ne te razbrav a jas mislev da odime na izbori za parlament.
Epa aj togas na partija da odime :)
Poleka poleka se ke osvoime :)

eRMDP-PDMeR

209 clenovi mozime da gi tepame so 50 glasa,ako site glasame za nego plus ke mu se zgresi i na romancite ke dat nekoj glas i eve pretsedatel na partija nas ke bidi?

A dobro ne te razbrav a jas mislev da odime na izbori za parlament.
Epa aj togas na partija da odime :)
Poleka poleka se ke osvoime :)

eRMDP-PDMeR

209 clenovi mozime da gi tepame so 50 glasa,ako site glasame za nego plus ke mu se zgresi i na romancite ke dat nekoj glas i eve pretsedatel na partija nas ke bidi?

Тешко дека имаме 50 активни луѓе. А и не сме сите во Романија. Само да напоменам дека за кандидирање треба 2 голд, кои легнуваат на сметката на партијата како донација. Е, сега, ако наш човек стане претседател, ќе има ваљда пристап до сметката на партијата...

Не е баш добра идеја да се разлутат Романците кога се #1 во играта.. после ќе се чудиме кај отишла eMacedonia :)

Не е баш добра идеја да се разлутат Романците кога се #1 во играта.. после ќе се чудиме кај отишла eMacedonia :)

Мислам дека си во право и дека не е паметно да се заебаваме со првата држава во еРеп

Мислам дека се заебав што отидов во Русија, сега мора да седам таму 60 дена а не ми е нешто најубаво, заврши војната сега и толку, дај нека напаѓаат уште.

П.С Што е тоа ТО?
:)

Мислам дека се заебав што отидов во Русија, сега мора да седам таму 60 дена а не ми е нешто најубаво, заврши војната сега и толку, дај нека напаѓаат уште.

П.С Што е тоа ТО?
:)
Take over т.е да ја заземеме партијата да е во наше власништво.

Мислам дека си во право и дека не е паметно да се заебаваме со првата држава во еРеп

Добро де, нема да се заебаваме со државата. Само со некоја партија... и тоа помала, која не е никаков фактор во државата.

Partidul Spiritului Romanesc-еве ви мој предлог во која партија во романија да влеземе доколку веќе почнуваме...
Има само 22 члена така да би требало лесно да ги надгласаме, а во сметката на партијата има 25 голд...
Има и многу помали партии со по 5 члена али џабе да влагаме таму сметките на партијата се по 5 голд...
Така да чекам одговор!!!
Partidul Spiritului Romanesc-Да или не???
Освен тпа изборите за преседател на партијата се за 5 дена така да имаме доволно време

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom