eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
По 100ти пат: не преземајте никакви чекори за создавање на eMacedonia. Зошто не разбирате?

Не е работата само да се собереме 30 луѓе и да побараме од админите да ја воведат како држава.. прв проблем ќе биде тоа што ние ќе треба да ја создадеме цела индустрија (компании за храна, ресурси..). Ај што тоа ќе бара многу злато, ама работници од каде? Тоа не` носи до проблем број 2: увоз на работна сила, т.е. доброволна преселба Бугари, Унгарци и сл. кај нас, со што се отвора пат кон преземање на државата од нивна страна. Е тек после ќе се сликате :)

Ако немате трпение да чекате уште најмалку 4-5 месеци, подобро не се мешајте, туку играјте си за себе :)

Еве уште еден екстра совет: не трошете пари на куќи :)
+1 wellness на ден не вреди 4 gold (колку што најмалце ќе потрошите). Многу подобра и поевтина алтернатива е да се преселите во држава каде што има битки, па да накачите и wellness и XP. Чувајте го златото за понатаму, зошто ќе биде и те како потребно..

Скроз се согласувам со тебе на пример да дојди до војна а то секако ќе дојди ко ке се создади еМакедонија 20 луѓе со Strength помала од 4 и без пари за оружје ке се тепаме ???? Поарно да почекаме малце одкоку без држава да останиме.

Абе овердрајв ајде дај 2 гифта шо ги имаш да се истепам уш еднаш.

Кој сака да мењаме гифтови?

Добро може некој да ми дае 1 голд ќе му вратам коа ќе ми се намножат Поздрав ! Се надевам дека некој ќе сака да ми даде ник Ha CEJAKOT
Dule Trajkovski

Еве уште еден екстра совет: не трошете пари на куќи :)
+1 wellness на ден не вреди 4 gold (колку што најмалце ќе потрошите). Многу подобра и поевтина алтернатива е да се преселите во држава каде што има битки, па да накачите и wellness и XP. Чувајте го златото за понатаму, зошто ќе биде и те како потребно..

Брат, не може стално да има војни. Баш еве пред некое време имаше период од 2-3 дена кога немаше ниедна активна битка. А и да има во некоја друга држава, не можеш стално да се селиш кај што има војни. Пак ти е тоа трошење на пари.
А и војните се само за да си кренеш wellness над 90 (што многу работодавци го бараат), а после треба само да го одржуваш некако. За да ги вратиш изгубените wellness од тренинг и работа секој ден, ти треба куќа + Q1 храна во случај да работиш во Q1 компанија. Истото може да се постигне и со секојдневно купување на Q2 храна. Ако се пресмета разликата во цена помеѓу Q1 и Q2 храна, може да се заклучи дека купување куќа се исплати на долг рок.

Еве јас објаснив све убаво, а вие правете како што мислите дека е подобро. Ама у никој случај не го трошете златото на глупости. Или купете куќа или штедете!

Брат, не може стално да има војни. Баш еве пред некое време имаше период од 2-3 дена кога немаше ниедна активна битка. А и да има во некоја друга држава, не можеш стално да се селиш кај што има војни. Пак ти е тоа трошење на пари.
А и војните се само за да си кренеш wellness над 90 (што многу работодавци го бараат), а после треба само да го одржуваш некако. За да ги вратиш изгубените wellness од тренинг и работа секој ден, ти треба куќа + Q1 храна во случај да работиш во Q1 компанија. Истото може да се постигне и со секојдневно купување на Q2 храна. Ако се пресмета разликата во цена помеѓу Q1 и Q2 храна, може да се заклучи дека купување куќа се исплати на долг рок.

Еве јас објаснив све убаво, а вие правете како што мислите дека е подобро. Ама у никој случај не го трошете златото на глупости. Или купете куќа или штедете!
ПРАШАВ ЗА ГОЛД!:toe:

Baram dobrovolec da mi napisi statija za vesnikot.
Ako saka nekoj da se prijavi slobodno neka me kontaktira.

ДЕЧКИ ЕДНА МНОГУ ВАЖНА РАБОТА

АКО ВЕЌЕ СТЕ ВОЈУВАЛЕ И СТЕ СЕ ЛЕЧЕЛЕ НЕМОЈТЕ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ПАК ДА ВОЈУВАТЕ ИСТИОТ ДЕН.
НЕ МОЖИШ ДВА ПАТИ ДА СЕ ЛЕЧИШ ВО ЕДЕН ДЕН.

АКО ВЕЌЕ СТЕ ВОЈУВАЛЕ И СТЕ СЕ ЛЕЧЕЛЕ НЕМОЈТЕ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ ПАК ДА ВОЈУВАТЕ ИСТИОТ ДЕН.

Jaс можам да ти напишам статија.
Но за голд --- 1 голд само овојпат ќе побарам!

за да напраам свој сопствен весник а иначе ќе ти пишувам статии коа сакаш и за твојот!

Еј дечки фала за гифтот што ми го дадовте многу ми помогна. ФАЛА уште еднаш.

Ej,aj ve molam kazete kako se bara bolnica da se lecam,oti deneska prv pat se borev,i sea slabo so wellnes stom.
Edit: se snajdov,mi dade 30 wellnes:)

Re edit:pak ne znam kaj e,go zaginav,kzete kaj da baram bolnica:)

Жика еве јас ке ти напишам статија за весникот знаеш ти ја како пишувам на чаразај(кк видуше)...

Ej,aj ve molam kazete kako se bara bolnica da se lecam,oti deneska prv pat se borev,i sea slabo so wellnes stom.
Edit: se snajdov,mi dade 30 wellnes:)

Re edit:pak ne znam kaj e,go zaginav,kzete kaj da baram bolnica:)

Само еднаш на ден можеш да се лечиш. Ќе идеш на регионот во кој се наоѓаш и одма до болницата ќе видиш едно дугме Heal. Ама го нема тоа ако веќе си се лечел тој ден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom