eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
jaс сум 7 Левел уште малце 8 а во ЈуЕсЕј има Војна така да многу ќе биде јако

Кај има тоа да се гледа која валута колку чини ако има некаде?

Да одам во Америка,Германија,Хрватска или Романија?Каде е најдобро и во кој регион од една од тие држави?

Да одам во Америка,Германија,Хрватска или Романија?Каде е најдобро и во кој регион од една од тие држави?

Најубо според мене ти е да дојдиш во Романија регион Подолија пошто скоро секој ден има војни и ке се тепаш и ке се лечиш во Q5 болница и има и работа така да можиш да дојдиш

Da kazam samo deka ja imav prvata bitka ne bas uspesno ama zarabotiv nekoj poen.

Da ve prasam kako najbrzo se krevaat leveli(osven vo borbi)?

Da ve prasam kako najbrzo se krevaat leveli(osven vo borbi)?

Никако. Ако не се тепаш можеш да добиеш 3 exp максимум секој ден. Значи тепање му е мајката!

Еве тука можете да видите што све дава exp, колку exp треба за секој левел, на кој левел што можете да правите итн.

Баш и нема друг начин за брзо добивање XP :)
Стигнав и јас до 10ка..

И јас сум 10-ка. Се тепав денес еднаш, се излечив и више не се тепам, сакам да си одржувам висок wellness.

Зачленете се сите во социјална група eMacedonia.

денес купив јадење за 20 Долари и денес ќе јадам убаво за утре сдравје боже у битка да ѓи мочам!

Не ми беше јасно како сте успеале да паднете под 40 wellness, али сега ми е јасно. Гледам дека многумина од вас работат во Q2 компании, кои ви зимаат 2 wellness кога работите. Минус 1 wellness од тренирање, плус 1 од јадење (под претпоставка дека јадете Q1 храна), тоа се -2 wellness секој ден. Мој совет:

1. избегнувајте да работите во Q2 компании на почеток;
2. штом стигнете до левел 6, купете си Q1 куќа, која секој ден ќе ви зголемува по +1 wellness, без разлика на тоа каква храна јадете.

Ова второво ќе ви изгледа скапо, ама размислувајте малку на долгорочен план. Пресметајте ја разликата меѓу Q1 и Q2 храната. Ако со ова се подели сумата која сте ја потрошиле за куќа, резултатот кажува дека за околу месец дена би требало да се исплати инвестицијата.

Како да се излечам по втор пат?

Никако. Секој ден ти е дозволена само една посета на болница, после тоа може само да купуваш wellness packs (2 gold за 10 wellness).

Да се надоврзам на тоа погоре што го напишал Smert.. ако приметите дека не можете да одржувате wellness над 40, преселете се во држава во која има активни битки (и тоа во област со Q5 болница), тепајте се еднаш во било која битка и лечете се во болницата (+50 wellness). Ако поради било која причина сте преселени во точно таква земја, а немате 40+ wellness, побарајте помош преку подароци. Во моментов имам 2х Q2 gifts (+2 wellness секој од нив), така да ако некој заглавил, нека каже со време.

Јас например сум во Флорида, која има болница левел 5 и имам велнес 35 и не можам да го дигнам. Работам во фирма од левел 1, и купувма храна со квалитет 2. Имаше 2 борби во изминативе 2-3 дена а јас не можев во ниедна да учествувам само поради тој глупав велнес. Иначе потпишан сум THE DON ONE, ако сакате аднете ме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom