Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Му пишав на еден дали е у партија и ако е у партија да разговара со шефот на партијата за сојуз со иднатата еМакедонија.
Му пишав на еден дали е у партија и ако е у партија да разговара со шефот на партијата за сојуз со иднатата еМакедонија.
Ќе одговори некој?Кај има тоа да се гледа која валута колку чини ако има некаде?
Пробај спореди а со други валути у монетари маркет колку оде.Ќе одговори некој?
Мењај ги со некој гифтовите неможиш насебе да ги искористиш.Ја имам 2 gift-a, двата wellness-booster-а, со велнес ептен сум слаб, кога више ќе ги лапне? :pos2:
Романија.А у која земја си?
Ohoho that will be great for lvl-ing.BTW in this game have 20-25 or more players from Macedonia (I'm from Macedonia too).We will form our Erepublik for nearly 4-5 weeks.So we need help from other republiks (we don't want to be conquered like Serbia).So maybe Thailand can help us.If you are in party you can talk whit your party president about Macedonia.
Уште нема повеќе од 3-4 што се на 10 левел они прават договори, уште на нероден Петко капа му кројат.
За 3-4 дена ќе ти дадам билет да бегаш.Ауу јас сум во Јужна Србија али ќе ја снема уште малку, плус тоа земам плата 1,5 РСД дневно а лебот е 4,5 :pos2:
Леле, значи така било... Е како да најдам човек којшто ќе ми даде ист таков гифт?Пробај спореди а со други валути у монетари маркет колку оде.
Мењај ги со некој гифтовите неможиш насебе да ги искористиш.
Ќе одговори некој?
Потполно се согласувам со тебе јас не знам што толку брзата за еМакедонија кога за најмногу 2 недели ќе не снема од мапа.По 100ти пат: не преземајте никакви чекори за создавање на eMacedonia. Зошто не разбирате?
Не е работата само да се собереме 30 луѓе и да побараме од админите да ја воведат како држава.. прв проблем ќе биде тоа што ние ќе треба да ја создадеме цела индустрија (компании за храна, ресурси..). Ај што тоа ќе бара многу злато, ама работници од каде? Тоа не` носи до проблем број 2: увоз на работна сила, т.е. доброволна преселба Бугари, Унгарци и сл. кај нас, со што се отвора пат кон преземање на државата од нивна страна. Е тек после ќе се сликате
Ако немате трпение да чекате уште најмалку 4-5 месеци, подобро не се мешајте, туку играјте си за себе
Еве уште еден екстра совет: не трошете пари на куќи
+1 wellness на ден не вреди 4 gold (колку што најмалце ќе потрошите). Многу подобра и поевтина алтернатива е да се преселите во држава каде што има битки, па да накачите и wellness и XP. Чувајте го златото за понатаму, зошто ќе биде и те како потребно..
Види овде.
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1047541Леле, значи така било... Е како да најдам човек којшто ќе ми даде ист таков гифт?
Ако може да ми дадиш 1?Никако. Секој ден ти е дозволена само една посета на болница, после тоа може само да купуваш wellness packs (2 gold за 10 wellness).
Да се надоврзам на тоа погоре што го напишал Smert.. ако приметите дека не можете да одржувате wellness над 40, преселете се во држава во која има активни битки (и тоа во област со Q5 болница), тепајте се еднаш во било која битка и лечете се во болницата (+50 wellness). Ако поради било која причина сте преселени во точно таква земја, а немате 40+ wellness, побарајте помош преку подароци. Во моментов имам 2х Q2 gifts (+2 wellness секој од нив), така да ако некој заглавил, нека каже со време.
Ако може да ми дадиш 1?