Епицентар на задоволството

• Креатор на темата Креатор на темата rakometar
  • Време на започнување Време на започнување
Проблемот не е кожичката туку френулумот, имам доволно кожичка за главата да ми биди 80-90% покриена при флацидна состојба така што нема да ми се десензитизира.

Ако мене ме прашаш, френулумот (барем кај мене) е уствари најнеосетливиот дел и најмалце битен за задоволство, така да апсолутно ништо не си изгубил.

Мене ми е најосетлив билокој дел што е во уста.

Ама, логично нели, све таму е cluster of raw nerves, и секако одсекување парче со многу нервни завршетоци значи одзимање од задоволството.

Подуго ќе траеш барем.

Ете ти беља сега:eek:
Јас мислам не влијаат никако тие делови.... фреењоедсдкјдскафлум и ridнезнамтамушо
секако е убаво само сметам ако тие 50% шо ти викаш дека се најважни и оние 50% за кои јас мислам дека се најважни у сексот ако се спојат е лошо :D

Мене ми е најосетлив билокој дел што е во уста.

Ама, логично нели, све таму е cluster of raw nerves, и секако одсекување парче со многу нервни завршетоци значи одзимање од задоволството.

Подуго ќе траеш барем.

Mене не ми е проблем да изгубам мал дел од задоволството, не ми е проблем ако знам дека ја чувствувам таа сензација која што сите ја чувствуваат само со намален интензитет..., i can live with that... Проблемот ми е тоа дали голем дел од задоволството се одзема, и дали френулумот дава друг вид на сензација различен од главичката кој придонесува да уживаш максимално во текот на целиот однос а не само во оргазмот...

Што се однесува до нервните завршетоци во кожичката... Губиш нервни завршетоци да, губиш кожа која е осетлива, но нели таа кожа е осетлива на ист начин како што ти е осетлива и кожата на раката на пример? Сакам да кажам има нерви, ама дали тие нерви се сексуални нерви како тие во главата?
--- надополнето: 9 јануари 2014 во 19:28 ---
Ете ти беља сега:eek:
Јас мислам не влијаат никако тие делови.... фреењоедсдкјдскафлум и ridнезнамтамушо
секако е убаво само сметам ако тие 50% шо ти викаш дека се најважни и оние 50% за кои јас мислам дека се најважни у сексот ако се спојат е лошо :D

Ако немаш кур од каде знаеш?

Mене не ми е проблем да изгубам мал дел од задоволството, не ми е проблем ако знам дека ја чувствувам таа сензација која што сите ја чувствуваат само со намален интензитет..., i can live with that... Проблемот ми е тоа дали голем дел од задоволството се одзема, и дали френулумот дава друг вид на сензација различен од главичката кој придонесува да уживаш максимално во текот на целиот однос а не само во оргазмот...

Што се однесува до нервните завршетоци во кожичката... Губиш нервни завршетоци да, губиш кожа која е осетлива, но нели таа кожа е осетлива на ист начин како што ти е осетлива и кожата на раката на пример? Сакам да кажам има нерви, ама дали тие нерви се сексуални нерви како тие во главата?

Не е исто како кожата на раката, повеќе нервни завршетоци = поголема чувствителност. А таму има повеќе. Околу френулумот, лично кај мене има различна сензација, tickling sensation, и пример мене ми е поголема „точка“ неголи самата главичка. Генерално, губиш ако зафатот не е извршен како дете. Но не мора да значи, оралниот секс е микс од комбинации, а најмногу зависи од перформансите на девојката, некоја нема да знае да смукне правилно, да лижне правилно или недајбоже да грицне неправилно.. имал немал ти, она ако незнае да се понаша џабе, а ако знае, пак не претставува проблем затоа што ќе ти најде други точки што ќе те спобудалат.

А за пенетрација, мислам дека не прави разлика, барем јас не чувствувам поголем интензитет/задоволство на одредени точки него повеќе е wholesome feeling, штагод у предност си, како што реков, исто задоволство но подолготрајно.

Мое нестручно мислење.

Не е исто како кожата на раката, повеќе нервни завршетоци = поголема чувствителност. А таму има повеќе. Околу френулумот, лично кај мене има различна сензација, tickling sensation, и пример мене ми е поголема „точка“ неголи самата главичка. Генерално, губиш ако зафатот не е извршен како дете. Но не мора да значи, оралниот секс е микс од комбинации, а најмногу зависи од перформансите на девојката, некоја нема да знае да смукне правилно, да лижне правилно или недајбоже да грицне неправилно.. имал немал ти, она ако незнае да се понаша џабе, а ако знае, пак не претставува проблем затоа што ќе ти најде други точки што ќе те спобудалат.

А за пенетрација, мислам дека не прави разлика, барем јас не чувствувам поголем интензитет/задоволство на одредени точки него повеќе е wholesome feeling, штагод у предност си, како што реков, исто задоволство но подолготрајно.

Мое нестручно мислење.

Не мислев исто како кожата на раката во квантитативна смисла. На пример нервите не кожата на телото ни се специјализирани дa детектираат допир,ладно,топло...меѓутоа не се сексуални нерви и не можеш да свршиш триејќи си ја раката... Допирањето по телото бакнувањето и цел тој форплеј кој не ги вклучува гениталиите feels good на еротски начин и психички те возбудува но самото тоа не ги стимулира оние нерви задолжени за доживување на оргазам,не го предизвикува тој ејакулаторен рефлекс кој станува се поинтензивен што резултира со ејакулација и оргазам. Не знам дали таа чувствителност на кожичката и френулумот е таков тип на чувствителност кој придонесува кон постигнувањето на оргазмот, или пак е само чувствителност на допир која психички те возбудува (omg she's touching my cock). Me сфаќаш ли што сакам да кажам? Зборувам за ТИПОТ на нерви а не квантитетот, дали се тоа сексуални нерви? Пошто нели и на внатрешната страна на шаката ако нежно поминеш со прстот ќе осетиш tickling sensation.

Зошто мислиш дека губам ако зафатот не е извршен како дете?

А за пенетрација сум малку загрижен затоа што има група во САД која тврди дека the ridged band, оној прстен на врвот од кожичката содржи специјализирани нервни завршетоци кои детектираат тегнење и притисок кога тој прстен се шири и опушта при движење на кожата при пенетрација и за тоа тврдат дека е примарната ерогена зона на пенисот и од таму наводно идел најголем дел од задоволството заедно со френулумот, т.е. дека популарното мислење дека тие оргазмични чувства идат од главата е погрешно.

Има многу луѓе кои биле обрежани подоцна во животот кои тврдат дека задоволството не им се намалило, меѓутоа тие го задржале френулумот, што ме тера да мислам дека тој е главниот извор за задоволство...
Има и луѓе кои што не се обрежани но морале да го одстранат френулумот ради некои причини и тврдат дека задоволството им е скоро исто, меѓутоа тие го имаат својот ridged band...

Лично ти дали осеќаш дека the ridged band е нешто специјално осетлив сексуално?

Лично јас, пред циркумцизијата имав тесна кожа која тешко поминуваше преку главата па затоа мастурбирав со кожата преку глава, но на пример при капење кога ќе ја вадев главата не осеќав некоја посебна сензација на тоа место, нити френулумот ми беше нешто посебно осетлив...

Ме интересира од причина што имав парцијална циркумцизија (обрежување) заради тесна кожичка и воедно ми беше отстранет френулумот кој беше малку краток и го отежнуваше повлекувањето на кожичката. Затоа сум загрижен дека недостатокот на френулум ќе ми го намали многу чувството за време на секс и прашувам дали дава толку многу задоволство при секс или не губам многу?

Сериозно? Мислиш дека со отстранување на френулумот ќе ти се намали чувствителноста? Ај размисли па прашај :LOL:
Друго е парцијална или целосна циркумизација. Тука веќе ќе се намали.

Зошто по ѓаволите си дозволил да ти биде извршено обрежување? Фимоза и парафимоза се отстранува преку најобично истегнување за релативно подолг временски период. Или ''така кажал докторот''... :)
Отстранување на фремулум е во ред и нема никаква врска со осетливоста

Сериозно? Мислиш дека со отстранување на френулумот ќе ти се намали чувствителноста? Ај размисли па прашај :LOL:
Друго е парцијална или целосна циркумизација. Тука веќе ќе се намали.

Зошто по ѓаволите си дозволил да ти биде извршено обрежување? Фимоза и парафимоза се отстранува преку најобично истегнување за релативно подолг временски период. Или ''така кажал докторот''... :)
Отстранување на фремулум е во ред и нема никаква врска со осетливоста

Ко прво, долг период ја истегнував кожата под туш меѓутоа кожата не се опушташе доволно. Ко второ, не бев информиран за можноста од намалување на чувствителноста, а докторот беше прилично убедлив дека тоа е добро решение.

А ти малце да објасниш зошто мислиш дека со отстранување на френулумот не се намалува чувствителноста, а со циркумцизија (па и парцијална) се намалува?

Ко прво, долг период ја истегнував кожата под туш меѓутоа кожата не се опушташе доволно. Ко второ, не бев информиран за можноста од намалување на чувствителноста, а докторот беше прилично убедлив дека тоа е добро решение.

А ти малце да објасниш зошто мислиш дека со отстранување на френулумот не се намалува чувствителноста, а со циркумцизија (па и парцијална) се намалува?

Како бре може да се намали чувствителноста со отстранување на френулум? Ти знаеш ли што е френулум? Обична кожичка која единствено ја поврзува главата со foreskin-от. Кај некои е мала и не дозволува целосно да излезе главата па се отстранува. Не е битно дали ја имаш или немаш таа кожичка кога се работи за чувствителноста. ТЕбе не ти отстрануват дел од главата на пенисот.
Таква иста кожичка не се наоѓа само на пенисот. Истата ја имаш и под јазикот и исто кај некои луѓе е многу кратка па не можат да го исползат јазикот(толку од француски бакнеж...) па мора да се отстранува. Исто ко со пенисот. И, се губи ли осетливоста на јазикот :LOL:

Е сеа кога си обрежан, главата на алатот ти е цело време надвор и секако дека малку ќе се намали осетливоста. Не знам колку, не сум обрежан. Како и да е, чувствителноста пак е тука, само е намалена.

Не се тегне ''малку под туш'' туку секој ден по најмалку 10тина минути константно, еднаш дневно за парафимоза, а два пати дневно за фимоза. Процесот на ширење на кожата е ист со процесот на ширење на кожата кога човек се здебелува. Со тек на време кожата малку по малку ќе се рашири и ќе остане перманентно широка и со тоа нема веќе да имаш фимоза/парафимоза.

Добро да, функцијата му е иста како и френулумот на јазикот, меѓутоа не значи дека не содржи сексуално осетливи нерви... Ти не чувствуваш ништо во френулумот при секс?

Немам проблем со тоа дека главата ќе ми е цело време надвор, како што кажав, парцијална циркумцизија, имам доволно кожа да ја покривам главата 90%

Добро да, функцијата му е иста како и френулумот на јазикот, меѓутоа не значи дека не содржи сексуално осетливи нерви... Ти не чувствуваш ништо во френулумот при секс?

Немам проблем со тоа дека главата ќе ми е цело време надвор, како што кажав, парцијална циркумцизија, имам доволно кожа да ја покривам главата 90%

Во френулумот нема нервни завршетоци, едуцирај се...

Се десило, тоа е, нема враќање назад. Само си требало да истражуваш пред да донесеш одлука за обрежување.

Во френулумот нема нервни завршетоци, едуцирај се...

Се десило, тоа е, нема враќање назад. Само си требало да истражуваш пред да донесеш одлука за обрежување.

A ти уролог си или што? Ако немаше нервни завршетоци немаше да осеќам како ми го сечат и покрај локалната анестезија... А и погоре wot рече дека е осетлив при орална стимулација...

A ти уролог си или што? Ако немаше нервни завршетоци немаше да осеќам како ми го сечат и покрај локалната анестезија... А и погоре wot рече дека е осетлив при орална стимулација...

Ме мрзи да ја читам дискусијава. Тоа што ти го зборам е факт. Иди прашај уролог истото ќе ти го каже. Побарај на нет. Не биди смешен и параноичен.

Верувам дека би бил добар доктор, можеби го утнав факултетот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom