- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.581
- Поени од реакции
- 18.981
Prilicno jasni mi se rabotite meneима една поговорка северно од нас "Sto ne platis na mostu, platices na cupriji..." мислам добро ме разбираш што сакам да кажам

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Prilicno jasni mi se rabotite meneима една поговорка северно од нас "Sto ne platis na mostu, platices na cupriji..." мислам добро ме разбираш што сакам да кажам
![]()
НЕМА СТРУЈА ОД КИЧЕВО ДО ОХРИД ОТИ ДВА ДАЛНОВОДА ПАДНАЛЕ ОД МНОГУ СНЕГ - Сакам Да Кажам
Поради два паднати големи далновода во планинските и тешко пристапни предели, четвртина Македонија остана без струја. Нема струја од Кичево […]sdk.mk
Поради два паднати големи далновода во планинските и тешко пристапни предели, четвртина Македонија остана без струја. Нема струја од Кичево па до Охрид.
Според првичните информации што ги добивме од директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК) Стојанче Ангелов, проблемот е голем. Двата далновода паднале од многу снег кој интензивно врне на планините. Ангелов кажа дека подоцна ќе има повеќе информации за ситуацијата. Вели дека во моментов ни тој не може да каже колку ќе трае санирањето на далноводите.
Oд државниот преносен систем оператор МЕПСО потврдија дека се работи за испад на далеководите Вруток-Шпиље и Битола-Ресен. Велат дека екипи се на терен и состојбата ќе се нормализира за скоро. Поради дефектот, проблеми има и со мобилната телефонија и интернетот.
Охриѓани реагираат дека денес подолго време се без струја, добиле само на десетина минути и пак снемало.
Не знаев каде да ја постирам веста, затоа одлучив тукаМислам дека не во врска со темата, бидејки е сепак технички дефект.
Преку 100 илјади души во моментов немаат струја
Ова е резултат на години невложување во инфраструктура, некои ќе речат намерно за да се туркаат нечии бизнис интереси, а наштета на најголем дел мнозинство.Мислам дека не во врска со темата, бидејки е сепак технички дефект.
Ги жалам оние што се грејат на струја на времевоштедат струја... нека не поправаат едно месец дена и таман ќе дојде
se zalese prijatelot deka nemal struja denes, pa vidov vo tvojot post so e problemot i go tagirav
Не тестирет како ќе се понашаме ко ќе почнит кризава енергетска. Дно од држава по селава немат ни да имат едно 2-3 дена@Riddler koga ne znais kaj da ziveis be bacee![]()