Енергетска криза во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата stratUs
  • Време на започнување Време на започнување
Е сеа на другата страна се капиталистите во европа кои сакаат возот да го фатат и да покачат све можно и да удрат на профит.
Ронче, не се надругата страна, на истата страна се! Ситуацијата е "јебе луд збуњеног"
Исто ти е и со Мк, ги ставија командантите и нивните деца во МЕПСо и Дирекција за патишта, намерно прават глупости, крадат струја, намерно упаѓаат во спорови(патишта, автопатишта) за кои Мк ќе плати како волкот со кожинката, со цел да ја снема.
Бајдвеј, ако на оваа криза не улетаат нашите со Чебрен и Галиште еве на’! Има да летаат провизии за 50 генерации унапред.

еве ти го најголемиот кривец бафре, пологично е да ја бараш вината кај тие што го продаваат гасот него кај шваб:toe:
Прегледај го приврзокот 311500

Ах бе Рон. Исто како и темите за здравје, така и тука правиш грешка. Последиците ги сметате за причина. Нормално со тој начин на размислување, никогаш нема да се дојде до решенија, кои ќе имаат позитивни резултати. Напротив само полошо и полошо.

Гасот бил виновникот :rolleyes: .
Претходно изгледа Русија не ги интересирало профит, хуманитацирци биле, штом и претходно не ги шупчеле купувачите :toe:

Путин мора да им наредува на Газпром лично да ги зголемат испораките да падне цената.

За Путин прво имаш пишувано дека не чини (и со право), а сега го направи спасител на ЕУ. :lolzz::zver:

Според тебе, кај да е и Саудиецов ќе излезе со наредба, повеќе нафта да вадат. :cautious:

Озбилно сеа и текна да си играат енергетска криза и блекаути? :tapp::tapp:

@Saber Rider so 20 posto poskapuvanje koj kje bide vo pravo :D?
Inaku da ne gi mislite i energetskite kompanii, next week se sprema neso :)

Последно уредено:
Ах бе Рон. Исто како и темите за здравје, така и тука правиш грешка. Последиците ги сметате за причина. Нормално со тој начин на размислување, никогаш нема да се дојде до решенија, кои ќе имаат позитивни резултати. Напротив само полошо и полошо.

Гасот бил виновникот :rolleyes: .
Претходно изгледа Русија не ги интересирало профит, хуманитацирци биле, штом и претходно не ги шупчеле купувачите :toe:

За Путин прво имаш пишувано дека не чини (и со право), а сега го направи спасител на ЕУ. :lolzz::zver:

Според тебе, кај да е и Саудиецов ќе излезе со наредба, повеќе нафта да вадат. :cautious:

бафре, винава за кризата барај ја во Русија, а не кај Шваб. Шваб само купува струја да ги работи топланите и електраните. Тој што не му дава е крив, али ништо чудно Фуксов да му пишал нешто на @Бачето околу ова да прави диверзии тука на форумов и да ширите дезинформации.

бафре, винава за кризата барај ја во Русија, а не кај Шваб. Шваб само купува струја да ги работи топланите и електраните. Тој што не му дава е крив, али ништо чудно Фуксов да му пишал нешто на @Бачето околу ова да прави диверзии тука на форумов и да ширите дезинформации.
"Андреј Фурсов",;) но јас си имам свое мислење, доста ствари ги толкувам пред официјално, после време може и Хазин, Пјакин да го повторат моето мислење.
Страшно голем заокрет сакат да направат ЕУ фашистите, така или иначе далаверата не им иде, но во секој случај се во банкрот, Ковидот е како дежурен кривец, амнестија, а со еко фашизмот целенасочено го ускоруват процесот. Зашто како не важно, на ниско ниво, Меркел, Макрон немат поима што уствари прават, но има кој ги прави тие планови.
Путин и Си дури и не дојдоа лично кај овие геј мивки, по телемост им кажаа, во банкрот сте, таа инфлација е последица од падобрански пари што ги раздавате, така или иначе тој стар метод повеќе не работи, престанете и стегнете го кајшот.
Реално се прави девалвација на Еврото и Доларот, и тоа сериозна барем една нула се трга
За Америка, доларот така или иначе е приватна валута на приватна банка, сосема ќе исчезне, жалби за гаранциите кај акционерите на приватната ФЕД ;) ќе има Амеро, валута на САД, Канада, Австралија евентуално и Мексико.

Не сум во тек, што испадна на крај, ќе има рестрикции по саати, или пак поскапување?
Засега ништо, се надеваат цреповите на јаглен. Повеќе е озаконување на уште една пљачка на буџетот.

Не сум во тек, што испадна на крај, ќе има рестрикции по саати, или пак поскапување?
Nema da im restrikcii. Vladata kje gi pokrie zagubite na elem i mepso od budzet.
A poskapuvanje sekako bese planirano, ova krizava duri i dobro im dojde za da protnat povisok procent.
Kje vidime od ng kolku, moja procena 20 posto.

Nema da im restrikcii. Vladata kje gi pokrie zagubite na elem i mepso od budzet.
A poskapuvanje sekako bese planirano, ova krizava duri i dobro im dojde za da protnat povisok procent.
Kje vidime od ng kolku, moja procena 20 posto.
Значи грешките на учкарот пак ќе ги платиме ние :mad:

Значи грешките на учкарот пак ќе ги платиме ние :mad:
Dokolku ja trgneme vladata - ne veruvam na svoja raka deka rabotele, direktno odgovorni se po ovoj raspored : kovacevski, pa beslimovski pa uckarot na kraj. Uckarot/mepso e tehnicki najmalku kriv.

И струјата Х% да поефтини сеедно е, недостатокот кој фали ќе мора да го платиме од таму кај што го крадиме во моментов а тоа беше цифра од околу 30 милиона евра за прошлиот месец. Тие 30 милиона нема Зајо да ги плати од муртинската оранжерија туку ќе бидат платени од буџетот на РМ кој се полни главно од ДДВ и слични давачки. Тие 30 милиони наместо да се инвестираат во здравство, патишта или други инвестиции, поради неспособноста на Зајовци тие пари ги даваме на Европски земји кои не планираат само 2 недели во иднината кога се работи за најосновни животни потреби

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom