Емпаер Стејт Билдинг одбија да ѝ оддадат почит на Мајка Тереза

• Креатор на темата Креатор на темата експерт
  • Време на започнување Време на започнување
Види, кој ја прогласил за светица? Господ? а? или ти во мозокот твој? за што светица, што направила и што е тоа светица според тебе? Која ја прогласи папата јован павле? кој му дал такво овласстување? а бе достате со тие работи. и сега да не треба икона да купам од терезата и да барам од неа да ми ги прости гревовите, да ми дај пари и др. Таа е како и сите смртници кои самите не можат да се спасат и на кој Господ ќе му суди исто како и мене и тебе.

НЕ. господ не прогласува никого/никоја за светица. од каде ти е таа глупост? црквата канонизира светец, се со цел да служи како пример за другите верници. најчесто уникатни личности со високи морални вредности и еден вид добротворни моќи, кои имале силно влијание врз општеството и допираат до животот на другите, оние на кои најчесто им е потребна помош.

се друго што ти кажа е тотална глупост, обидувајќи се да прикажеш дека канонизирање во светец без "легитимитет" од "господ" е невалидно.
светците не простуваат гревови, и тука си во заблуда :)

единсвено што си погодил е дека и таа е смртник, впрочем како и сите светци.

како и да е одбивање да се оддаде почит само по себе е неубаво.

Види, кој ја прогласил за светица? Господ? а? или ти во мозокот твој? за што светица, што направила и што е тоа светица според тебе? Која ја прогласи папата јован павле? кој му дал такво овласстување? а бе достате со тие работи. и сега да не треба икона да купам од терезата и да барам од неа да ми ги прости гревовите, да ми дај пари и др. Таа е како и сите смртници кои самите не можат да се спасат и на кој Господ ќе му суди исто како и мене и тебе.
Luge kako tebe gi zalam... da bese Majka Tereza ziva ke ti pomognese nekako..

Luge kako tebe gi zalam... da bese Majka Tereza ziva ke ti pomognese nekako..

А зошто самата не си помогна?

Свати еднаш!!!!!!!!! ГОСПОД Е ТОЈ ШТО ПОМАГА////ТЕРЕЗА Е ДВЕ МЕТРА ПОД ЗЕМЈА И САМАТА НЕ СИ ПОМОГНА!!!!!!!!!

--- надополнето ---

НЕ. господ не прогласува никого/никоја за светица. од каде ти е таа глупост? црквата канонизира светец, се со цел да служи како пример за другите верници.

Кој му дал на црквата овластување за тоа? Господ? може линк за тоа?

Па зошто христијаните имаат икони дома со светци, му палата кандилце, организираат слави во нивно име, му се молат нив бидејќи тие после ќе му се молеле на Господ за нас - од ова има поголема грешка? (не сакам да се изразам со зборот глупост).

„Фала ти Господе и тебе свети илија“ - ова го имам слушано доста пати - дали знаеш што значи ова - ПЕКОЛ.

А зошто самата не си помогна?

Свати еднаш!!!!!!!!! ГОСПОД Е ТОЈ ШТО ПОМАГА////ТЕРЕЗА Е ДВЕ МЕТРА ПОД ЗЕМЈА И САМАТА НЕ СИ ПОМОГНА!!!!!!!!!

--- надополнето ---

Кој му дал на црквата овластување за тоа? Господ? може линк за тоа?

Па зошто христијаните имаат икони дома со светци, му палата кандилце, организираат слави во нивно име, му се молат нив бидејќи тие после ќе му се молеле на Господ за нас - од ова има поголема грешка? (не сакам да се изразам со зборот глупост).

„Фала ти Господе и тебе свети илија“ - ова го имам слушано доста пати - дали знаеш што значи ова - ПЕКОЛ.

Како господ ни помага кога ние живееме во свет во кој реално не постои господ?!
Ај не се трескај од земја.

Не мешајте светици и мајка тереза. Жената оставила белег врз светската хуманост и мисам дека е редно да и се оддаде почит. (више кога на кучињата им се оддало, па и за политички цели, зашто не и на неа)

црквата канонизира светец, се со цел да служи како пример за другите верници. најчесто уникатни личности со високи морални вредности и еден вид добротворни моќи, кои имале силно влијание врз општеството и допираат до животот на другите, оние на кои најчесто им е потребна помош.
Kako decata vo india a ne dojde nitu vo makedonija nitu vo albanija pa nitu vo kosovo da im pomogne na siromasnite.:kesa:

Kako decata vo india a ne dojde nitu vo makedonija nitu vo albanija pa nitu vo kosovo da im pomogne na siromasnite.:kesa:

Vo Albanija bese posle komunizmot zo Papata zaedno, komunistite ne ja sakaa pa nemozese da odi isto i za Makedonija ne bese pozelna. A patem receno vo indija siromastijata e pogolem problem odkolku kaj nas.. plus nejzinata misija bese odamna zapocnata vo Calcuta! Nisto ne postapila loso zenata!

A sto imas ti napraveno ili nekoj drug vo forumot za siromasnite ako do tolku se stavame vo pozicija da ja osudime Majka Tereza?

Vo Albanija bese posle komunizmot zo Papata zaedno, komunistite ne ja sakaa pa nemozese da odi isto i za Makedonija ne bese pozelna. A patem receno vo indija siromastijata e pogolem problem odkolku kaj nas.. plus nejzinata misija bese odamna zapocnata vo Calcuta! Nisto ne postapila loso zenata!

A sto imas ti napraveno ili nekoj drug vo forumot za siromasnite ako do tolku se stavame vo pozicija da ja osudime Majka Tereza?
TOCHNO TAKA,Majka Tereza go posveti svojot zhivot da im pomogne na siromashnite vo indija, koga sekoj chovek barem malku bi pomogal vo svojata okolina dobrovolno sigurno deka podobro bi sme zhiveele

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom