Електроника

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Ваква тема фали :)

Електронската музика е се позастапена помеѓу музичарите. Овде не мислам на класичните DJ или сетови. Мислам на бендови како Kraftwerk, Aphex Twin, Orbital, Chemical Brothers, Future Sound Of London...и многу други. Овде слободно можеме да ги додадеме и Анастасија, најмногу со нивниот албум Ноктурнал.

За Kraftwerk сите знаеме кои се и што имаа постигнато, пионери и цареви во електронската музика. Кога човек ќе се позамисли малку и кога ќе види дека имаат констурирано машини самите за да произзведат некој специфичен звук, ќе види дека тој звук кој претходно не бил слушнат никаде, морал да биде разработен и отсвирен претходно во нивната глава.

Еден од најголемите бендови овие години и еден од моите омилени бендови на полето на електронската музика се Future Sound Of London. Ги сметаат за Пинк Флојд на денешницата. Но со многу поразработен звук и голема театралност на нивните концерти. Концерти во кои можеш да се опуштиш и да те однесат далеку. Може да го доживеете звукот на електониката како никогаш порано.

Видов дека има многу луѓе на форумот кои се занимаваат со електронска музика, па се надевам на добра дискусија и дополнување на листата.

Значи, да направиме разлика меѓу диџеите и бендовите кои се занимаваат со електронска музика.
Само да не го сфатите ова како навреда или негирање на DJ. :wink:

има дј сет и дј сет

не мислам само на миксањето „во бит„...

има луѓе шо ги користат плочите и разни софт/хард веар само како „ноти„ и прирачни алатки, и компонираат СИМФОНИИ :wink:

иначе, сето то шо спомна пљус Жан Мишел Жар, Вангелис и е хе хеееј

електронската музика е мојата втора младост :fly1:

како можев...

Андерворлд :cuc:
Масив Атек :msc3:
-----------------------------------------------------------------------------------

Продиџи

на едно место прочитав дека Продиџи се електроника, или???

не се продиџи електроника, туку имаат доста убава електронска музика направено :wink:

зато стојат кај мене во листата

Електроника....... :roll: :roll: :roll:

Не поштуем........ :ne:

Гижо напиша:
на едно место прочитав дека Продиџи се електроника, или???

да бе
Продиџи, Urchin (Adrian Smith, гитаристот од Мејден), и Крафтверк се мај фејворитс

Mesaja напиша:

:devil2: :viol1: :devil2: :viol1: :devil2: :viol1: :devil2: :viol1: :devil2:

ај нека е простуем јас....

:hey1: :fly1: :hey1: :fly1: :hey1: :fly1:

знаес, металот не е цар на светот :pos:

Conquer of paradise od vangelis i Barbers adagio for strings mi se himni na mojot zivot.

Paul Van Dyk
Tiesto
Paul Oakenfold
Underworld yeah.... :hey3: :msc3: :hey3: :msc3:
Astral projection
Ian Van Dhal
Cosmonova
Sasha...ne mi teknuva drugi vo momentot ama poveke gi ima. :D

Ај не мрчи......
Едноставно не ми се свиѓа електрониката......
Ништо лошо не реков за електрониката а ти одма ми се нафрлаш.....металот ваков....металот таков......
Седи мирен и уживај......слушај си она што сакаш и не јади трици за нешто што не слушаш......

Mesaja напиша:

работа на вкус

мене не ми смета шо има луѓе кои не сакаат електроника (електронска музика)

дури не зборат ко еден мој другар „електронската музика нема душа„, е ок, а ако се толку ограничени да ОМАЛОВАЖУВААТ музиката која од многу денешни критичари е наречена „Класика на Денешницата„ (за минимал, детроит и неколку други правци во техното...), тогаш нека кршат глата :zid:

И јас бев многу настроен против електрониката на почетокот. А тоа беше одамна богами.
Но кога ми паднаа во раце Future Sound of London, Laika, Orbital...
Потоа дојде на ред Aphex Twin и уште многу многу добри бендови кои едноставно прават уметност од електронските звуци.

Orb, Orbital, и секако FSOL се :msc3: :hey3: :msc2: :msc1:

и Лајбах до некаде :wink:

фала шо ме потсети

афекс...

закон :!: диџиридуууууу :tra:

Serdarot напиша:
Orb, Orbital, и секако FSOL се :msc3: :hey3: :msc2: :msc1:

и Лајбах до некаде :wink:

фала шо ме потсети

афекс...

закон :!: диџиридуууууу :tra:

да не го имаш последниот албум од FSOL Сердарот?
THE AMORPHOUS ANDROGYNOUS - ALICE IN ULTRALAND

Јас секогаш страдам за некој албум од некој бенд, таква ми е среќата:)

Уште тој албум ми фали од нив. Па ако налеташ на него во Дојч, кажи ми да го нарачувам :wink:

humanoid напиша:
да не го имаш последниот албум од FSOL Сердарот?
THE AMORPHOUS ANDROGYNOUS - ALICE IN ULTRALAND

Уште тој албум ми фали од нив. Па ако налеташ на него во Дојч, кажи ми да го нарачувам :wink:

не, го немам :oops:

слабо купувам плочи во последно време :zid: , а промо добивам претежно хард техно, нешо електро (Anhony Rother изданија, Gigolo и слични лејбели..), ама најчесто „мали„ лејбели :oops: и од коа се преселив од интергрув воопшто не добивам поќе :twisted:

една од ретките (ама па и најдрагите :pos: ) „мејџр лејбл„ промос шо ги иам добиено е Chemical Brothers - Leave Home, Underworld rmxs (Virgin, Freestyle Dust, CHEMSTXDJ1) :viol1: :msc3: :hey3:

ама посекако сум со план да одам деновиве да ѕирнам шо има ново по продавници, можам да „иам на мукает„...

цеде?

плоча?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom