Elder Scrolls V: Skyrim

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Криво ми е кога ќе видам на Zamunda дека NFS The Run е повеќе симната од Skyrim

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И многу фанови на 101 со спојлери. Очекувано е тоа во околинава да биде повеќе популарно.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Вчера конечно си купив коњ, е сега одам по некој квест и коњот го оставам надвор? После треба да се враќам назад по коњот има има некој налчин да дојди по мене :)
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 11:47 ---
А и таа што е типката што ти ја даваат да ти помага откако ќе го отепаш првиот змеј, не се качува на коњ. Голем минус тоа, баш сакав да ја носам на кафе некаде :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Нека не ти биде криво, види на Steam која е најпродавана и најиграна игра во последниов период. Можеби ја нема NFS на Steam па не може да се врши директна споредба меѓу нив две, ама фактот дека MW 3 (која нели рушеше рекорди) заостанува далеку зад Skyrim зборува многу. Која игра е повеќе симнувана од пиратски сајтови не е никаков фактор, битно е која ќе продаде најмногу.

http://store.steampowered.com/ (и клик на Top Sellers)
http://store.steampowered.com/stats/

K

Khabs Staadnau

Гостин
Во sneak има perk за намалување на звукот кога се носи heavy armor за 50 посто,и баш таков оклоп ме спасува сега кога сум на квестот за да го земам dragon claw.Штета што не можам да стелтувам кај натприродни суштества(во овој случај драгури ли се викаат).

Се мислам да билдам деструктивна магија,само доволно за да ме спаси кога сум во небрано.

Инаку ми се јавува проблем-користам огнен спел и во dragon claw квестот најдов свиток за fire ball.И кога се најдов да се тепам со пајакот ја фрлам магијата и после не ми дава да фрлам огнени магии.Си помислив да не е грешка што го ставив свитокот во фаворити па го повлеков од таму,ама пак ништо.
Ми се има случувано истото со shouts. Обично кога ги reequip-увам го снемува проблемот.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Стигнав до мисијата A cornered Rat ама неможам да ја отворам вратата на Esbern.Најверојатно е некој баг ама незнам што да правам како да го поправам?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе низ мапава ми летаат змејови. Си кружат онака без везе. Амбентален момент се тие или може да се убијат?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Абе низ мапава ми летаат змејови. Си кружат онака без везе. Амбентален момент се тие или може да се убијат?
Може да се убијат, и мораш да ги убиваш за да има ја земаш душата "Dragon Soul". Со тоа после можеш да го искористуваш за "Shouts", односно магии кој ги имаш само ти, т.е. секој Dragonborn

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Мене ме нападна еден додека одев за Riften.Ваљда си летаат слободно.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Стигнав до мисијата A cornered Rat ама неможам да ја отворам вратата на Esbern.Најверојатно е некој баг ама незнам што да правам како да го поправам?
Ти треба fix. Отпакувај го во Data папката (треба да биде Data/sounds/...).

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ја играм малу по малу играва зошто не сум навикнат на вакви игри ама изгледа ме каснало вампир зашто ми пишува „you feel weaker as the sun rises“ и во Активе Спелс ми пишува нешто -25 % за нешто. Што треба ова да значи? :D

K

Khabs Staadnau

Гостин
Може да се убијат, и мораш да ги убиваш за да има ја земаш душата "Dragon Soul". Со тоа после можеш да го искористуваш за "Shouts", односно магии кој ги имаш само ти, т.е. секој Dragonborn
И уште плејада ликови како Greybeards,рандом фаци низ Skyrim и суштества како Draugr. Фората е дека Thu'um се учи, али само Dovahkiin може да го добие знаењето директно преку апсорпција на душата на змејот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ја играм малу по малу играва зошто не сум навикнат на вакви игри ама изгледа ме каснало вампир зашто ми пишува „you feel weaker as the sun rises“ и во Активе Спелс ми пишува нешто -25 % за нешто. Што треба ова да значи? :D
It's a filthy world out there and every time you do battle with some nasty beast, there's a chance you may catch something from it. Each time you are hit by these enemies, there is generally a 5-10% chance that you contract the disease they carry. Of course, if you have abilities given to you by your race or by the equipment you carry that increase your disease resistance, this chance will be lessened.

http://wikicheats.gametrailers.com/Elder_Scrolls_V:_Skyrim_-_PC_PS3_XB360/Diseases

И да, моеш да станеш вампир или werewolf apparently :D

Kajgana Shop

На врв Bottom