Elden Ring

• Креатор на темата Креатор на темата iceiceice
  • Време на започнување Време на започнување
Ednostavno nekoi bosovi se tolku spamani so copy paste sho e voopsto ne zabavno da se machis.
Na primer imas vo eden dungeon 3 bob frizura kristali sho prskaat scarlet rot. Eden ide po tebe so kopje, eden ti prska spelovi i eden bumeranzi. Prostor za manevriranje - puves mesto.
Ne spirit summon, i player summon treba za ova.

Прави Солс ветерани не користат помош. :rolleyes:
Деј соло д босес асес. :pos:

Мултиплеерот слабо. Заглавен сум на бос кој е можеби најтешкиот што сум го видел до сега во сите игри и реков ај ќе пробам со друг играч. Во секое време има по 4-5 знаци пред босот, на сите анејбл ту самон :mad:
Автоматски споено мислење:

Мултиплеерот слабо. Заглавен сум на бос кој е можеби најтешкиот што сум го видел до сега во сите игри и реков ај ќе пробам со друг играч. Во секое време има по 4-5 знаци пред босот, на сите анејбл ту самон :mad:
Прв обид после постов, успеав. Не се опишува среќата која ја осетив :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Траеше секунда и пол. Босот има втора фаза, ми требаа триесетина обиди за да ја откријам :pos:

:place:

Последно уредено:
Јас пошо со години играм офлајн никад не сум пробал мултиплеер, никад! Не знам ни како функционираат ајтемите за summoning. Обично земав ајтем и штом видам во опис „мултиплеер„ веднаш ми е во заборав листа.

Но и NPC summoning многу ретко користев. Се дешаваше кај одредени тешки босови да повикам NPC кога ќе осетев дека сетапот ми е во опасност ( :LOL: ) ќе се обидев 2-3 пати со NPC-то... ќе ми го убиеја и накрај секогаш сам ги завршував босовите.

Искрено малку ми е криво што не го пробав мултиплеерот. Знам дека имам и сега прилика но некако не се осеќам сигурен, се осеќам како задњи нубац :unsure:
А и ме нервираат онлајн играчи морам да признаам.

Деј соло д босес асес
Бат ин д фрст трти атемптс - д босес бoлс.

Последно уредено:
Ne be 6 pati ke se macham na kamenata macka
Трај хард ако треба и недела ќе потроши .
:gjavol:

Јас пошо со години играм офлајн никад не сум пробал мултиплеер, никад! Не знам ни како функционираат ајтемите за summoning. Обично земав ајтем и штом видам во опис „мултиплеер„ веднаш ми е во заборав листа.

Но и NPC summoning многу ретко користев. Се дешаваше кај одредени тешки босови да повикам NPC кога ќе осетев дека сетапот ми е во опасност ( :LOL: ) ќе се обидев 2-3 пати со NPC-то... ќе ми го убиеја и накрај секогаш сам ги завршував босовите.

Искрено малку ми е криво што не го пробав мултиплеерот. Знам дека имам и сега прилика но некако не се осеќам сигурен, се осеќам како задњи нубац :unsure:
А и ме нервираат онлајн играчи морам да признаам.

Бат ин д фрст трти атемптс - д босес бoлс.
Квитер!!! :kezec:

Последно уредено:
Трај хард ако треба и недела ќе потроши .
:gjavol:
Abe bossot e najlesen u cela igra, ama repetitiven e. Sigurno 5 pati go najdov u katakombi.
Veke koga ednas sum go pobedila sigurno i drugite pati ke go pobedam.

Za main bossovi ne koristam summoning.

Stignav do Loretta. Da ne se zalime samo od bossovi koga mozebi ne praeme nesto ko so treba, pa da prodiskutirame moite nubski vestini. :icon_mrgr:

Sto treba da smenam?

Prvo armor sto nosam staiv deka najvise brani od magic, e sega moze gubam na primanje actual fizicki damage no nikogas ne go ukapirav toj trade.

Isto mislam deka sum mozebi under level?
Prvo mnogu malce damage pravam.
Vtoro mnogu malku health imam izgleda.
Dodge mislam sum ok.

Imam stignato do 25% od health na bossot pa ne znam dali da se zainatam i da pushnam.

Obicno 20% mi e nekade granica za da znam dali sum za tamu ili ne.

Prifakam ismevanje. :icon_mrgr:

Stignav do Loretta. Da ne se zalime samo od bossovi koga mozebi ne praeme nesto ko so treba, pa da prodiskutirame moite nubski vestini. :icon_mrgr:

Sto treba da smenam?

Prvo armor sto nosam staiv deka najvise brani od magic, e sega moze gubam na primanje actual fizicki damage no nikogas ne go ukapirav toj trade.

Isto mislam deka sum mozebi under level?
Prvo mnogu malce damage pravam.
Vtoro mnogu malku health imam izgleda.
Dodge mislam sum ok.

Imam stignato do 25% od health na bossot pa ne znam dali da se zainatam i da pushnam.

Obicno 20% mi e nekade granica za da znam dali sum za tamu ili ne.

Prifakam ismevanje. :icon_mrgr:

Ме испојла али нема везе, да ѕирнам нешо не е на одмет. :icon_mrgr:

Правиш релативно малку штета, но како што приметив машала босов има голем хелтбар.
А од друга страна па примаш многу физикал бе друже, те реза со еден удар, 50+% штета ти прави. За мене то е неприфатливо.
Јас би одел тухендед, без штит и со повеќе физикал дифенс (ако имаш). Пошо гледам секако ролаш а не блокираш.
Босов има сличен мувсет како коњаникот на стартот -.-
Проблемот е што има многу сила (кајнд оф лајк Мидир), нападите ми изгледаат прилично даџабл :toe:

Ме испојла али нема везе, да ѕирнам нешо не е на одмет. :icon_mrgr:

Правиш релативно малку штета, но како што приметив машала босов има голем хелтбар.
А од друга страна па примаш многу физикал бе друже, те реза со еден удар, 50+% штета ти прави. За мене то е неприфатливо.
Јас би одел тухендед, без штит и со повеќе физикал дифенс (ако имаш). Пошо гледам секако ролаш а не блокираш.
Босов има сличен мувсет како коњаникот на стартот -.-
Проблемот е што има многу сила (кајнд оф лајк Мидир), нападите ми изгледаат прилично даџабл :toe:

Tuka ne ti davaat konj a te mavaat od konj. Malce taste of our own medicine koga gi kosime od konjot.

Ne go koristam stitot no go zemav poso golemata magic strela ne mozam da ja dodgenam sekogas a zima mnogu. 2 pati ja pukna na klipot ednas u stit ednas dodge.

Definitivno mi fali health ali mnogu vreme ne progresirav i samo setav i istrazuvav i sega koga pocnav bosovi se gleda kaj treba da ulozam so leveliranjeto.

Ova e mid game taka? Mislam deka long overdue za nesto seriozno, kade bez magii, specijalni oruzja, summons sum kinisal i jas ne znam.

Ali ja obozavam igrata za sega. Nekoi bitki se mnogu cinematic.

Tuka ne ti davaat konj a te mavaat od konj. Malce taste of our own medicine koga gi kosime od konjot.

Ne go koristam stitot no go zemav poso golemata magic strela ne mozam da ja dodgenam sekogas a zima mnogu. 2 pati ja pukna na klipot ednas u stit ednas dodge.

Definitivno mi fali health ali mnogu vreme ne progresirav i samo setav i istrazuvav i sega koga pocnav bosovi se gleda kaj treba da ulozam so leveliranjeto.

Ova e mid game taka? Mislam deka long overdue za nesto seriozno, kade bez magii, specijalni oruzja, summons sum kinisal i jas ne znam.

Ali ja obozavam igrata za sega. Nekoi bitki se mnogu cinematic.
Кој левел си и колку саати имаш?

Кој левел си и колку саати имаш?

37 level i 37 saati.
Spodelete site za da znaeme koj kade e. :icon_mrgr:

Saatite ne se tocni, mnogu ostavam kontroler in game pa idam rucam, iskacam itn.

PS tehnicki Godrick ne go soboriv od prva, testirav armor pred prv pat da vlezam i fatrollav i odma me ubi bez da go mavnam ednas. Vtoriot pat bese koga go kutnav sto za mene sekogas ke ostane

Godrick od prva :icon_mrgr:

Saatite ne se tocni, mnogu ostavam kontroler in game pa idam rucam
:LOL:
PS tehnicki Godrick ne go soboriv od prva, testirav armor pred prv pat da vlezam i fatrollav i odma me ubi bez da go mavnam ednas. Vtoriot pat bese koga go kutnav sto za mene sekogas ke ostane

Godrick od prva :icon_mrgr:
Годрик ти е од прва, без гајле. Штом си тестирал а не си се екшли тепал тогаш не се рачуна :)

Иначе јас сум лвл 35 со 18 саати.
Мислам дека си андерлевелд а бит, пошо си далеку повнатре навлезен во играва од мене.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom