Elden Ring

• Креатор на темата Креатор на темата iceiceice
  • Време на започнување Време на започнување
Има фаст травел. :D
Ама прво треба да ги откриеш. :ROFLMAO:
Знам. Кољам па левелувам. Ако не ме искољат у меѓувреме.
Автоматски споено мислење:

A да, дали инвестирањето во стрели е паметна стратегија?

Wow jas bev epten izgoren za samuraiot, ali quess what... ne sakav sa si go sjebam filingot I da mislam deka igram nekoja Sekiro 2, sakav da bidam vo vibe deka igram DS I ja odbrav najDS klasata - Vagabound :kuracc:

A bev vo strasna dilema tbh. Se dumav dali prisoner ili tank... Sakav da gi probam magiite ali sepak si rekov ahh fuck this zemaj tenkot.

Wow jas bev epten izgoren za samuraiot, ali quess what... ne sakav sa si go sjebam filingot I da mislam deka igram nekoja Sekiro 2, sakav da bidam vo vibe deka igram DS I ja odbrav najDS klasata - Vagabound :kuracc:

A bev vo strasna dilema tbh. Se dumav dali prisoner ili tank... Sakav sa gi probam magiite ali sepak si rekov ahh fuck this zemaj tenkot.
Одбрав оти имаше лак и стрела за чизовање, а немаше катастрофа стетови за блиска борба. Ако научив било што е дека чизовањето е изводлива стратегија оти мијазаки.

Одбрав оти имаше лак и стрела за чизовање, а немаше катастрофа стетови за блиска борба. Ако научив било што е дека чизовањето е изводлива стратегија оти мијазаки.
Да и јас сакав стрела или спел, али како што реков... имав некоја очајна потреба да си направам филм дека играм нова ДС :)

Se toa ok, si mlatev ja starno kripovi ama padnav u zamka i me transportirase u nekoja pestera gore desno kade se 3 4 pati pojaki od tie so trebase starno da gi mavam. Caleid i Selia izmegu i swamps pod mene.

Uste da vidam i kako se levelira i top. :icon_mrgr:

Edit: IMA FAST TRAVEL OD START?
И мене таму ме транспортираше во првиот саат, ама во пештерата не ми даваше да направам фаст травел, па трчав како луд за да излезам и да најдам сајт оф грејс. Кога веќе излегов од пештерата и можев да го користам коњот, отидов и да ја земам мапата за таа област, да си ја имам отворено. Ама не се враќам таму наскоро. Изглед како ептен језива област :D

Фаст травел можеш скоро од секаде да направиш во било кое време до било кој сајт оф грејс. Одлично е тоа.

Хинт: дабл џампот на коњот многу помага во истражување на места кај што не можеш да влезеш, посебно рушевини со малце повисок ѕид.

Да и јас сакав стрела или спел, али како што реков... имав некоја очајна потреба да си направам филм дека играм нова ДС :)
Мислам дека како билд е најдобар во оригиналниот Demons Souls.

Последно уредено:
A да, дали инвестирањето во стрели е паметна стратегија?

Mora da ubieme shitload of eagles and pigeons.

A bev vo strasna dilema tbh. Se dumav dali prisoner ili tank... Sakav da gi probam magiite ali sepak si rekov ahh fuck this zemaj tenkot.

Jas probuvam da izbegam od klasicniot tenkaski mindset, poso bloodborne/sekiro mi bea epten refreshment, ne sakav vagabond klasika. Ako igras brzo ili bez stit kaj nekoi bosovi ke imas extra skill sto drasticno moze da pomognat otkolku samo tenk u arsenalot.

Inace samuraiot mi stoi OP sega koga sum vo normalna oblast. Da ne se zaebav so magic u demons sea ke izberev magic oti otvoren svet i borbite bi bile pootvoreni pa super mislam deka ke bese magic.

И мене таму ме транспортираше во првиот саат, ама во пештерата не ми даваше да направам фаст травел, па трчав како луд за да излезам и да најдам сајт оф грејс. Кога веќе излегов од пештерата и можев да го користам коњот, отидов и да ја земам мапата за таа област, да си ја имам отворено. Ама не се враќам таму наскоро. Изглед како ептен језива област :D

Фаст травел можеш скоро од секаде да направиш во било кое време до било кој сајт оф грејс. Одлично е тоа.

Pesterata definitivno e za ponatamu.

Sega koga pocnav pak vo limegrave ili kako i da e definitivno se vklopiv. Konjot, leveliranje... Ubiv 2 bosovi, beast nesto i mackata statuetka, mora da kazam prilicno lesno od obid dva.

Uchigatana ne e zaebancija, plus bow and arrows, stit za parry mozda ke se najde i mnogu skrolanje. Definitivno ke guram bez stit za sega

Ali da, me mava ghost of tsushima vibe ponekogas, ngl.

Дали е ефикасно како Samurai да играм со Uchigatana-та од почеток до крај и да ја надоградувам?

Или ќе треба да сменам оружје со тек на време и да не трошам smithing stones на Uchigatana?

Лаик сум во Souls игри, али ќе ја фатам сериозно оваа па послем и другите.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Jas probuvam da izbegam od klasicniot tenkaski mindset, poso bloodborne/sekiro mi bea epten refreshment, ne sakav vagabond klasika.
Iskreno mi se dopagase armorot i sakav so halbed da igram na start.
A svesen bev deka ke imam fat roll i ke izgledam stiff af.
Poigrav nekoe vreme so stit i svord, pa go frliv stitot poso ne odese vo kombinacija so halberdot...

Ne e strasno, ke lociram poeni postepeno i ke koregiram vo zavisnost od stilot so koj ke prodolzam ponatamu.

Ne. Ako planiras i drugite podobro odi barem od Demon Souls prvo pa DS3...
Ajde kecot/dvojkata i ne mora, epten tortura za oci ke vi e znam :icon_mrgr:
Ama pretenzija za soboruvanje na cela fransiza so start od Elden Ring... vozmozno no tesko.

Znam deka i obratniot redosled e tezok poso sakas da si aktuelen, no ako si hardcore gamer i ako uspees da gi "pretrcas" soodvetno mislam deka e popametno.
"Popametno" ako si tip kako mene koj ne saka bilo kakov downgrade, a novice gamer mnogu verojatno deka ke najdi downgrade so jump od Elden RIng vo DS3 (da ne zboruvame za 1 i 2). Ja ubiva voljata poso veke imas novi igri koi izleguvaat a ti treba da se vrakas na misija 5+ godini vo minatoto, poso si imal zelba da ja kompletiras fransizata.

Последно уредено:
Лакот како што гледам ОП е на Елдер ринг ќе има бајаги рејнџ билдови.
Барем оние што ќе го усовшат фри ејм. :D

Дали е ефикасно како Samurai да играм со Uchigatana-та од почеток до крај и да ја надоградувам?

Или ќе треба да сменам оружје со тек на време и да не трошам smithing stones на Uchigatana?
Ќе имаш доста материјал за апгрејд така да не се замарај за надоградување.

Последно уредено:

Ако ти одговара оружјето, прај си апгрејд и не се замарај многу затоа што има милион опции. Јас уште во тестот се навикнав убаво на твинблејдот кој се гледа на сликата што ставив и сега пак си го најдов и си играм со тој. Тек кога го апгрејдирав на +4 ми прави демиџ како еден друг што го најдов рано, ама па тој е тежок и спор меч, а ич не ми одговара тој стил, сакам побрзо.

Me натепа и изнервира NPC инвејдер со некој запален боздоган.
Скоро го победив еднашка. Сакам да потенцирам дека некои механики се различни(смалени хитбоксови) ама некои заради тоа се многу по џенк.

Me натепа и изнервира NPC инвејдер со некој запален боздоган.
Скоро го победив еднашка. Сакам да потенцирам дека некои механики се различни(смалени хитбоксови) ама некои заради тоа се многу по џенк.
Заради лагот у тројката, ако имаш лаг тешко да изгубиш пвп.

Koga ke mozete, od Agheel Lake North odete desno ima reka, padnete vo nea, i istrazete detalno.
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom