Ел Класико: Барселона - Реал Мадрид 29.11.2010

• Креатор на темата Креатор на темата Iceboy
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    307
Статус
Затворена за нови мислења.
najverojatno ke go nema iguain,osven ako ne e nekoja zamka od murinjo
spored marca na negovo mesto trebe da bide benzema ili lass,taka sto lass ke igra so alonso i khedira,a vo napadot ozil ronaldo i di maria

Денес што и да правев мислите ми беа кај Барса....на колокфиум,во кафич...во сендвичара...дома..ама секаде не можам да се концентрирам...сега треба на тренинг да одам,но само со телото ќе бидам таму хах :)

VISCA EL BARCA!

Нема да должам многу, НАПРЕД БАРСА... Се надевам ќе ги утепате "Кралевите"

Нема да должам многу, НАПРЕД БАРСА... Се надевам ќе ги утепате "Кралевите"

Ај нека ве Крунисаат денес Кралевите со еден - два гола и да ве пуштат да го чистите оџако :) ......... HALLA MADRID

Денес што и да правев мислите ми беа кај Барса....на колокфиум,во кафич...во сендвичара...дома..ама секаде не можам да се концентрирам...сега треба на тренинг да одам,но само со телото ќе бидам таму хах :)

За малце ќе помислев дека за женска збориш. :tv:

За разлика од другите нема да предвидувам резултат, со трезвена глава ќе речам дека очекувам многу тежок натпревар. Реал лани беше силен тим што со тешки маки го добивме на Кампот, Реал годинава е уште посилен тим. Нема да ме изненади резултатот, каков и да е - и Барса да победи, но исто така и Реал да победи на Кампот, нешто што се нема случено доста долго време. Нерешен резултат е можеби и најверојатната опција.
Обично проценката ја давам во првите 10 минути за тоа како Барса ќе игра. Доколку тргнат мотивирани како против Арсенал на Емиратите лани, доколку ја задржат топката во нозе и завладеат со неа, знам дека шансите за победа се големи. Против било кој тим би било речиси сигурно, но не и против Мурињо. Многу зависи од тоа како ќе пристапи Реал - отворено или ќе чека контри. Првата опција многу повеќе и одговара на Барса, втората е тесно поврзана со фортуната и ефикасноста во тие малку шанси што ќе се укажат.
За дуели помеѓу играчите, секако дека Меси против Роналдо е најекспониран, но според мене многу повеќе ќе зависи од играчите од средината како Чави, Иниеста, Бускетс и на другата страна Озил, Алонсо, Кедира. Очекувам Чави повторно да блесне како на претходните Ел Класика иако сезонава има многу проблеми со повредите. Тој е алката што одлучува дали Барса ќе одигра добро или лошо. Секако дека Барса може да победи и без него, и без Меси, и Реал може да победи без Роналдо или било кој друг, но во Ел Класико тоа е голем хендикеп, и секако формата на секој играч поединечно ќе влијае на крајниот резултат.
Да не филозофирам многу, со среќа и на двата тима и нека победи подобриот. Се надевам на возбудливо Ел Класико (за нас фановите тоа секогаш е) исполнето со многу голови, и исто така се надевам на фер судење. Па, уживајте народе :)

Тежок натпревар во кој би сакал Реал да биди победник али ќе видиме на крајот..Со среќа позз :pipi:

Незнам дали некој пратеше Алфа пред 5-10 мин,ама тој спикерот рече Ел Класико во живо од 21:45 часот.WTF?

nejkam da mi se smeete, ne sum mnogu po fudbalot, samo sakam da prasam, od kolku igraat i na koja programa ke gi ima?

nejkam da mi se smeete, ne sum mnogu po fudbalot, samo sakam da prasam, od kolku igraat i na koja programa ke gi ima?

21:00 Мислам на Алфа ТВ... во живо.... Рај за секој кој знае барем малце шо е Фудбал ... :)

Од 21ч на Алфа

Се очекува да биде натпревар кој ќе го гледаат над 500 милиони гледачи во светот.

Шо е ова 30 гласа водиме, а нагости играме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom