ЕКТС-Дипломирaн дебил

• Креатор на темата Креатор на темата Zona Pelucida
  • Време на започнување Време на започнување
Да не имаше сабајлево пробен колоквиум Социологија чим си се уверил? :icon_lol: Математиката е најглупиот материјал за Економски Факултет, ни камати, ни банкарски материјал ни ништо.Никаква основа немавме од средно, сите гимназијалци исположија зш кај нив го имаше истиот материјал, а ние во средно економско шо бевме се позадржавме малку.Шо ќе ти се изводи во сметководство, увоз-извоз, дистрибуција итн., итн.
Европска економска интеграција и Економика на ЕУ можат во еден предмет, скоро се е истото повторено.
Статистика и Квантитативни :tapp: Кај ќе најме практична примена ?
За пракса да не зборам.И добро викаш, не е само ПП.ЕКТС квалитет жими Ставре.
Хахах имав пробен да ама пред врата стигнав и се вратив. Ај шо немав научено салам ама и ме мрзеше да пишувам. На крај се попишманив за тоа ама касно. Сигурно ќе ќарев ако одев ама тоа е :tapp:
Во секој случај спремен е Љупчо. Засега само него и Никола (прв семестар) ги разбирам што сакаат да кажат. Ама јебига Платон и Аристотел мене не ми требаат нити ќе ми требаат некогаш. Математика се уверив. Затоа и ти пишав погоре............после ова денес ај шо ќе биди тешко да се положи дури и римпапа да дојди ама и за џабе ми е ова бе.......баш правев муабет со разни директоришта па овие глупости синуси косинуси никад не им требале нити ќе им требаат. Па сега рачунај............. многу безврска материјал. Ај во средно се тешевме со: "На факултет нема вака да има таму само она што треба ќе се учи" итн....... ете дојде факултет и пак исто срање. Е затоа нема никогаш држава да бидиме. Америве да ги прашаш не знаат претседател кој им е нити пак знаат во кој град живеат ама или одма ќе најдат работа или ако учат учат само она што им треба (ова второво моја претпоставка). Ние нити работа имаме нити пак ќе научиме нешто овде. Само го полниме мозокот со глупости кои никогаш нема да ни требаат а она важното курле ќе го учи. Па уште министеров кога ќе го видам како реформи ќе воведувал :pos::pos: Како прво повеќе личи на водител на некој квиз неголи на министер настрана другото

Ме интересира кое е вашето мислење за ЕКТС образовниот систем?Мене искрено не ми се допаѓа ништо во врска со овој кадар,врска нема со Европа,врска нема со образование,бетер од забавиште е.Учам само за колоквиум,а утре кога ќе ме прашаат ја појма неам ни кај сум не па да знам што сум учела.
Како што кажа една моја професорка,овој систем е направен да излезете неспособни и никогаш на мене нема да ми бидете конкуренти!
Не сакам никој да навредам но да ги тргнам на страна правен,економски,филолошки и тако даље,што е со хуманите факултети,медицина,стоматологија,ветерина па и психијатрија,некој ден животот ќе ми падне во рацете на некој ,,аматер'',што појма нема ни бубрег кај е.Ете тоа прави новиот систем драги мои форумџии,ќе бидеме само една голема проста маса.
Mozese bar da procitas sto e EKTS pred da otvoris tema.

ектс е жива глупост. прво ретко кој од нас има такви можности да оди надвор, посебно од општествените факултети како правен и економски. Прво тоа што ние го учиме на друг факултет можеме да го искористиме како тоалетна хартија. Како е можно и нормално и прифатливо двајца професори по ист предмет, на ист факултет, во иста генерација да даваат различни материјали за испит. Денко Малески во мое време МЈП даваше 40 страни за испит, другите даваа 240...која е логиката? Како е можно еден иден правник да незнае да сложи два збора, да нема ниту еден усен испит или барем испит каде треба да се користи мозок? нас не тренираат као да ќе бидеме детективи: ни развиваат фотографска меморија. и нешто што после 3 години гњавење со таквите глупости неможам да сфатам како после направен есеј положен/и испит/колоквиуми ти паѓаш затоа што немаш доволно поени??? сси положил свешто и паѓаш... и уште што помалку ми е јасно КАКО прагот за положување на додипломски е 61, а на мастер што би требало да е потешко е 51? и како доколку предадеш научно истражувачка и положиш со минимум поени на мастер го положуваш испитот, а на додипломски не.

после неколку генерации експериментални глувци сега видоа не чини па уште бетер направија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom