Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
epa vonreden sum i ne mi se izraboteni a trebe da gi izrabotam pa me interesira kakvi vezbi se otprilika...mozes li nesto podetalno da mi kazes?
Pa neznam kako da ti objasnam,hmmm,ke vi dae za neso da napisete i najdete na net,na primer kako zarabotuvaat socijalnite mrezi ili da najdete nekoi pretprijatija sto nemaat fizicka lokacija,tuku prodavaat na internet,takvi gluposti:):):)

AJde kolegi da Ve zamolam pomos nesto promocija prasanja za vtor kolokvium ili pak skripta .....ne mi se uci waaaaaaaa:(

Колеги дали некој знае до каде е стасан професорот со материјалот по деловна етика и дали има нешто кажано во врска со некакви проекти кои треба да ги правиме што ги најави уште на почетокот ?? фала однапред поззз :)

Ај ве молам, тие што сеуште не забораиле математика, да ја решат задачава пошто итно ми треба за доказ Ч кредит кој се отплака со p=12%,еднакви месечни рати. Камата во вториот месец изнесува 700, а во претпоследниот изнесува 40ден. Да се одреди Ч
а) за колку месеци ке се отплака кредитот
б)просечна месечна отплата
Благодарам однапред!

--- надополнето ---

Колеги дали некој знае до каде е стасан професорот со материјалот по деловна етика и дали има нешто кажано во врска со некакви проекти кои треба да ги правиме што ги најави уште на почетокот ?? фала однапред поззз :)
проектни мислам дека сеуште не кажал такво нешто, туку им дал за предавање на тие што за 1 или 2 поени паднале ЧД

--- надополнето ---

znae li nekoj nesto za vtoriot kol. smetkovodstvo?
спомна денес дека може д аима и со два одговори на колоквиум и дека ке треба да знаеме економската математика :D

epa vonreden sum i ne mi se izraboteni a trebe da gi izrabotam pa me interesira kakvi vezbi se otprilika...mozes li nesto podetalno da mi kazes?

Pa neznam kako da ti objasnam,hmmm,ke vi dae za neso da napisete i najdete na net,na primer kako zarabotuvaat socijalnite mrezi ili da najdete nekoi pretprijatija sto nemaat fizicka lokacija,tuku prodavaat na internet,takvi gluposti:):):)

дап, тоа е, со тоа шо во самата вежба ти се дадени прашања-како подточки, по кои ќе се водиш, и лесно можиш да одговориш. Наведено ти е за секоја подточка што треба да се напише, колку параграфа, и дали треба да објаснуваш или само да наброиш -> во зависност на која тема пишуваш... (E-banking, купување на интернет... па споредба на купување на интернет / offline купување за некои п-ди...)

спомна денес дека може д аима и со два одговори на колоквиум и дека ке треба да знаеме економската математика :D
а ќе биде наведено кои прашања ќе имаат повеќе одговори? о.О

И одговорите ќе ти пишува кои се, ти само ќе треба да ги шифрираш :)
Колега гледам дека си постар и дека знаеш многу, ќе можеш да ми кажеш каде ќе пишува кои се точни одговорите? Под прашањето или пак на друго место? :S

Колега гледам дека си постар и дека знаеш многу, ќе можеш да ми кажеш каде ќе пишува кои се точни одговорите? Под прашањето или пак на друго место? :S

Епа и ти потруди се нешто сам, се ли јас да ти кажам :)

Него шала на страна, во прва година е - бизнис ни пишуваше секое прашање колку точни има, а и лани по друг предмет имавме прашања со 1 точен, па со 2 точни, па со 1 неточен и така беа поделени во групи.

Него шала на страна, во прва година е - бизнис ни пишуваше секое прашање колку точни има, а и лани по друг предмет имавме прашања со 1 точен, па со 2 точни, па со 1 неточен и така беа поделени во групи.

ејјј ние оваа година на е - бизнис и на 5те прашања за објаснување имавме дадени дефиниции, само требаше да си ги препишиме :pipi:

EEEEEJJJJJJJJJ,MAKROEKONOMIJA,KOA KE GI SOBIRA LISTOVITE,DENES(CETVRTOK) ILI UTRE?DEKA MI REKOA DENES KE PREDAVAL PRODEKANOT,AJ NEKOJ AKO ZNAE NEKA ME PROSVETLI,ZA DA ZNAM DALI DA IDAM DENES:):):):):):))))))

Утре (петок) рече ќе ги собере. Намерно направи така зашто се пожали дека никој не му доаѓал на предавање во петок, а морало да се оди бла бла :)

како беше денес макро без стандардниот профа? Него кој ке оди утре бе:tapp:
ПЕТОК Е!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom