Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сигурен сум дека се 15 со заокружување и 15 точно/неточно, сите носат по 1 бод, само незнам дали тие на заокружување ќе се со еден можен одговор.

Јас ја почнав дилемата, јас да си ја завршам :pipi: За жал, сепак било само трач :pos: Прашањата се со многукратен избор.

1 задача и 2 прашања ми се 100% точни, за матрицата беше лесно ама само ја почнав зашто не ја вежбав таа тема, а веројатност... :Ѕ
Памтам имаше a бели b црни и c зелени топчиња, значи така, со букви, не броеви. Требаше да се извлечат 3 одеднаш. Под а) барем едно бело и б) 2 бели и едно црно.
Под б) ја поставив вака: C од a елементи, 2 класа X C од b елементи, 1 класа / врз C a+b+c елементи, 3 класа
Под а) не се ни мачев. :)

Третото прашање не верувам дека ми е тачно... Што знам, се надевам дека ќе ме пушти. Ти како помина? :)
најважно е што си ја почнал/а секоја задача да ја решаваш.

--- надополнето ---

15 со еден одговор и 15 со точно/неточно. Така беше?
И финансиски менаџмент ќе има резултати на страната на факултетот?

И мислите сега ќе ги дава полесни малце прашањата, пошто до лани и маркетинг бил mission impossible, ама сега учебникот е далеку полесен па треба и колоквиумот да е. :)

финансиски резултати само на факс

ima nekoj sto nepotpisal izjava po MIS sto ke se sluci ako ne se potpisam na toa nema da polagam? i vcera i denes go baram prof go nema skapav na faks aj ako ima nekoj info neka pise

Сигурен сум дека се 15 со заокружување и 15 точно/неточно, сите носат по 1 бод, само незнам дали тие на заокружување ќе се со еден можен одговор.

15 ке ги има и ке бидат точно неточно и други 15 ке бидат на заокружување со од 1 до 4 точни одговори и сите ке даваат по 1 поен

znaci so 16 poeni se pominuva

--- надополнето ---

sigurno ke bidat teski i so mnogu zamki :D

А да прашам за основи на економијата, на пример ако од понудените 4 одговори 2 се точни а јас имам заокружено еден, ќе добијам некој поен?

А да прашам за основи на економијата, на пример ако од понудените 4 одговори 2 се точни а јас имам заокружено еден, ќе добијам некој поен?

Не добиваш ниту еден. И останатите предмети кога ќе имате од 1-4 или 1-5 можни да бидат точни ако си заокружила 3, а требало 4 не добиваш поени, или ако си заокружила 3 а требало 2 истото...Треба да имаш точно колку што се бара.

Не добиваш ниту еден. И останатите предмети кога ќе имате од 1-4 или 1-5 можни да бидат точни ако си заокружила 3, а требало 4 не добиваш поени, или ако си заокружила 3 а требало 2 истото...Треба да имаш точно колку што се бара.

woow, ептен зафркнато :/ Фала .

Dali postoi verojatnost barem 0.001% Shuklev da ja spusti granicata na 35-36 poeni ?:)))))))) A marketing 100% se so mnogukraten izbor, kaza profesorkata ubavo :) :S

Dali postoi verojatnost barem 0.001% Shuklev da ja spusti granicata na 35-36 poeni ?:)))))))) A marketing 100% se so mnogukraten izbor, kaza profesorkata ubavo :) :S[/QUOT
ај да те замолам да ми кажеш маркетинг до 150 стра треба да се учи така?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom